LCD vs. PLAZMA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

LCD vs. PLAZMA

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Takže,túto tému vytváram z dovodu tzv. zvedavosti, nakolko včera som videl zaujímavý dokumentárny film,kde sa venovali elektronike,proste ukazovali nové technológie nové špičkové a kvalitné televízory,a nasledujúca téma bola "čo si vybrať" LCD alebo PLAZMU.

Zaujímalo by ma hlavne to,že vy doma čo uprednostnujete,či doma máte LCD alebo PLAZMU alebo sa práve rozhodujete si niečo také kúpiť domov.

Pokial dobre viem,hlavnými rozdielmy boli,ze LCD má vacsiu zivotnost,a zevraj LCD sa dá pozerat kvalitne a ostro uz aj z 178˚ uhla,no zas LCD mal nevýhody,ze obraz sa rýchlo maze,niekedy obraz nestíha a nie je az tak ostrý,nakolko PLAZMA vsetko stíha,obraz je troska sítejší a ostrejší.

Zas ďalší problém ktorý bol,že ked sa rozhodneme,tak či kúpiť televízor s podporou HD READY alebo FULLHD.

No sám som sa nevedel rozhodnúť,nakolko mi máme doma televízor Sony Bravia,a sme s ním maximálne spokojný.

Na internete som našiel zaujímavú stránku,ktorá sa zaoberá s práve touto problematikou :roll:

http://www.plazma-lcd.sk/images/present ... nal-sk.swf

Som zvedavý na vaše názory :wink:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No osobne uprednostnujem plazmu.....LCDcka su skor do vacsej miestnosti, kde sa na to pozera z dialky (krcmy , alebo aj ked mate velku izbu)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Uzasna prezentacia, nieje tam spomenute jedine minus plasmy a vo vsetkych faktoroch vlen vyhrava...

No ale ved je to robene eshopom tak je to jasne, z plaziem maju vacsi zisk :roll:
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bolldar »

tak já bych šel do LCD už jen z hlediska delší životnosti a nižší ceny.

BTW: Jinak doma máme starou Oravu (první celoplastová barevná televize na trhu) za 15 000Kčs z roku 1992 a až na pár laciných oprav běhá bez problému... jediná vada je, že má vykloktaný scart výstup... jinak Orava Powa :D
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Gangy napísal:Uzasna prezentacia, nieje tam spomenute jedine minus plasmy a vo vsetkych faktoroch vlen vyhrava...

No ale ved je to robene eshopom tak je to jasne, z plaziem maju vacsi zisk :roll:
A aké nevýhody má plazma (teda okrem vyššej spotreby ak sa porovnáva lacná plazma s kvalitným LCD)? Zvuk má rovnaký ako LCD a obraz má prirodzenejší (a o to pri TV podľa mňa ide v prvom rade). ;)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Bolldar napísal:tak já bych šel do LCD už jen z hlediska delší životnosti a nižší ceny.
Tak tak, este si vezmes ovela mensiu spotrebu (ta prezentacia je v tomto ohlade pekna chu****) a ziadne vypalovanie statickeho obrazu etc. a LCD je pre domacnosti urcite vyhodnejsie riesenie.

Otazka HD Ready/FullHD je dnes uz podla mna neaktualna, inu nez fullhd televiziu ci monitor by som dnes uz urcite nekupil.

Ja idem v najblizsej dobe brat toto http://www.alza.sk/32-palcova-lcd-tv-sa ... d92217.htm
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zamknuté