Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Rammer
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Rammer »

Ovocie a zeleninka nie je v objemovke az tak nevyhnutna, tak v pohode. Da sa nahradit aj multivitaminmi.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

No a s tou stravou.....co ja viem..neviem preco ale oblubujem bielkoviny....chlastam vela mlieka
Mlieko nema vela bielkovin.

Ludia vseobence vedia o potravinach hovno pokial nezacnu cvicit alebo su to neni nejaky chemici ktory pracuju s rozborom potravin.

Pri cviceni je dolezite poznat pojmy protein (bielkovina) sacharid (cukor, radovy clovek si mysli ze asi krystalovy alebo praskovy a ked mu poviem ze pomaranc ma cukor je zmeteny a boji sa ze pribere), tuk.

Ale aby som odpovedalna tvoju otazku, mozes protein zrat hocikedy, v podstate obsahuje rovnake ziviny ako to maso, lenze suplementy maju tu nevyhodu ze tie ziviny su menej kvalitne. Jednoducho neni nad cerstvu prirodnu stravu.
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

kali520 napísal:...lenze suplementy maju tu nevyhodu ze tie ziviny su menej kvalitne. Jednoducho neni nad cerstvu prirodnu stravu.
S tymto nesuhlasim. Co si das po treningu, kuracinku, srvatku? Kvalitny srvatkovy protein je urcite lepsia volba.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

pokial by sa to stravilo/vstrebalo za rovnaky cas, tak kuracinku ;)

IMHO, kali chcel skor zdoraznit to, ze suplementy nenahradia kvalitnu stravu
kali520
Darca
Darca

Rammer napísal:S tymto nesuhlasim. Co si das po treningu, kuracinku, srvatku? Kvalitny srvatkovy protein je urcite lepsia volba.
Ja si dam maso s ryzov, popriapde klobasu s chlebom :D .

Protein je len posranych 25 g bielkovin a 2 g sacharidu, po treningu potrebujes hlavne sacharidy.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nj, lenze bezne doma, kolbasu ani kurca s ryzou nemas navarene.....
kali520
Darca
Darca

Lub0$ napísal:Nj, lenze bezne doma, kolbasu ani kurca s ryzou nemas navarene.....
No ono v objeme je vpodstate jedno co zeres. Nechap to zase tak ze budes cely den zret iba masne chleba.

Musia tam byt nejake tie bielkoviny a sacharidy, takze zdrojom bielkovin su maso rozneho druhu, syry, vajcia atd. Sacharidy, chleba, peivo, ryza, zemiaky atd.

No podstatne je aby si nemal jedla tipu toho masneho chleba t.j nekombinovat tuk a sacharid, naidealnejsie je kombinovat sacharid a bielkoviny, menej idealne tuk a bielkoviny.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Lub0$ napísal:Nj, lenze bezne doma, kolbasu ani kurca s ryzou nemas navarene.....
Tak by si mal zmenit navyky. Kuracie je zaklad. Idealne je po treningu dat WPC a do hodinky zozrat nieco tuhe. Kuracie je dobry vyber, seklo by aj hovadzie,ale tam ta cena uz vie zavazit.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Holubar napísal:Tak by si mal zmenit navyky. Kuracie je zaklad. Idealne je po treningu dat WPC a do hodinky zozrat nieco tuhe. Kuracie je dobry vyber, seklo by aj hovadzie,ale tam ta cena uz vie zavazit.
To niesu naviky, ale proste kurca doma kazdy den nemam... jem kadeco, ale zeby som jedol kurca kazdy den.....ved ho mam tak raz za dva tyzdne :P Sice no....aj castejsie....na rozne sposoby....

Inac co vlastne myslite pod tym 'objem' ?
Ja to chapem nejak tak ,ze ked cvicim objem , tak by som rad nejaky objem nabral....respektive svalovy objem. Chapem to spravne? Proste zacat od nicoho....?

A co potom znamena 'rysovanie' ?

