Reproduktory 2/5.1 do 100 Eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ST1
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Reproduktory 2/5.1 do 100 Eur

Príspevok od používateľa ST1 »

Ahoj uz som ztoho zufaly. Chcel som kupit najprv 2x100W repro 6/8Ohm + zosik ale furt ot nevychadza z peniazmi tak sa usim zmierit s nejakou 2,1 alebo 5,1 sustavou poradte mi plz nieco z agem.sk alebo nejaky iny typ do 100 eur s kvalitnym zvukom hlavne na hudbu roznych stylov chcem to mat pekne vsetko vyrovnane vo zvuku s basmi/vyskami a stredmi. Dakujem za pomoc tu su nejake typi co som vyhliadol len neviem najst testy bohvieake tak poradte. Dakujem

Logitech T6200
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=12881238
Logitech X-540
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11061583
Logitech G51 - viem ze su asi naj zo vsetkych ale troska nad moj limit
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11061583
Popripade Vase typy a rady.... Dakujem velmi pekne za pomoc
A este ma napadla jedna zostava dost legendarna uz teda stara ale kvalitovo sa da par krat som pocul u bratranca a uz ju ma XY rokov a funguje bezchybne
Jedna sa o logitech T 7900 7.1 zostava tj ale...
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=5821615
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ak nepotrebuješ (nevyžaduješ) priestorový zvuk a ide ti skôr o počúvanie hudby, ja som to riešil reproduktormi Tesla a zosilňovačom Pioneer... Dokopy ma to vyšlo okolo tých 100€ a hrá to úplne skvele...

Prečo siahnuť po Tesle (napríklad)? Za 2500 Sk mám trojpásmové repráky s 27 cm basákom, ktoré hrajú o dosť hustejšie ako asi všetky X.1 systémy do 200€. A to majú všetky tri (bas+stredový+výškač) písaných 35W (jedna bedňa)...

Na druhú stranu, Logitechy je ľahké zohnať (obchod), sú nové a u veľa ľudí to pôsobí dôveryhodnejšie, ako niečo pomaly staršie ako ja... Takže je na tebe, či preferuješ niečo nové, alebo skúsiš zohnať dáku "klasiku tvojich rodičov".
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

whisper napísal:Ak nepotrebuješ (nevyžaduješ) priestorový zvuk a ide ti skôr o počúvanie hudby, ja som to riešil reproduktormi Tesla a zosilňovačom Pioneer... Dokopy ma to vyšlo okolo tých 100€ a hrá to úplne skvele...

Prečo siahnuť po Tesle (napríklad)? Za 2500 Sk mám trojpásmové repráky s 27 cm basákom, ktoré hrajú o dosť hustejšie ako asi všetky X.1 systémy do 200€. A to majú všetky tri (bas+stredový+výškač) písaných 35W (jedna bedňa)...

Na druhú stranu, Logitechy je ľahké zohnať (obchod), sú nové a u veľa ľudí to pôsobí dôveryhodnejšie, ako niečo pomaly staršie ako ja... Takže je na tebe, či preferuješ niečo nové, alebo skúsiš zohnať dáku "klasiku tvojich rodičov".
mam 2 tesli repra len nefim aky zosik ake su silne ale su to dost velke bedne...ale cel som uz nieco novsie si myslim ze by to malo lepsi zvuk....a pioneer zosik si kde zobral aj s repro za taku cenu ?....zislo by sa keby si mi poradil lebo som rozmyslal o 2x100W 8ohm skladacke zosiku dokopy to stoji 30eur + repro len ziadne som nevydel co by to vydrzali...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Repro si nájdi tu: http://repromania.net/tesla/ - dole máš kategórie Reprosoustavy ARS / různé

Zosík môžeš použiť hocijaký, ak je stavaný na reproduktory s rovnakou alebo nižšou impedanciou ako majú tvoje Tesly (4 alebo 8 ohmov)... Teda ak kúpiš zosík na 4 ohm, môžeš pripojiť 4 aj 8 ohmové repro. Na 8 ohmový zosík len 8 (a viac) ohmové... Výkon pozeraj 40-100W, ono skoro všetky zosilňovače 80-tych rokov sú vhodné (ak hovoríme o normálnych značkách)

Pozriem na nete a dám ti sem nejaké linky v priebehu večera / zajtrajška... Podľa mňa je škoda kupovať si nové, keď už máš repro a stačí ti kúpiť si zosík za 30-40€ a zbytok peňazí ušetríš...

