Jozef Tiso a Slovensky stat
Linkman- To je pravda, my sme platili za odvoz a nie za vrazdenie, Tiso predsa nebol zviera a je tazke rozhodnut ci ho mali alebo nemali popravit, lebo Fasisticky rezim sa vtedy nebral za zly, to prislo len s odstupom casu a ak by sa z Nemcami nedohodol tak by sme sa mali ovela horsie.
Ved je zname ze Madari sa vtedy pokusali o to aby sa na nasom uzemi dialo to co na uzemi Ceska pretoze chceli zakazdu cenu spet uzemia co stratili po Trianone a dokonca aj ked sme sa s Hitlerom dohodli tak nas napadli a az po doraznej Hitlerovej zmienke Hortymu ze si nenecha napadat spojencov sa stiahli!!!
Ved je zname ze Madari sa vtedy pokusali o to aby sa na nasom uzemi dialo to co na uzemi Ceska pretoze chceli zakazdu cenu spet uzemia co stratili po Trianone a dokonca aj ked sme sa s Hitlerom dohodli tak nas napadli a az po doraznej Hitlerovej zmienke Hortymu ze si nenecha napadat spojencov sa stiahli!!!
2 Les: Dr. Jozef Tiso, nas prvy prezident, tak ako mnoho inych obycajnych ludi v tej dobe polizil svoj zivot na oltar slobody nasho naroda. Tej slobody, za ktoru sa americania az fanaticky biju do prs, pritom im ju nikto nikdy nebral, prave naopak... oni su tymi, ktori vnucuju svoje predstravy o slobode inym narodom, podobne ako to robilo svojho casu nacisticke Nemecko.
Je absurdne hodnotit historiu z pohladu dneska- historiu treba vzdy hodnotit z pohladu vtedajsej doby a podla toho co som mal ja moznost studovat osobu Dr. Tisa, snazil sa zachranit slovakov a udrzat celistvost slovenskeho naroda v tazkych vojnovych casoch, co sa mu napokon aj podarilo. Ak si niekto mysli, ze nebyt Tisa, deportovanych by bolo menej zidov, potom musi byt bud naivny, alebo ucelovo popiera flagrantne historicke fakty, ktore v povojnovom obdobi boli a bohuzial dnes este stale su ucelovo skreslovane... zrejme to tak niekomu vyhovuje.
Je absurdne hodnotit historiu z pohladu dneska- historiu treba vzdy hodnotit z pohladu vtedajsej doby a podla toho co som mal ja moznost studovat osobu Dr. Tisa, snazil sa zachranit slovakov a udrzat celistvost slovenskeho naroda v tazkych vojnovych casoch, co sa mu napokon aj podarilo. Ak si niekto mysli, ze nebyt Tisa, deportovanych by bolo menej zidov, potom musi byt bud naivny, alebo ucelovo popiera flagrantne historicke fakty, ktore v povojnovom obdobi boli a bohuzial dnes este stale su ucelovo skreslovane... zrejme to tak niekomu vyhovuje.
... tak ako kazdy jeden z nas.Linkman napísal:no iste mal aj svoje pro ale aj proti
Neviem co by ste vy robili na mieste Jozefa Tisa. Urobil to najlepsie pre Slovensko co sa dalo. Vdaka nemu a vtedajsej vlade bolo Slovensko takmer nedotknute vojnou a obyvatelstvo nemuselo trpiet. Takze sa pytam: Co by ste spravili na jeho mieste?? Ak neviete nic lepsie tak si strcte vase keci o tom ze by ste mu dali len dozivotie a pod.
Linkman napísal:nemuseli sme ich likvidovat keby sme o tom vedeli nezaplatime nemcom ani floka a šetci ostanu tu
hm chcel som ti pekne vypi*ovat ale kedze mas 13 tak to necham tak a usetrim si väzeniekalosrac napísal:Ja som dal nezajima ma to lebo ani neviem kto to je
-
I'm Virus!
