.htaccess

Všetko ohľadom Linuxu...
Shrekzv
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

.htaccess

Príspevok od používateľa Shrekzv »

ako zapnut/spojazdnit .htaccess na linux servri? bezi nam tam Apache/2.2.3
prvy problem sa vyskytol uz pri kopirovani suborov cez total commander na ftp...nepovolilo....som skocil do servrovne a cez putty som si to tam nakopcil z diskety a mal som ich kde som chcel..ale htaccess vobec nejde....tvari sa to ako keby tam nebol....ako ho zapnut alebo co?....technik vie este menej v linuxe ako ja...je to skolsky server....a instaloval ho niekto pred dvoma rokmi..tazko sa nieco dava dokopy....ked sme to ani neinstalovali ani neboli pri tom nikto......poradte prosim ze co s tym
vdaka
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

.htaccess - ma na zaciatku bodku, preto sa pri beznych vypisoch nezobrazuje (aj ked tam trebars je). Ak ho chces uvidiet, treba pouzit vypis pomocou ls -a
Ked kopcis na dialku, je dobre prekopcit ho na server ako htaccess.txt a potom ho premenovat na .htaccess (lebo windows taketo premenovanie nepovoluje). .htaccess sa da zapnut v konfiguraku webservera, /etc/httpd.conf alebo /usr/local/etc/httpd.conf, ale moze sa volat aj apache.conf aj vselijako inak... treba skusat.
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ok...nieco konkretne v konfiguracnom subore?...pretoze zatial si mi nic neporadil..... pre doplneni k kopceniu na dialku...bol som v putty na masine hned vedla servra kopcil som subory z diskety....a typisuje ich aj ls...bol som ako root prihlaseny...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Keby si sa pozrel do dokumentácie, tak by si vedel, čo treba urobiť. Prípadne si sa mohol pozrieť do konfiguračných súborov a pravdepodobne by si tam našiel htaccess a/alebo AllowOverride.
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

chrono rad by som ale nesedim v skole pri servri...a nemam prava roota aby som sa prihlasil z domu a robil co potrebujem......v pondelok tam nabehnem technik ma prihlasi a mozem robit co potrebujem...kedze on nevie s linuxom nic......dik za radu
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alafangla »

mal som ten isty problem mas v konfigu apacha zle nastavenu direktivu ALLOWOVERRIDDE
len to staci zmenit a je to
mas to nastavene na NONE a mal by si mat ALL (sa mi zda ak to nieje opacne vsak vyskusaj :D)
Napísať odpoveď