Zamestnanie policajt a vysoká škola
Zamestnanie policajt a vysoká škola
Zdravím mám takú duchaplnú otázku, chalani som maturant akurát chystám prihlášky a riešim že kde pôjdem na vysokú školu. Zaujimal by ma policajt, a moja otázka znie Musím si spraviť policajnú školu aby som mal nejakú hodnosť?Lebo po vyštudovaní policajnej akadémie má každí absolvent hodnosť poručík, a zaujimalo by ma že keď si ja spravím inú školu, ako policajnú akadémiu 5 ročnú (lebo v súčasnosti na akadémii je strašne veľká plnka na jedno miesto sa hlási v priemere 18 ľudí a pre smrteľníka je to miesto nereálne) či by som mal nejakú hodnosť po prihlásení do policajného zboru a úspešným zložením testov?Či iná výška ako policajná neznamená v policajnom zbore žiadnu hodnosť?Skúste mi predložiť nejaké fakty ďakujem
tak tak presne rodinkarstvo atd, neviem necitim sa na tu akademiu heh tazke skušky su tam som pocul a nemam sancu sa na ne dostatocne prirpavit a pravdupovediac sa mi ani nechcejatmz napísal:no info ti o tom nedam, ale na ine skoly si myslis ze nemas plnky?
ja ked som siel na medinu tak to bolo cca 35 ludi na jedno miesto ... treba len skusit
ci myslis ze pre smrtelnika nerealne ... ze kopec rodinkarstva a kopec miest uz davno zajednanych?
-
Bushido
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja som tiež policajt, vysoká škola ak to nie je akadémia ti nezaručí hodnosť vyššiu ako je prva t.j. Strážmajster. Poznám nejakých vysokoškolákov, čo začali tam kde ja. Ale samozrejme je tu rozdiel a to v tom že tí čo majú strednú školu majú plánovanú hodnosť práporčik a vysokoškoláci majú plánovanú hodnosť poručík alebo major, už neviem ale môžu dosiahnuť vyššiu hodnosť čo záleží od zásluh, odpracovaných rokov alebo ak si spravís nejaké špecializácie. Ak nastúpis k policajnému zboru môžeš si popri tom urobiť akúkoľvek školu externe a budeš platený.
-
Adulko1
Light Professional
Ahoj, chcem sa tiež spýtať. Mám po VŠ odbor verejná sprava a regionálny rozvoj a tiež som si podal žiadosť do policajného zboru, knkretne som tam napísal úsek kriminalistiky. Nevie mi niekto poradiť čoho sa mám vystrihat a čo by sa má mohli pýtať? Lebo viem že tam bude pohovor a to psychotesty a osobnostne trojhodinove a potom aj fyzicky test. Čo vy som si mal pozrieť pred pohovorom okrem gramatiky?
aj sa môže stať, že by som nerobil ten fyzicky test? Ako mám odpovedať na otázku v oblasti platu? Teda skratka ako NATO, aby som tam uspel a akú hodnosti by mi mohli priradit? Aj úradníci majú uniformy a zbrane? Ďakujem za info a nehnevajte sa, že som tu hodil toľko otázok, ale veľmi výšin sa tam chcel dostať. Ďakujem!
No ono ti nikto nepovie ako mas reagovat, psychotesty su stavane tak, aby neboli tak lahko zmanipulovatelne (ked sa teda psychologii nerozumies, tak pokusom o manipulaciu si mozes este pohorsit). VSETKY testy musis absolvovat.
Kazdy policajt, zacina ako Strazmajster, po dvoch rokoch (ak uspejes samozrejme) by si mal dostat hodnost nadstrazmajster. Nieco, ako absolvujem skolu a je zo mna Porucik, neexistuje - vsetko sa to odvija od praxe.
Co sa platu tyka - to ani riesit nemusis, kedze plat je podla tabuliek zohladnujucich odpovedajuce vzdelanie, odpracovane roky..., ziadna dohoda
Kazdy policajt, zacina ako Strazmajster, po dvoch rokoch (ak uspejes samozrejme) by si mal dostat hodnost nadstrazmajster. Nieco, ako absolvujem skolu a je zo mna Porucik, neexistuje - vsetko sa to odvija od praxe.
Co sa platu tyka - to ani riesit nemusis, kedze plat je podla tabuliek zohladnujucich odpovedajuce vzdelanie, odpracovane roky..., ziadna dohoda
-
Adulko1
Light Professional
Hmm... Ale nechápem prečo jedna baba, čo mala ekonomickú, skončila tu výšku a hlasila sa takto isto a hneď pri nástupe dostala hodnost porucik alebo podporucik a po 2-3 rokoch je z nej kapitán a chodila na take vysetrovacky do vaznice - a papierovacky. A zarába teraz 40 v hrubom. Ps nemá niekto prosím aj info o tých tabulkovych hodnotách? A vlastne povysenie závisí od aktivity? Že napr. absolvujem nejaké školenie alebo ziskam medailu alebo ako to chodí? A inak tá baba nemusela ani fyzické testy robiť. Ako je toto všetko možné? 
-
Adulko1
Light Professional
Nie nie nepoznám
len z pocutia známych to viem. Ale tak hodnost aj plat môže závisieť asi aj od šťastia a pracovnej pozícii či nie? Inak nemôže mi prosím niekto hodiť sem info o tom plate tabulkovom a ešte jedna vec. Nemôžem nájsť obrázky tých rukavovych hodnosti aké sú a ako vyzerajú. Budem veľmi vdacny!
Výška platu záleží v prvom rade od funkcie a z toho vyplývajúcej platovej triedy, následne od tzv. výsluhy (odpracovaných rokov) a od príplatkov (nerovnomernosť prac. času, riadenie, riziko a pod...)
Hodnosť záleží len od funkcie, pričom na každú funkciu sa vyžaduje nejaké vzdelanie. Takže ten kto nemá VŠ, môže byť na funkcii s plánovanou hodnosťou maximálne kpt. a kto má Bc. max. major. Do vyššej hodnosti sa štandardne povyšuje výsluhov rokov v danej funkcii a hodnosti, výnimočne za nejaké zásluhy (napr. In Memoriam
).
Inak všetko to máš v zákone o štátnej službe prísl. PZ...... č. 73/1998 Z.z.
Obrázky hodností aj keď skreslené a rozhádzané máš aj tu
http://police.czweb.org/dev/index.php?s ... 20-&page=1
Hodnosť záleží len od funkcie, pričom na každú funkciu sa vyžaduje nejaké vzdelanie. Takže ten kto nemá VŠ, môže byť na funkcii s plánovanou hodnosťou maximálne kpt. a kto má Bc. max. major. Do vyššej hodnosti sa štandardne povyšuje výsluhov rokov v danej funkcii a hodnosti, výnimočne za nejaké zásluhy (napr. In Memoriam
Inak všetko to máš v zákone o štátnej službe prísl. PZ...... č. 73/1998 Z.z.
Obrázky hodností aj keď skreslené a rozhádzané máš aj tu
http://police.czweb.org/dev/index.php?s ... 20-&page=1