Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Bollova zatlka, asi jedina z nich hulila :D
a Gasparovic dal tiez dobru odpoved, ze "Som nefajciar a tym som odpovedal aj na dalsiu otazku." Kde je napisane, ze len fajciari maju skusenost s travou??
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Na www.sme.sk je anketa ci ste za legalizaciu marihuany, lavy panel zhruba v strede. Zatial je zo 1600 ludi 60% za legalizaciu.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Urcite som to uz pisal, ale v poriadku, nech sa zlegalizuje a postavi na uroven alkoholu s nalezitymi danami, obmedzeniami a postihmi. Nemusim rozpisovat.. vyssia cena (dane), 18 rokov, zakaz domacej vyrobi (ako pri paleni alkoholu), atd.

Aky bol/je pohlad zastancov na toto?
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Aryan Angel napísal:Urcite som to uz pisal, ale v poriadku, nech sa zlegalizuje a postavi na uroven alkoholu s nalezitymi danami, obmedzeniami a postihmi. Nemusim rozpisovat.. vyssia cena (dane), 18 rokov, zakaz domacej vyrobi (ako pri paleni alkoholu), atd.

Myslim ze nikto si viac ani nepraje :)
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

Aryan Angel napísal:Urcite som to uz pisal, ale v poriadku, nech sa zlegalizuje a postavi na uroven alkoholu s nalezitymi danami, obmedzeniami a postihmi. Nemusim rozpisovat.. vyssia cena (dane), 18 rokov, zakaz domacej vyrobi (ako pri paleni alkoholu), atd.

domaca vyroba alkoholu nie je zakazana, avsak povolena je ciste pre vlastnu spotrebu. tak by to malo byt aj s trafkou.
T3RM1X
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa T3RM1X »

Legalilazacia nie je potrebna jedine co natom teraz vadi su fizli ze ta doje*** a mas zapis... Ked clovek chce tak bude hulit a to je jedno a ti co vravite ze to je zle a kazdy fetak s tym zacinal tak skuste vy a mozno zmenite nazor. Nezazijes-nepochopis
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Legalizacia by bola asi prilis moc, ale dekriminalizacia tak ako je v Cechach by bola idealna. Pevne stanovit mnozstva, pri ktorych je to iba priestupok a vec je vybavena.

Inak s tym spojeny vtip:
Reakce policajta, když tě uvidí hulit:
Státní : "Doufám že to není marihuana!"
Měšťák : "Doufám že vám bylo 18!"
Celní správa : "Doufám že to není dovoz!"
Zásahovka : "NA ZEM ŠMEJDEEEE!"
Vojenská policie : "Kouření zabíjí!" BANG¨
FBI : počkají až zahodíš skleněnku a pak sejmou otisky
CIA : naloží tě do černé dodávky a už tě nikdo nikdy neuvidí
KGB : pozve tě ně panáka a otráví nějakou radioaktivní sračkou
Brněnský měšťák : "Můžu si dát taky?"

odbocka do reality: uz x-krat som pocul ako niekoho s jointom zastavili cajti a poslali ho hulit za roh, nech to nesmrdi po celom namesti :D
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

brainwirm napísal:domaca vyroba alkoholu nie je zakazana, avsak povolena je ciste pre vlastnu spotrebu. tak by to malo byt aj s trafkou.
Si si isty? :roll:
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Hmm no videt ze sa vyznaju :D :D Mali sa radsej opytat na DEKRIMINALIZACIU mozno by sa kandidati zamysleli trochu viac... :idea:
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