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Takze prispejem aj ja mojim nazorom. Dr. Tiso mal na vyber. Mohol abdikovat. To, ze Slovensky stat aj platil 500 risskych mariek za kazdeho vydeportovaneho Zida je fakt a obycajne svinstvo. Slovensky stat bola jedina krajina v Europe, ktora za vydeportovanie svojich obcanov aj platila... Najhorsie na tom je, ze Dr. Tiso neabdikoval, no a uz nehovoriac ani to, ze bol knaz. Cudujem sa este aj dnes, ze jeho kolegovia ho neodsudzuju az tak, ako by sa na knazov patrilo. Toto len utvrdzuje moje presvedcenie, ze proti fasizmu treba bojovat este aj dnes viac ako 50 rokov po skonceni vojny. Pri kazdom jubileu narodenia Dr. Tisa sa usporiadavaju vo vacsich mestach Slovenska prejavy na jeho cest. Toto by malo byt zakazane. Predsa ziadne "chvalospevy" sa neprednasaju napr. pri vyroci umrtia Adolfa Hitlera, Eichmana a pod. zloduchov. Pokial viem, tak aj na Slovensku su fasisticke symboly, napr. hakovy kriz a pod. zakazane. Na Dr. Tisa by sa malo spominat len v zlom a to nielen Zidia, ale kazdy slusny clovek v Europe.
-
tomexx
King
- Kontaktovať používateľa:
Ak by Tiso odisiel, dokoncil by to za neho niekto iny...Les napísal:Takze prispejem aj ja mojim nazorom. Dr. Tiso mal na vyber. Mohol abdikovat. To, ze Slovensky stat aj platil 500 risskych mariek za kazdeho vydeportovaneho Zida je fakt a obycajne svinstvo. Slovensky stat bola jedina krajina v Europe, ktora za vydeportovanie svojich obcanov aj platila... Najhorsie na tom je, ze Dr. Tiso neabdikoval, no a uz nehovoriac ani to, ze bol knaz. Cudujem sa este aj dnes, ze jeho kolegovia ho neodsudzuju az tak, ako by sa na knazov patrilo. Toto len utvrdzuje moje presvedcenie, ze proti fasizmu treba bojovat este aj dnes viac ako 50 rokov po skonceni vojny. Pri kazdom jubileu narodenia Dr. Tisa sa usporiadavaju vo vacsich mestach Slovenska prejavy na jeho cest. Toto by malo byt zakazane. Predsa ziadne "chvalospevy" sa neprednasaju napr. pri vyroci umrtia Adolfa Hitlera, Eichmana a pod. zloduchov. Pokial viem, tak aj na Slovensku su fasisticke symboly, napr. hakovy kriz a pod. zakazane. Na Dr. Tisa by sa malo spominat len v zlom a to nielen Zidia, ale kazdy slusny clovek v Europe.
To je bezpredmetne, ten by mal byt odsudeny presne tak, ako aj Tiso bol. Nemozno sa vyhovarat na druheho, vsak aj ty keby si nechcel niekoho zabit, tak predsa odstupis a ty by si osobne za to potom nebol trestany. Nech je za to trestany niekto iny, kto to zlo spacha.tomexx napísal: Ak by Tiso odisiel, dokoncil by to za neho niekto iny...
Pane boze mna s teba asi slak trafi......Les napísal:Takze prispejem aj ja mojim nazorom. Dr. Tiso mal na vyber. Mohol abdikovat. To, ze Slovensky stat aj platil 500 risskych mariek za kazdeho vydeportovaneho Zida je fakt a obycajne svinstvo. Slovensky stat bola jedina krajina v Europe, ktora za vydeportovanie svojich obcanov aj platila... Najhorsie na tom je, ze Dr. Tiso neabdikoval, no a uz nehovoriac ani to, ze bol knaz. Cudujem sa este aj dnes, ze jeho kolegovia ho neodsudzuju az tak, ako by sa na knazov patrilo. Toto len utvrdzuje moje presvedcenie, ze proti fasizmu treba bojovat este aj dnes viac ako 50 rokov po skonceni vojny. Pri kazdom jubileu narodenia Dr. Tisa sa usporiadavaju vo vacsich mestach Slovenska prejavy na jeho cest. Toto by malo byt zakazane. Predsa ziadne "chvalospevy" sa neprednasaju napr. pri vyroci umrtia Adolfa Hitlera, Eichmana a pod. zloduchov. Pokial viem, tak aj na Slovensku su fasisticke symboly, napr. hakovy kriz a pod. zakazane. Na Dr. Tisa by sa malo spominat len v zlom a to nielen Zidia, ale kazdy slusny clovek v Europe.
