ja si myslím že ked nevieš hrať tak možeš mať aj nevem aku bc rich ... ale nezahras na nej nic slavne ... ja som si svoju basu aku mam kupoval lebo je to podla mna zlata stredna cesta ... a pocul som na nu dobre ohlasy mam Yamaha RbX 170 RMfikus-kukis napísal:A počúvaš metal, metal a iba metal ... a iná značka Ťa neuspokojí, lebo by Ťa s ňou kamaráti vysmiali ...
Každopádne on chce hrávať Funk, Jazz, trochu Rocku.
Ja by som odporučil vyberať z osvedčenej dvojice: Fender Precision alebo Fender Jazz Bass. Samozrejme od nejakého výrobcu s "ľudovejšími cenami", keďže si začiatočník a nie je jednoznačné do čoho ideš.
Keby som sa chcel začať venovať bassgitare, tak siahnem asi po Jazz Bass Deluxe, v prípade niečoho mnohostrunového asi od Yamahy. Ešte by zvážil značku Schecter, ktorá ma príjemne prekvapila svojím spracovaním gitár za (v podstate) priaznivých cenových podmienok - preto by som poskúšal aj basgitary od nich.
Kupa basgitary
-
Flinstone
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Áno, ale ako začatočníkovi by som odporúčal, aby sa držal klasiky spomínaných tvarov. A hlavne nech sa nech sa učí hrať pomocou prstov a nie trsátka.Flinstone napísal:ja si myslím že ked nevieš hrať tak možeš mať aj nevem aku bc rich ... ale nezahras na nej nic slavne ... ja som si svoju basu aku mam kupoval lebo je to podla mna zlata stredna cesta ... a pocul som na nu dobre ohlasy mam Yamaha RbX 170 RM
v prvom rade ti poradim ked si kupis basu, hned sa prihlas na hudobnu. Samovyuka nie je moc dobra, pretoze naucis sa technicke zlozvyky, ktore v buducnosti tazko odstranis. Dalej najprv sa nauc hrat prstami, brnkatko ma cas
samozrejme neodporucam "basy" typu SX a podobne, je to zbytocna investicia. A este k tej hudobnej. Mozno by bolo lepsie keby si sa najprv prihlasil na basu a potom aj s tym ucitelom by ste popozerali nejake kusky (predsalen je to ine zahrat si na tom ako to hned objednat z netu)
ja osobne mam Vintage EST96 a za tu cenu (vtedy 8000,-) som s nou velmi spokojny. Akurat som chcel trosku vyskusat nieco nove tak som tam kupil nylonom potiahnute struny a kedze metal nehravam, dost mi to vyhovuje
ked uz budes v tom obchode tak vyberaj basu podla poholnosti a nie podla dizajnu....pretoze si predstav ze mas napr. kratke prsty a uvidis nejaku nadhernu basku s hrubym a sirsim hmatnikom...tak na to davaj bacha
casom sa naucis nejake technicke triky, slapy, improvizaciu a uz to pojde
do buducna by som sa rozhliadol po fender jazz bass, tie maju krasny zvuk a velmi kvalitne snimace, ale ani precisionky nie su zle
Shark treba si trosku pozret aj hudobnu teoriu
Mne uprimne vsetky tie stupnice dost lezu na nervy ale su dolezite...
celkovo ti drzim palce nech ta to chyti ako nas ostatnych
ja osobne mam Vintage EST96 a za tu cenu (vtedy 8000,-) som s nou velmi spokojny. Akurat som chcel trosku vyskusat nieco nove tak som tam kupil nylonom potiahnute struny a kedze metal nehravam, dost mi to vyhovuje
ked uz budes v tom obchode tak vyberaj basu podla poholnosti a nie podla dizajnu....pretoze si predstav ze mas napr. kratke prsty a uvidis nejaku nadhernu basku s hrubym a sirsim hmatnikom...tak na to davaj bacha
do buducna by som sa rozhliadol po fender jazz bass, tie maju krasny zvuk a velmi kvalitne snimace, ale ani precisionky nie su zle
Shark treba si trosku pozret aj hudobnu teoriu
-
Flinstone
Light Professional
toto ze som pocul ze v skole hras prvy rok iba na akustike gitare ...jurdzi napísal:v prvom rade ti poradim ked si kupis basu, hned sa prihlas na hudobnu. Samovyuka nie je moc dobra, pretoze naucis sa technicke zlozvyky, ktore v buducnosti tazko odstranis. Dalej najprv sa nauc hrat prstami, brnkatko ma cassamozrejme neodporucam "basy" typu SX a podobne, je to zbytocna investicia. A este k tej hudobnej. Mozno by bolo lepsie keby si sa najprv prihlasil na basu a potom aj s tym ucitelom by ste popozerali nejake kusky (predsalen je to ine zahrat si na tom ako to hned objednat z netu)
ja osobne mam Vintage EST96 a za tu cenu (vtedy 8000,-) som s nou velmi spokojny. Akurat som chcel trosku vyskusat nieco nove tak som tam kupil nylonom potiahnute struny a kedze metal nehravam, dost mi to vyhovuje![]()
ked uz budes v tom obchode tak vyberaj basu podla poholnosti a nie podla dizajnu....pretoze si predstav ze mas napr. kratke prsty a uvidis nejaku nadhernu basku s hrubym a sirsim hmatnikom...tak na to davaj bacha![]()
do buducna by som sa rozhliadol po fender jazz bass, tie maju krasny zvuk a velmi kvalitne snimace, ale ani precisionky nie su zle![]()
Shark treba si trosku pozret aj hudobnu teoriuMne uprimne vsetky tie stupnice dost lezu na nervy ale su dolezite...
