Kodeky
Kodeky
Poradte mi prosim nejaky kodeck pack pre Vistu, ktory by dekodoval co najviac formatov, hlavne co sa videa tyka.
Ano viem ,ze je tu podobnych tem milion, a aj viem, ze je toho spusta na nete, ale proste nemam s kodekmi dobre skusenosti, a nevyznam sa do toho vobec.
Ano viem ,ze je tu podobnych tem milion, a aj viem, ze je toho spusta na nete, ale proste nemam s kodekmi dobre skusenosti, a nevyznam sa do toho vobec.
nainstaluj si tam VLC media player alebo KM player a kodeky ta nemusia trapit - tieto prehravace prehraju prakticky kazdy format videa (aj tie exoticke) aj bez kodekov 
A vy ste taki obmedzeni ze si myslite ze kodeky potrebuju len prehravace? No to sa mi snad zda.GothaR napísal:A co je na tom zle? Na vsetky videa staci KMplayer, ci uz su poskodene, nedotahane alebo maju exoticke pripony. Kodeky treba akurat pre windows media player a ten sa v sucasnosti vyuziva akurat tak na prehratie par videi na internete.
Kľudne si môžeš nainštalovať VLC, Smplayer, z týchto problém nemôže byť, používajú len interné, nič v systéme nemenia.Lub0$ napísal:Aby bolo jasne, potrebujem kodeky cisto iba koli videam....filmom a pod. ziadne hry ani nic take.
Problémy sú len s K-Lite a podobnými zlepencami, kde je na všetko aj viacej druhov, zbytočne, aj warezové filtre a iné smeti.
Na direct-show prehrávače ffdshow+haali a no problem, všetko pôjde ako hodinky (aj titulky).
Kto konvertuje formáty stačí konkrétne to čo používaš, na to netreba 39,7 iných kodekov.
Posledné verzie mpc hc obsahujú tiež interné kodeky na asi všetko.
Len totálni amatéri používajú kodek packy.
Ja som s K-lite nemal v zivote ziadny problem a tie dristy o duplikatnych kodekoch ci "warezovych filtroch" (to je akoze co?) si nechaj pre ludi s IQ60, len ti ti take zvasty uveria.Cesar napísal:Problémy sú len s K-Lite a podobnými zlepencami, kde je na všetko aj viacej druhov, zbytočne, aj warezové filtre a iné smeti.
Tak k tomuto uz sa ti neda povedat nic ine len ze si proste ** cenzurovane **Cesar napísal:Len totálni amatéri používajú kodek packy.
// Basa 24 hod. (pravidlo 6). Tomasito
Keď si expert tak sa nepýtaj takéto, ináč google je tvoj priateľ.Gangy napísal:"warezovych filtroch" (to je akoze co?)
http://en.wikipedia.org/wiki/DirectShow
Zoberme príklad, obsahuje AJ:
- MPEG-2 (Cyberlink) [version 8.1.0.1608]
PowerDVD z čoho je ten ds filter je zadarmo??? PowerDVD je freeware?? Nie, tak je to warez/nelgálne/cracknuté/možný vírus/nestabilita etc etc.
Sry, chcel som napísať lamy.Cesar napísal:Len totálni amatéri používajú kodek packy.
Načo 2-3 mp3 kodeky, 2-3 ds filtere na mpeg2/1, na xvid/divx, samé duplicity = zbytočne codec hell.
http://en.wikipedia.org/wiki/DirectShow#Codec_hell
Codec hell (a term derived from DLL hell) is when multiple DirectShow filters conflict for performing the same task. A large number of companies now develop codecs in the form of DirectShow filters, resulting in the presence of several filters that can decode the same media type.
Mozes napisa kludne mail cyberlinku, som si isty ze oni ti to vysvetlia dostatocne. K-lite je svetovo znamy a vyvijany uz par rokov, mas pocit ze by visel officialne kade-tade na nete keby v tom boli kradnute dekodery?
Codec hell si strc do prdele, pouzivam k-lite odjakziva a nikdy som s nim nemal ziadny problem. Stavim sa ze aj tvoje zle skusenosti plynu z pripadov kedy bol problem medzi stolickou a PC.
Codec hell si strc do prdele, pouzivam k-lite odjakziva a nikdy som s nim nemal ziadny problem. Stavim sa ze aj tvoje zle skusenosti plynu z pripadov kedy bol problem medzi stolickou a PC.
Si istý len tak?? Žiaden software čo nie je opensource nemôžeš dekompilovať, použiť z neho časti ani meniť, nič, len používať. PowerDVD samozrejme tiež nie, nie je to legálne. Keď to Cyberlink neprekáža tak mne nie, je to ich vec.Gangy napísal:som si isty
Fakty sú fakty, ostatné sú len ako jedna babka povedala...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Niekomu postaci spominany ffdshow na prehratie filmov, ale su ludia, ktori s PC co to aj robia, ci je to komprimacia videa, zvuku a podobne. Pouzivam K-Lite Codec Pack este od verzie 2.00, ktora vysla zaciatkom roka 2003, neskor som presiel na K-Lite Mega Pack a nemam problem. Ako prehravac uz dlhe roky mam BS Player, ale o prehravaci som nechcel, pretoze kazdemu vyhovuje nieco ine, niekto ma rad WMP Classic, WMP, KPlayer atd..., ja ostavam verny BSP. Spat teda k teme codekov. Tazko povedat, ci som narocny alebo nenarocny uzivatel, no niekedy potrebujem aj komprimovat video, ci uz je to video z fotaka a chcem upravit framerate, velkost, pridat kompresiu... a nasledny upload na sluzby podobne youtube.com atd..., pripadne potrebujem upravit hudbu, ci je to konvertovanie skladieb do mobilu, uprava zvuku pri videu a podobne. Kodeky pre obraz aj zvuk mam v balicku od K-Lite, takze nie je problem pri praci. Urcite uz vela z vas zazilo situaciu, ze nasli nejake zaujimave video na youtube.com, ceknito.sk ci inych strankach, ktore su samozrejme vacsinou vo formate flv, ale bez potrebnych kodekov by toto video islo asi tazko konvertovat do avicka ci 3gp (do 3gp by stacil nejaky konvertor na to urceny). A Cesarove tvrdenie, ze ten, kto pouziva codec pack je amater, tak myslim, ze to same hovori za seba.