//autoeditácia príspevku ( 18 Feb 2009, 22:48 )
no takže:

2x40W - 40€ - http://elektro.bazos.sk/inzerat/1419536 ... -A-K10.php

4x30W - 60€ - http://elektro.bazos.sk/inzerat/1411793 ... A442BK.php

4x35W - 78€ - http://elektro.bazos.sk/inzerat/1376304 ... MA-480.php

rozne - http://elektro.bazos.sk/inzerat/1411713 ... Cgramo.php

rozne - http://elektro.bazos.sk/inzerat/1408349/hifi-Rozne.php

ak plánuješ mať len 2 repro, v pohode ti stačí ten prvý... prípadne nejaký od tých, čo ponúkajú viacero zosíkov a prijímačov. skús im napísať, že chceš nejaký zosík so vstupom s cenou do XY euro a čo ti vedia ponúknuť... lebo k takým starým veciam popis ani nevygoogliš. hlavne si zisti impedanciu tých Tesiel...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

T7900 hraju dobre len preto, ze predne kanaly su 2pasmove.
Prve 2 linkovane sety budu hrat na 100% horsie uz len preto, ze su to jednopasma.
Pocul som minule uz aj Logitech Z-2300 a satelity ziadna slava, sub je v poriadku, ale satelity smejdy.

Nove neznamena ani nahodou vzdy lepsie, nove je akurat nove a ma novy vzhlad, zvuk vsak moze byt uplne v prdeli a hlavne v cenovej kategorii, kde hladas.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Makovnik napísal:T7900 hraju dobre len preto, ze predne kanaly su 2pasmove.
Prve 2 linkovane sety budu hrat na 100% horsie uz len preto, ze su to jednopasma.
Pocul som minule uz aj Logitech Z-2300 a satelity ziadna slava, sub je v poriadku, ale satelity smejdy.

Nove neznamena ani nahodou vzdy lepsie, nove je akurat nove a ma novy vzhlad, zvuk vsak moze byt uplne v prdeli a hlavne v cenovej kategorii, kde hladas.
hej uz riesim alternativu kupit zosik a vyuzit moje stare tesly popripade hnedalebo casom kupit nove repro a ani ja neverim 2,1/5,1 zostavam neviem preco ale nemam rad Subwooferi a + tie satelitiky uplny grc.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

už si zistil, aké Tesly máš?
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

whisper napísal:už si zistil, aké Tesly máš?
no mam pocit ze to tesly ani niesu jednak som nenasiel obrazok od nich nikde ale ani typ nemaju napisany na sebe ale su 3-pasmove a vnutri rerpa znacky Tesla neviem co je to za hybrid mozno zo moj tatko skladal kedysi xD....ale isiel raz na zosiku tak malickom co bol k mini repracikom asi 20W 4Ohmi takze ratam tak ze max vykon 50W 4ohmi
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Pocuj nejde mi dobre pc tak budem pisat velke prispevky lebo ledva mi ide tato stranka....

1. Odfot mi tie repra a ja ti poviem co je to za typ a parametre.
2. Ked vyfotis poradim ti stavebnicu co ta vyde lacnejsie a je na o.k kval.
3. Pokupujes tie veci co ti poviem, zostavis a ficis.

PS: nestracaj nadej
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Dj-XxX napísal:2. Ked vyfotis poradim ti stavebnicu co ta vyde lacnejsie a je na o.k kval.
3. Pokupujes tie veci co ti poviem, zostavis a ficis.
neodporúčam, pokiaľ nemáš dostatok skúseností so stavbou zosilňovačov... a aj keby si mal, tak to nebude tak kvalitné ako môžeš mať za 30-50 eur. stavebnica ťa bude stáť o pár euro menej, ale neoplatí sa ti to...
Dj-XxX napísal:PS: nestracaj nadej
wtf?
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Suhlasim s whisperom dneska som bol u dedka a daroval mi stare dobre sony male repro 60W 6ohm sice basi to nema to sa doriesi subom ale mam ktomu vsetko ostatne no ale zosik tiez buem muset kupit novy lebo tj jedna velka kraxna co ma v sebe tuner+zos+kazetak v jednom a neda sa to oddelit ale som spokojny aspon zatial + otestujem tie velke repra takze uvidime co ztoho bude

otazka keby som kupil zosik a je na nom aj vystup a ked na vystup napojim aktiv sub tak bude hrat ?

