Zlato

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Zlato

Príspevok od používateľa Frco »

Pisem tu temu sem, kedze neviem, kam ju mam zaradit.

Rozhodol som sa investovat do realneho (nie virtualneho!) zlata.

Pre predstavu, investicia by mala byt zhruba od 50 000 - 100 000 Sk, teda cca 1700 eur - 3300 eur (neviem, ci ta suma nie je prilis mala).

Na internete som objavil zopar obchodov, napriklad www.zlate-cihly.cz , ale chcem sa spytat, ci neexistuje moznost kupit si zlato priamo od statu, od ministerstva financii - ci vobec takato moznost existuje.

Ak tu niekto uz zlato nakupoval, hodili by sa mi podrobnejsie informacie, ake obchody doporucujete, ako zlato skladovat, ci doporucujete skor zlate mince, alebo zlate tehlicky....atd

Vopred dakujem za info ;)
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Ta investicia sa mi zda fakt mala, hoci ak si sikovny, da sa s tym na nete zbohatnut. Lenze zlate tehly sa len tak nepredavaju (urcite ti to nepredaju v Blave na ministerstve :) ), so zlatom sa obchoduje na burze. Ak chces mat "doma" "fyzicky" zlato, tak ti nezostava asi nic ine, ako skupovat nejake sperky apod. Len tymto stylom je to este spekulativnejsie a nebezpecnejsie ako internetove obchodovanie. Na nete je kopec moznosti, ako sa zapojit a pride mi to lepsie, ako obchadzat zalozne, stare babky a vselijakych zlodejickov a skupovat "ozajstne" zlato a potom ho zas niekde predavat...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

No tak ako si napisal to rozhodne nechcem robit :)
Chcem kupit par zlatych tehliciek, do ktorych tymto sposobom vlozim kapital. Neplanujem to kupovat, aby som zarobil, ale aby moje peniaze nestratili hodnotu pri nejakom krache banky.
DAMON88
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

Frco napísal:No tak ako si napisal to rozhodne nechcem robit :)
Chcem kupit par zlatych tehliciek, do ktorych tymto sposobom vlozim kapital. Neplanujem to kupovat, aby som zarobil, ale aby moje peniaze nestratili hodnotu pri nejakom krache banky.
hmm rozumny napad :wink:
choj do afriky a kupis od niakeho shaka mozno :D
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

ale ich hodnota bude zalezat od ceny zlata v danom obdobi. 100 tisic neni tak vela, v bankach je to kryte FOV. Terminovane vklady na dlhsi cas ich dokazu zhodnotit aspon na uroven, ked sa to vyrovna s inflaciou, takze hodnotu nestratia. Nevravim, ze zlato je zla investicia, je odporucane viacerymi investormi, ale neviem, ci zrovna fyzicke zlato je rozumna cesta. Dost bude zalezat aj od toho, za aku cenu ho zozenies a neskor za aku cenu ho dokazes predat...Podla mna zbytocne komplikovana cesta ako ochranit hodnotu penazi
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

A co ked kupis teraz zlato za 1000 USD a v dobe, ked to zlato budes chciet spenazit bude jeho cena 900 USD? Ak ti ide len o zachovanie hodnoty penazi - treba povedat, ze ide o dost male mnozstvo penazi - tak su tu aj jednoduchsie moznosti. Napr. terminovany ucet... U nas sa mi zatial nevidi, ze by nejaka banka mala skrachovat v horizonte roka-dvoch (tolko by trval ten terminovany ucet). Hoci clovek nikdy nevie :)
Vidim, ze mam predbehol Holubar a spravne poznamenal, ze existuje aj fond, z ktoreho by ti vyplatili "stratene" peniaze (neplati to u par zahranicnych bank, ale to su fakt len vynimky z pravidla).
Napísať odpoveď