bateria z notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

bateria z notebooku

Príspevok od používateľa klm16 »

zdravim
dlho som tu nic nenapisal ale ked veci nefunguju tak sa chcem obratit na niekoho kto ma skusenosti

Vcera som vystavil baterku na HP Pavilion. Pichol som to do seite nejach nabijat.
Ubehlo takmer 24 hodin nepretrzite v sieti a bateria je nabita len na 29%. Vacsina z tohto casu bol book vypnuty.
Book ma 1,5 roka cize je najvyssi cas nieco reklamovat pokial sa na to vztahuje zaruka.
CO myslite?? odisla len baterka alebo nieco horsie???

dik vopred
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

s baterkou je to trosku komplikovanejsie... co sa tyka straty kapacity, tam ti zaruku uznaju, len ak strata je skokova. Rok a pol pouzivania asi skokova strata kapacity nebude. Avsak by baterka odisla uplne, napr. ze by sa ani nedala nabit, ci nieco podobne, je mozne ze ti to uznaju, ale taktiez si tym niesom isty.
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no ona doteraz fungovala bez problemov. Notebok vyuziovam bez siete dost casto. Jasne ze je viediet ze to je pouzivane.
Pri novom booku som vydrzal bez problemov 2 hodiny so zapnutou wifinou a podobne.
Teraz po roku a pol som vzdy fungoval hodinu hodinu aj stvrt a tak...
bez wifi nieco viac.
No vzdy ju bez problemov nabylo a fungovala dalej...
teraz zrazu nabit nejde....
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

skus ju nejako nabit do plna aj ked neviem ci to dokazes ... a baterky hmm to je problem bo na ne je vadsinou zaruka pol alebo rok. ale zase nadruhej strane baterka je to najmenej co ti mohlo stoho booku odist :) a mas aspom ponaucenie ze nemas kompletne vycucavat baterku ...
ak ju dobijes do plna mozno sa spamata ...
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ale ja som kupioval notebook ako jeden konponent a nie bateriu zvlast cize nech mi nevravia ze sa zaruka nevztahuje na baterku .....
idem si asi prestudovat spotrebitelsky zakon ved 2 roky zaruka je dana zakonom.....
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

Clanok z http://www.techsupport.cz/clanok/131/do ... ticle.html

Do tretice všetko dobré - baterka pre môj notebook HP Compaq 8510w má konečne už na začiatku kapaciu 73Wh tak ako je na nej napísané. Tá doterajšia totiž začala po 6 mesiacoch markantne znižovať svoju kapacitu. A keďže HP poskytuje na svoje batérie záruku 1 rok, rozhodol som sa využiť svoje právo a reklamoval ju.

a docitas aj hocikde na nete ze za normal okolnoszi ma baterka zaruku rok ... obcas bejvavaju akcie ze 1+1 ....

//autoeditácia príspevku ( 20 Feb 2009, 19:16 )
toto som este nasiel :)

Záručná doba, platná pre všetky výrobky je 24 mesiacov od dátumu predaja výrobku zákazníkovi. Nevzťahuje sa na výrobky, ktorých životnosť je kratšia ako záruka, napr. Batérie
Batéria je tovar, ktorý podlieha bežnému opotrebeniu jej používaním. Bola stanovená minimálna životnosť batérií na 12 mesiacov Záruka 24 mesiacov sa samozrejme vzťahuje na funkčnosť batérie a prípadný náhly úbytok kapacity pod normu bežného opotrebenia a pod.
Záruka poskytovaná predajcom sa nevzťahuje na poškodenie spôsobené ohňom, vodou, statickou elektrinou alebo inou živelnou udalosťou, nesprávnym používaním výrobku, opotrebením, mechanickým poškodením. Rovnako zaniká nárok na reklamáciu v prípade poškodenia ochranných štítkov a ochranných obalov(fólie na batérii)

takze mali by ti ju reklamovat :)
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

pekne napisane ona ma sice viacc ako rok ale toto by sa dalo povazovat na zahly ubytok napatia kezde a kedze sa neda nabyt mohla tam odist nejaka elektronika alebo nevem ako tie baterie funguju...
v kazdom pripade dik...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

v pripade, ze neide nabit naplno, by som nevahal a dal to reklamovat (samozrejme cely NB, nielen bateriu). Keby stratila kapacitu, dobre, cert to ber, ale ze neide nabit, normalne isto nie je.
Napísať odpoveď