popripade poradit daky sub co by stal zato aj so zosikom...
Dakujem ze pomoc
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Pofoť tie Tesly, poviem Ti akú majú hodnotu, môžeš predať. Whisper má pravdu, bedne čo má majú síce 31 rokov, ale dnešnú produkciu predbihajú niekoľkonásobne :lol:
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

neodporúčam, pokiaľ nemáš dostatok skúseností so stavbou zosilňovačov... a aj keby si mal, tak to nebude tak kvalitné ako môžeš mať za 30-50 eur. stavebnica ťa bude stáť o pár euro menej, ale neoplatí sa ti to...
tak toto urcite NIE!
tie repraciky, co kupis za smiesnych 50eur, stoja za hovno

keby si postavil nejaky poriadny zosik s reprakmi (2x40W) alebo aj viac, ako by chcel, je to skvely zvuk

kamarat si postavil 2x50W + repraky, hraje to SKVELE! mal problemy s chladenim, tak mu to vypinalo ked troska pridal, no pridal tam aktivny chladic a bolo

oco robil s jeho kamaratom 2x100W, NEPOCUL SOM HRAT NIECO LEPSIE AKO TOTO
podla slov oca to stoji zopar korun ale hraje to ako sa ma

len sa s tym treba vediet pohrat, ak nie, kup si co chces..
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

DeFeAt napísal:tak toto urcite NIE!

keby si postavil nejaky poriadny zosik s reprakmi (2x40W) alebo aj viac, ako by chcel, je to skvely zvuk

kamarat si postavil 2x50W + repraky, hraje to SKVELE! mal problemy s chladenim, tak mu to vypinalo ked troska pridal, no pridal tam aktivny chladic a bolo

Chcem kupit zos s vystupom na sub alebo OUTom a kupit sub ktomu...

//autoeditácia príspevku ( 23 Feb 2009, 16:33 )
Martinekk napísal:Pofoť tie Tesly, poviem Ti akú majú hodnotu, môžeš predať. Whisper má pravdu, bedne čo má majú síce 31 rokov, ale dnešnú produkciu predbihajú niekoľkonásobne :lol:
to su stare bedne teda tieto
Prílohy
Snímka133.jpg
Snímka132.jpg
Snímka119.jpg
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ST1, fotku vnútra nespravíš? Z tohto je poznať prd. Ono hádam by to šlo prerobiť a vyladiť tak, že by to poslalo genihnusy a logitechy do preč jedným ťahom... Priemer basáku je aký?
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Martinekk napísal:ST1, fotku vnútra nespravíš? Z tohto je poznať prd. Ono hádam by to šlo prerobiť a vyladiť tak, že by to poslalo genihnusy a logitechy do preč jedným ťahom... Priemer basáku je aký?
je to 3-pasmova sustava a basak je valcovy uplne na spodok. Ako chapem hralo by to dobre lenze je to moc velke tak rradsej by som to predal ak by sa dalo.
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Fyziku neoondieš. Malé nemôže hrať dobre už len z princípu. Keď budeš vedieť aké reproduktory tam sú a nafotíš to zvnútra, tak daj inzerát na repromaniu alebo audioweb. Niekto to snáď kúpi.
Veľké? Ako nazveš toto? http://ukazto.com/?img=3887123~DSC00031.jpg :lol:
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

DeFeAt napísal:tak toto urcite NIE!

OK, až na to, že si nepochopil, o čom som písal :lol: Hovoril som o zosilňovači za 50 eur, nie o reproduktoroch... Reproduktory predsa má, stačí sledovať tému :roll:

ST1: aj mňa by zaujímali tie reproduktory, tak skús dať dole ten predný kryt a odfotiť to... Alebo najlepšie zvnútra...
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Martinekk tym myslel nech das dole aspon tu prednu sietku abo co to je a skusis vysrobovat najvetsi reprak a zozadu a z vnutra odfotit ze mato
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dj-XxX napísal:Martinekk tym myslel nech das dole aspon tu prednu sietku abo co to je a skusis vysrobovat najvetsi reprak a zozadu a z vnutra odfotit ze mato
sak ja viem co odomna chcel len teraz este to robit nebudem nemam cas a malo som doma + vela ucenia...

//autoeditácia príspevku ( 08 Mar 2009, 15:29 )
tak ozivujem tento thread a povedzte co tj za bedne ? fotky v prilohe
Prílohy
Snímka160.jpg
Snímka159.jpg
Snímka158.jpg
Snímka157.jpg
Snímka131.jpg
Napísať odpoveď