jj kosice, ale na hudobnu sa neda prihlasit pocas roka a tak, maju tam plno a ved to uz poznate, od septembra najskor, pocul som ze fokusy maju pri cassovii, tak tam skocim, a pochodim aj inde len este nemam skym zatial 
so stupnicami ratam, o tom zlom nauceni technik som pocul no....budem sa toho musiet vyvarovat nejako, nepoznam ziadneho basaka ani nic podobne, a o skole v KE viem len o 1, a tie statne umelecke skoly to je na ryhanie co som pocul...aj to neviem kde v KE sa uci basa
ze vyberat podla vzhladu - cosi, pokial to nebude dajaka V basa tak v pohode
so stupnicami ratam, o tom zlom nauceni technik som pocul no....budem sa toho musiet vyvarovat nejako, nepoznam ziadneho basaka ani nic podobne, a o skole v KE viem len o 1, a tie statne umelecke skoly to je na ryhanie co som pocul...aj to neviem kde v KE sa uci basa
-
Flinstone
Light Professional
jak nemas s kym ? kedy kde ? ...pershing napísal:jj kosice, ale na hudobnu sa neda prihlasit pocas roka a tak, maju tam plno a ved to uz poznate, od septembra najskor, pocul som ze fokusy maju pri cassovii, tak tam skocim, a pochodim aj inde len este nemam skym zatial
Flinstone: no v nasej ZUSke to funguje tak, ze prvy rok sa ucia na akustike hraci na elektricku gitaru, ale basaci dostanu do ruky skolsku basu a idu odzaciatku s nou 
//pershing: to v KE je len jedna sukromna umelecka skola?
ved Kosice su trikrat vacsie ako nitra
inac s tymi statnymi je to pravda kvalitou sa nedaju porovnat so sukromnymi
//pershing: to v KE je len jedna sukromna umelecka skola?
ta g-200vka vyzera celkom k svetu ale este som ju nepocul hrat tak neviem posudit. aj ste ju skusali v predajni? ak hej tak by som si rad vypocul flinstonov nazorpershing napísal:viacej nepoznam, kto pozna oboznamte ma, inak dnes sme boli s flinstoneom pozerat nejake basy, akurat sme skusali ibanez g-200, co vy na nu? potom nejaky squier JB taky zakladny model, daco okolo 5200 stoji na muzikeri, co vy nanho? a zajtra sa vrham na fokus
//ako ti padol hmatnik do ruky na tych co si skusal?
-
Flinstone
Light Professional
no tak moj nazor na tu basu je ze je aktivna čo je plus ... ked som si kupoval svoju yamahu rb 170 rm tak som vyberal medzi nou a ibanez gsr 200 no zobral som yamahu .... a pokial ide o tu ibanez podla mna je dobrá na tú cenu nadpriemerná ... mala trošku velmi tupy zvuk ale to bude tym ko*ot kombom to ktoreho nam to zapojil ... take nesympatie mam voci madejurdzi napísal:ta g-200vka vyzera celkom k svetu ale este som ju nepocul hrat tak neviem posudit. aj ste ju skusali v predajni? ak hej tak by som si rad vypocul flinstonov nazornoo ja osobne moc tie prerabky fenderiek nemusim to skor radsej tu ibanezu...a teraz som si spomenul ze velmi dobre basy su Warwick rock bass ale myslim ze tam je cena okolo tych 10 000 a neviem kolko chces do toho investovat
//ako ti padol hmatnik do ruky na tych co si skusal?
predzosilenie baterkou je obrovska vyhoda tiez mam aktivku a nestazujem sa baterku menim fakt ze mozno raz za pol roka. Do coho vam to zapojil? Inac treba pobehat viacej obchodov mozno najde este lepsi kusokFlinstone napísal:no tak moj nazor na tu basu je ze je aktivna čo je plus ... ked som si kupoval svoju yamahu rb 170 rm tak som vyberal medzi nou a ibanez gsr 200 no zobral som yamahu .... a pokial ide o tu ibanez podla mna je dobrá na tú cenu nadpriemerná ... mala trošku velmi tupy zvuk ale to bude tym ko*ot kombom to ktoreho nam to zapojil ... take nesympatie mam voci made
-
Flinstone
Light Professional
v ke su obchody na takej urovni ako ja v oblasti matematikyjurdzi napísal:predzosilenie baterkou je obrovska vyhoda tiez mam aktivku a nestazujem sa baterku menim fakt ze mozno raz za pol roka. Do coho vam to zapojil? Inac treba pobehat viacej obchodov mozno najde este lepsi kusokAle fakt ze do obchodov s hudobninami v KE sa nevyznam tak neviem
vies no ja ti neviem ci by nebolo lepsie este niekde v okoli popozerat. Inac vseobecne Ibanezky a jazz nejako nejdu dokopyFlinstone napísal:v ke su obchody na takej urovni ako ja v oblasti matematikytakze tu asi lepsie nenajdes ... neviem ja by som bral asi tu ibanezu najskor len zas ked chce hrat jazz ... tak squier .. neviem tu ide aj o to ako to bude vyzerat asi vies ... no nevem ako sa rozhodne ... najlepsie bolo jak sme prisli na bacikovu do predajne a tam som videl fender rumble 100 co sa chystam si kupit 100W a bola tam cena 10 500 nieco okolo toho a ja hovorim ze to kombo maju na muzikeri za 7800 a on ze to neni mozne lebo uz toot je podpredajna cena no som pozrel na neho ze mna neo****s ....
a on este ze a poslu ti to za tu cenu ? no ne pre srandu ju tam asi maju napisanu :d logik
Flinstone: jj to su tie ich finty