Nechapes ze tu nejde o fasizmuz(Kto ho ma rad je debil), ale o to co Tiso pre stat spravil, si zisti co sa dialo v cechach a potom vrav ci bol zly....
eby nespravil to co spravil aj ked to nerobil rad(myslim ze sme sa stali satelitom Nemecka) tak by bolo OVELA viac obeti a zidov by to URCITE nezachranilo!!!
K tej abdikacii, TY SI ZOSALEL??!! Zase si zisti co sa stalo v cechach ked u nich "doslo na lamanie chleba" a ako to skoncilo uz vsetci pozname.....
Ale tu uz nejde o to ci mozme normalne diskutovat, ked zalozis temu tak si myslim ze ovladas aspon elementarne zaklady danej temy a diskusia sa nazvrhne k Popravit a popravit vsetkych ktori by spravili to iste(to neni diskusia to je zatlkanie).
Dalej porovnavat A.Hitlera s Tisom je podla mna prinajmensom idiotizmus.....
K tej deportacii, platili sme za deportaciu s tym ze sa im nic nestane!!!! Ine krajiny neboli ani take slusne aby si za odvoz svojich obcanov zaplatili...
V tej dobe nikto nevedel ze ich idu odviest do taborov!!!!!
K tej deportacii, platili sme za deportaciu s tym ze sa im nic nestane!!!! Ine krajiny neboli ani take slusne aby si za odvoz svojich obcanov zaplatili...
To ze nevedeli, ze idu na istu smrt je volovina. A to, ze ine krajiny neboli take slusne, aby platili za deportacie to si odkial vzal? Historik by sa ti vysmial, ale co uz moznoze medzi skinmi su taketo hluposti akceptovatelne. Kde si to cital, alebo od akeho somara si sa dozvedel tuto loz? Mna to stve najviac, ze ste sa zo svojej fasistickej minulosti nenaucili nic a ze tie peniaze keby doba bola taka, by ste platili za odvoz Zidov aj teraz. A pardon, zabudol som na Madarov, platili by ste aj za odvoz tych?Rubiki napísal:Ale tu uz nejde o to ci mozme normalne diskutovat, ked zalozis temu tak si myslim ze ovladas aspon elementarne zaklady danej temy a diskusia sa nazvrhne k Popravit a popravit vsetkych ktori by spravili to iste(to neni diskusia to je zatlkanie).
lol, ja vravim ze iba zatlkas, mozem ti na 100% povedat ze vecsina nevedela kde ide, bol som na vyroci oslobodenia Osviencimu a ti ludia co to prezili nam tam o tom vraveli....Les napísal: To ze nevedeli, ze idu na istu smrt je volovina. A to, ze ine krajiny neboli take slusne, aby platili za deportacie to si odkial vzal? Historik by sa ti vysmial, ale co uz moznoze medzi skinmi su taketo hluposti akceptovatelne. Kde si to cital, alebo od akeho somara si sa dozvedel tuto loz? Mna to stve najviac, ze ste sa zo svojej fasistickej minulosti nenaucili nic a ze tie peniaze keby doba bola taka, by ste platili za odvoz Zidov aj teraz. A pardon, zabudol som na Madarov, platili by ste aj za odvoz tych?
K tomu ze by sa my vysmial historik si neodpustim ze Stara mama bola ucitelka dejepisu a Stryko prednasa historiu na UMB v BB(som o tom precital tolko knih ze my vsetky prsty nestacia).
K narazke ze som skinhead sa vyjadrim iba ze sa zo skinheadmi(nazi) dostavam do konfliktov dost casto a urcite medzi nich nepatrim, skor by som povedal ze ich nenavidim!!
Mimochodom proti zidom nic nemam, dokonca mam asi 2 kamaratov zidov!!
A ked uz spominas Madarov tak precestuj juzne Slovensko a ked ti nebudu chciet v obchode nieco predat pretoze nevies po Madarsky tak potom my nieco vrav!! A to sa najnovsie stazuju ze na Slovenskych uradoch nemaju tlaciva v Madarcine!!! Asi pojdem dakde do USA a budem protestovat ze chcem tlaciva na uradoch vyhradne v Slovencine a ze chcem Kaliforniu pripojit k Slovensku.......