Mam mensi problem s nastavenim internetu na dvoch pocitacoch v domacnosti, doteraz som mal iba na jednom, internet od Slovak Telecomu, DSL Basic Flat. Mal som k tomu taky maly jednoduchy modem Vigor 318 a s nim to vsetko v poriadku ficalo. Teraz som si kupil modem Glitel GT-378RI a switch od TP-LINK model: TL-SF1005D. Po prepojeni oboch pocitacov mi internet ide ale iba na jednom, na druhom mi to vypisuje chybu ze zadane meno alebo heslo nie je spravne. Ak jeden z pocitacov vypnem alebo odpojim sietovy kabel tak mi na druhom internet v pohode naskoci...
Som v tomto dost laik a neviem ako by som to mal spravne nastavit alebo ci je to vobec mozne... Mam dynamicku IP tak som myslel, ze by to mohlo ist. Ak by mi s tym niekto vedel poradit bol by som velmi vdacny...
DSL internet na viacerych pc
ten glitel je Ethernet modem, Vigor je len USB modem, neviem ako by tam narval ethernetový kábelPAuLi3 napísal:naco si kupoval este jeden modem? ked mas vigora? sak ti stacil uz len ten switch... namiesto toho co si kupil zase novy modem a switch si mohol kupit router s modemom a mal by si to bez problemov, popripade by si kupil hned aj s wifi a este dva wifi kluce..
Musim podakovat ze toto Blindman, skutocne som sa predtym prihlasoval pomocou toho win okna kde som zadaval meno a heslo... po zhliadnuti tvojho prispevku ma napadlo kuknut na original stranku vyrobcu a tam som nasiel super navod na spravne pouzivanie a update firmware-u.... teraz to uz super slape na oboch pc, dakujem velmi pekne!Blindman napísal:aké ti prideluje IPčky na tých kompoch?
a ešte možno blbá otázka ale dúfam že sa nepripájaš ako s tým vigor USB modemom že ti anbehne vo win obrazovka kde dávaš vytočiť spojenie.