Príklad - Pohyb

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Innocence
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príklad - Pohyb

Príspevok od používateľa Innocence »

Vedel by mi niekto helpnúť s týmto príkladom? Keď sa Vám nechce, nedávajte konkrétne čísla, ale len približný postup ako na to, ako zistiť dráhu, ktorú prešla a jej priemerné rýchlosti na oboch úsekoch tam aj nazad.. Skúšal som to, no veľmi mi nepálilo.. Ďakujem pekne, K+ neminie.
Prílohy
zzzyx.PNG
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

asi by som to riesil nejak takto:

dve rovnice o dvoch neznamych -> S1/V1 + S2/V2 = 55min a S2/V3 + S1/V4=90min .... ked si to poupravujes, tak z jednej rovnice vyjadris jednu neznamu, dosadis do druhej a vypocitas .. spatne vypocitane dosadis a mas dve casti celkovej drahy S1 a S2 .. spocitas mas celkovu drahu, spocitas, podelis casom t1, mas priemerku tam, spocitas podelis t2 a mas priemerku s5 ... hlavne si bude treba poupravovat jednotky, nech nevychadzaju bludy ... GL ... ak by sa mi nahodou chcelo po obede, tak spravim a nascanujem ...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Presne tak. Sikma draha ti vyjde 3 km, vodorovna 6, celkova teda 9, priemerna rychlost do mesta bude 9.82 km/h a z mesta zase 6 km/h
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Ďakujem obidvom.. netreba nič skenovať, dopočítal som to.. K tej sústave som sa vlastne predtým dostal ale nejak sa mi poplietli indexy..
Zajtra sa pokúsim vyriešiť ďalší príklad a keď mi to nepôjde, dúfam že ma zase navediete.. :lol:

Nordkapp - Karma odoslaná.. Holubar - pošlem karmu buď o 5 min. alebo keď na to zabudnem tak zajtra :)
Napísať odpoveď