Aryan Angel napísal:Si si isty? :roll:
jj su tam stanovene nejake mnozstva, pokial ide o vino tak nie je nijako obmedzene.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

begbeee napísal:Tak ked to otocim tak nechapem preco si zastancovia legalizacie myslia ze zlegalizovanie povedie k znizeniu konzumacie drog?
Pri vsetkej ucte tvarite sa ako vlk v kozi baranceka.
Obhajujete legalizaciu drogy tym, ze to povedie k znizeniu konzumacie, zatialco dovod je jediny: aby ste nemuseli mat strach ked si date jointa s kamosmi.
presne tak ako napisal zvonenie - myslime si, ze to povedie k znizeniu, lebo existuju realne, fakticky podlozene priklady krajin, kde sa po legalizacii dopyt po drogach znizil. a ako som pisal, neexistuje JEDEN JEDINY priklad krajiny, ktora by toto dosiahla represivnymi opatreniami... jedina vec co sa kedy podarila drogovymi represiami dosiahnut je zvysenie ziskov lokalnych mafii a gangov :roll:
ohladom otazky preco legalizovat - myslim ze na kazdej strane tejto diskusie najdes niekolko dovodov, preco si my zastancovia myslime ze by to bolo vhodne a dokonca mozno aj prospesne ... ale podla vas to chceme LEN preto aby sme si mohli davat speky a nedosierali sa z policie.
inac v tomto ma napada aj priklad aky je rozdielny pristup tu a v cechach - ked sme v prahe davali speka na koncerte nikto sa nad tym ani len nepozastavil ... ked sme davali na koncertoch u nas tak si vzdy videl ten respekt (a psie pohlady :) ) deciek co stali naokolo ako keby sme prave robili nieco revolucne. a prave v tom to je - keby sme prave nepachali trestny cin uprostred davu ludi (a biletarov) nikomu by to neprislo ako nejake hrdinstvo. status quo vsak poskytuje zivnu podu pre deti ktore si chcu dokazat ze su "nad zakonom".
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Virus ma uplnu pravdu :wink: Ale zase chcem aj v klude si zapalit s kamosmi toho jointa lebo tresty ake su na Slovensku, tu mas pripady kde za 0,5g dostal 2 roky podmienku, sice to neni basa ale uz mas zapis a hned sa ti horsie hlada zamestnanie atd :? To ani nehovorim keby ta nasli s tak 5g to by ti uz mozno nasili aj basu :?
kacjak116
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kacjak116 »

pishta napísal:Virus ma uplnu pravdu :wink: Ale zase chcem aj v klude si zapalit s kamosmi toho jointa lebo tresty ake su na Slovensku, tu mas pripady kde za 0,5g dostal 2 roky podmienku, sice to neni basa ale uz mas zapis a hned sa ti horsie hlada zamestnanie atd :? To ani nehovorim keby ta nasli s tak 5g to by ti uz mozno nasili aj basu :?
:/ ale ty ides mimo koren problemu: Preco by si si VOBEC mal dat jointa? Obmedzuje ti zakon ze si ju nemozes zapalit na verejnosti? Nie vsetkym je pach spalenej "travy" (pouzivam tento vyraz)... to ked som bol fajciar som si chcel pripalit cigaretu od druheho a on v nej mal travku... :smt096
uz nikdy viac..

Ak sa chces aspon zcasti vyhnut problemom, usulaj si ju doma, nerob bordel, pokial policia nema povolenie na domovu prehliadku, alebo pokial na teba susedia nenap*cuju, tak nemas problem. Ako vidim, ty jednodcho si musis zapalit na verejnosti aby si sa citil /v partii/ dobre?
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kacjak116 napísal::/ ale ty ides mimo koren problemu: Preco by si si VOBEC mal dat jointa? Obmedzuje ti zakon ze si ju nemozes zapalit na verejnosti? Nie vsetkym je pach spalenej "travy" (pouzivam tento vyraz)... to ked som bol fajciar som si chcel pripalit cigaretu od druheho a on v nej mal travku... :smt096
uz nikdy viac..