Pytam sa lebo mi tu nieco nesedi... :?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

objem - naberas hmotu, no nie su to len svaly, ale aj znacne mnozstvo tuku

rysovacka - snazis sa zhodit nabrany tuk, aby vynikol sval

=kulturisti v objemovke vyzeraju ako prasata, vyrysovani su na sutaziach (vsetkych tych pozerskych fotkach)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No ok, tak som si to myslel....ale uz som si isty, dik :wink:
No pravdupovediac, ja mam tuku pomerne dost.....nemal by som tolko mat...niesom spokojny s tym ako vyzeram cize rad by som premenil tuk na svalovu hmotu.
kali520
Darca
Darca

Lub0$ napísal:No ok, tak som si to myslel....ale uz som si isty, dik :wink:
No pravdupovediac, ja mam tuku pomerne dost.....nemal by som tolko mat...niesom spokojny s tym ako vyzeram cize rad by som premenil tuk na svalovu hmotu.
Tuk sa neda premenit na svalovu hmotu. Musi zhodit tuk, potom naberaj objem, alebo naopak. Kazdoapdne nejde robit obe veci naraz, naberat a chudnut zaroven.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

kali520 napísal:Tuk sa neda premenit na svalovu hmotu. Musi zhodit tuk, potom naberaj objem, alebo naopak. Kazdoapdne nejde robit obe veci naraz, naberat a chudnut zaroven.
ak ide lubosovi o to, ze chce cim skor vyzerat "fit" tak najprv by mal schudnut, ptm ist objemovky a tak

no ked by mu nevadilo, ten polrok alebo kolko, mohol by ist objemovku aj tearz (no keby je XXL maslo, tak nie..), pretoze si vacsi, viac dvihnes atd..

tuk na svaly nepremenis nikdy, to by ti jasne byt mohlo..
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

kali520 napísal:...Kazdoapdne nejde robit obe veci naraz, naberat a chudnut zaroven.
ide...ked sypes :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Logika mi hovori, ze ked makam hodinku v posilke, samozrejme s aporiadne spotim, tak aj zhadzujem nie? :idea:
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

potenie nema zo zhadzovanim nic spolocne
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Jak uz niekto pisal nemozes chudnut a naberat svaly zaroven, kazdopadne ked nemas toho tuku az tolko neni to problem mozes naberat a celkovo sa aj trochu spevnis(aj ked tuk tam furt bude)

Chalan a jeho kamarati na predoslej strane su dobry :D Tak protein je ok podla nich ale gainer(co je protein + sacharidy) je uz sypacka :?: :D skapem

Jasne ze naberes aj bez doplnkov,prvy polrok davaj gainer po treningu(alebo najlepsie a lacnejsie protein+malta) po polroku ked uz budes mat nejake tie svaly mozes dat klasicky monohydrat :)
kali520
Darca
Darca

Lub0$ napísal:Logika mi hovori, ze ked makam hodinku v posilke, samozrejme s aporiadne spotim, tak aj zhadzujem nie? :idea:
A to jakou logikou nato ides? Ze pot je tuk?

Ked makas v posilke spalujes kalorie, najviac kalorii obsahuje tuk, potom sacharidy a bielkoviny. Lenze ked chces aby svali rastli tak musis prijat viac kalorii ako spalis, lebo ked nie budes zaroven s tukom spalovat aj svaly.

Ludske telo neni stavane nato aby sme boli pekny svalnaty, vyrisovany bez tuku. Ludske telo je stavane nato aby prezilo, a ked pri namahavej fyzickej praci kde pracuju svaly nema dostatok kalorii tak siahne po zasobach a to je tuk ale aj svalova hmota.

Takze ked nemas dostatocny prijem bielkovin a najma sacharidov ktore doplnia do svalov glykogen tak telo bude pri makani v posilovni svaly spalovat a to urcite nechces.

Takze ked sa chces zbavit tuku daj dietu, bud nizkotucnu alebo nizkosacharidovu (ckd). Ked chces naberat tak zer vela sacharidov a bielkovin, vela kalorii.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

kali520 napísal:A to jakou logikou nato ides? Ze pot je tuk?

....Takze ked nemas dostatocny prijem bielkovin a najma sacharidov ktore doplnia do svalov glykogen...
Jeeeezis....dakto pisal, ze povazujem pot za tuk? Clovek trosku rozvinie myslienku a hned po mne skacete :D

No a moja otazka znie: ktory pripravok obsahuje to co potrebujem?
A poprosim konkretnu odpoved, ziadne odhovarania a podobne. Dik :)
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

zdarvim

Príspevok od používateľa SonyPeto »

zdravim...tak chcel by som sa opytat,ze co je lepsie pri objeme,splitovy trening,teda dajmte tomu ze 30 kg 10 opakovani,40 kg 8 opakovani..50 kg 6 opakovani alebo cvicit s tou istou vahou,len robit viac serii abo opakovani...diky moc dopredu
Napísať odpoveď