Ak sa chces aspon zcasti vyhnut problemom, usulaj si ju doma, nerob bordel, pokial policia nema povolenie na domovu prehliadku, alebo pokial na teba susedia nenap*cuju, tak nemas problem. Ako vidim, ty jednodcho si musis zapalit na verejnosti aby si sa citil /v partii/ dobre?
mimo koren problemu? sak ty tu davas uplne odveci ... preco by si mal vobec zapalit? a preco by si nemohol? slobodna volba = zaklad demokracie ... "Nie vsetkym je pach spalenej "travy" (pouzivam tento vyraz)..." ...nie vsetkym je pach spalenej travy co? ak narazas na to ze nie kazdemu je to prijemne tak co potom cigarety? ako nefajciarovi mi vadia zadymene podniky z cigariet a co proti tomu spravim? z jointa ti aspon do pol minuty nesmrdia vsetky veci co mas na sebe... ale ajtak preco by som to mal fajcit doma? nepoznam jedineho fajciara co by fajcil cigaretu vo vnutri svojho pribytku, minimalne tak na balkone... nikto nepotrebuje izbu zasratu od dymu. na druhej strane netvrdim ze by sa to malo fajcit uprostred ulice, no nevidim dovod preco by som mal byt obmedzovany v nejakej bocnej ulicke alebo v podniku kde sa fajci...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No už keď sa tak oháňate tým alkoholom, tak mestá postupne zavádzajú nariadenia o zákaze konzumácie alkoholu na verejnosti. Takisto by som svojmu dieťaťu nerád vysvetľovaľ, čo robí ten ujo v bočnej uličke...
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

postupne? no podla mna to ma drviva vacsina miest uz davno... (inac neviem kde na tejto strane vidis ze by sa niekto ohanal alkoholom ale ok)
a co chces vysvetlovat dietatu? ujo fajci marihuanu a hotovo ... v pripade ze by to bolo legalne/nie trestne tak nie je nijaky dovod pozastavovat sa nad tym. a myslis ze tvoje dieta s tym nikdy do styku nepride? ci je to legalne alebo nie raz mu to urcite niekto ponukne... (ci mu chces stat vzdy za chrbtom a chranit ho pred zlym svetom?)
inac vobec nechapem o co ti ide... nedokazes si obhajit jediny argument co si tu dal, kazdy sme ti vyvratili, tak isto ako nedokazes vyvratit ziadny nas, tak si vymyslas taketo vyslovene prije***... nedaj sa vysmiat

//autoeditácia príspevku ( 22 Feb 2009, 12:48 )
ozaj, ked uz si nacal ten alkohol - vysvetlovat dietatu preco sa ten ujo tacka po ulici a nezmyselne mumle, uraza okolie, pripadne moci na verejnosti by ti nevadilo...?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

a) No celé stránky dozadu sa tu veľa zástancov legalizácie oháňa porovnaním s alkoholom.
b) Fajčenie marihuany na verejnosti nie je povolené ani v Holandsku, ktoré je tu tiež častý argument.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:b) Fajčenie marihuany na verejnosti nie je povolené ani v Holandsku, ktoré je tu tiež častý argument.
ak by tu boli coffee shopy tak nemam ziadny problem so zakazom fajcenia na verejnych priestranstvach...
Panzerfaust
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Iniciatíva Slobodná voľba

Príspevok od používateľa Panzerfaust »

Iniciatíva Slobodná voľba

Táto iniciatíva má v úmysle zlegalizovať drogy a oblbnúť ľudí, aká je marihuana super. Čo na to poviete?

Stojí za ňou pankáč ďurkovič z TV JOJ
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

kacjak116 napísal::/ ale ty ides mimo koren problemu: Preco by si si VOBEC mal dat jointa? Obmedzuje ti zakon ze si ju nemozes zapalit na verejnosti? Nie vsetkym je pach spalenej "travy" (pouzivam tento vyraz)... to ked som bol fajciar som si chcel pripalit cigaretu od druheho a on v nej mal travku... :smt096
uz nikdy viac..

1)Preco si ho dat?No lebo chcem mala by to byt moja slobodna volba :) Pre to iste preco ludia piju alebo si daju pivko,cigaretu...
2)Sak by bolo zakazna fajcit travu na verejnosti respektive na tych miestach kde sa nemozu ani cigy, jasne ze nefajcil by som to na zastavke atd. ale v parku na lavicke to nemoze nikomu vadit,tak ako tam nikomu nevadia ani cigarety...
Napísať odpoveď