Nehody na železnici a iné

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Syfon »

U starkej maju prieceste kadial rocne prejde asi jedno auto, doslova, a aj na take miesto vybudovali svetelnu signalizaciu bez zavor za vyse 10 mil Sk, doteraz tam mali rucne ovladane zavory, ktore postacovali. Nechapem teda myslienkove pochody tych co o tom rozhoduju, zbytocne vyhadzuju prachy tam kde to nieje treba, potom to dopadne takto...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

kukiak napísal:Naco? Jednoznacna chyba vodica, ze nepocul ruucajuci sa vlak, kazdy normalny pozorny vodic by si to vsimol. Ak by sa aj bol zasekol ci co na priecesti.. Tak by hadam vystupil a nenechal sa zabit.
Nezabudaj, ze soferoval autobus....tie stare autobusy nenormalne hucia a este k tomu mal skoro plny autobus ludi, co je tiez hluk, a ked mal k tomu este zapnute spomenute radi, tak si nepocul ani vlastny prd, nieto este prichadzajuci vlak.

A nie, normalny clovek, ktory citi aspon jaku taku zodpovednost za cestujucich by nevystupil, ale do poslednej chvile by sa snazil spravit co moze. Neviem ak oby sa zilo tebe, keby si bol sofer autobusu, a ty by si sa zachranil , no ale 12 cestujich z tvojho vozidla zahynulo.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Pantinela napísal:No neuveríš, ale niekedy ten rútiaci sa vlak fakt nepočuješ, stačí aby si mal normálne zapnuté rádio (nemusí ani revať) a vlak je za zákrutou...
no neuveris, ale sofer by mal mat dve funkcne oci a centralu ktora informacie z nich spracuje a vyhodnoti ... so sluchom tento problem nema spolocne vonkoncom nic :-) ...

LuboS ... ty ked sa blizis k priecestiu tak vyskocis z auta a pocuvas jak winetou, ci uz v dalke huci hromovy býk ? ? ? ... ja sa zasadne na priecestiach POZERAM, cize je jedno ci mam pustene radio, alebo som hluchy ... neplette hrusky s jablkami ...
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

nordkapp_pb napísal:no neuveris, ale sofer by mal mat dve funkcne oci a centralu ktora informacie z nich spracuje a vyhodnoti ... so sluchom tento problem nema spolocne vonkoncom nic :-) ...

LuboS ... ty ked sa blizis k priecestiu tak vyskocis z auta a pocuvas jak winetou, ci uz v dalke huci hromovy býk ? ? ? ... ja sa zasadne na priecestiach POZERAM, cize je jedno ci mam pustene radio, alebo som hluchy ... neplette hrusky s jablkami ...
Samozrejme, že ako vodič sa v prvom rade POZERÁM, ale ak máš vlak za zákrutou, tak pochybujem, že ho vidíš... :? ale to je jedno... tieto naše ťahanice aj tak už nikomu nepomôžu... :(
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

na tom useku je super vyhlad, vodic musel byt slepy...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

aha zevraj technicka porucha mno neviem neviem to by musela byt strasna nahoda :?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

pershing napísal:na tom useku je super vyhlad, vodic musel byt slepy...
Zahadou je, preco stal na priecesti....zrejme nejaka technicka porucha...boh vie......ale zhadzovat po nehode vsetko na vodica.........uz je neskoro.....aj ked to bola jeho chyba tak uz ma trest do konca zivota (sice, prezil to vobec?)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

prezil, vraj dake stredne tazke zranenia
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Vsetko to vidim v politike......
Pani poslanci nakupuju notebooky a dalsie pic*viny pomaly kazdy rok, vozia sa na drahich autickach, dostavaju kadejake bonusy, premie a odmeny v podstate za to, ze robia hovno.
No keby si tie nove booky odpustili, mohli byt svetla so zavorami napriklad aj na tomto konkretnom priecesti......no a keby si odpustili aj tie 'odmeny' (sice neviem za co ich odmenuju) tak by mohli aj postupne nakupovat nove autobusy s podstatne lepsim technickym stavom, lebo predpotopne, prehrdzavete a rozhegane Karosy si toho uz prezili dost, respektive uz mali byt aspon desat rokov v dochodku.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

toto sa jednalo o sukromneho dopravcu, cize aj keby nedostavali vyplatu, ta karosa by bola v rovnakom stave :?
ale hlavne ze Kalinak prisiel ukazat svoju novu popicizamerikisaopici policajnu bundu :roll:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nj, na Slovensku to uz tak chodi....riesia sa problemy az potom ked sa nieco stane, pred tym to nikoho ani nenapadne.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Najlepsi boli experti v spravach na Nove, ktori si do grafickeho znazornenia nehody 'prikreslili' blikajuce vystrazne svetla na stlp so znackou.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Pershing, ty si Horehronec? lebo myslim ze nie... a mam taky pocit ze tam je kadejaky vyhlad len nie dobry

radenie: cesta k vleku rovnako ako cesta prvej triedy 66 su rozbite, preto sofer radil aby cez tie jamy presiel...

ten vlak by mali pemenovat na Horehronska smrt, lebo aj poslednu smrtelnu nehodu sposobil prave tento zeleznicny spoj... :?
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

Pokial to prebiehalo stylom: autobus prichadza na priecestie, vlak vodic nevidi (je za zakrutou), na priecesti sa zasekne (keby nie je diera(y), tak zapadnut by nemal do coho, ze.. ), dojde k zrazke... Kde je potom objektivna vina?

Hlavne, ze ZSR ruka v ruke s Kalinakom su hlboko presvedceny o vine vodica... ja to tak ciernobielo nevidim :?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

1.Železničné priecestia: Chránené: Rampy neslúžia na to, aby zadržali prichádzajúce vozidlo spôsobom, že ho nepustia cez seba bez deformácie. Rampy sú práve naopak konštruované tak, aby ich deformácia bola možná. Ak vozidlo ostane stáť medzi dvoma spustenými rampami, musí mať možnosť ich preraziť.
Niektorí z diskutujúcich tu, ako aj na iných serveroch by si mali zopakovať autoškolu.
2. Šofér: Aj posledná srnka v lese by mala vedieť, že na priecestí sa nesmie radiť.
3. Ak som normálny, pred nepriehľadným priecestím zastavím, obzriem sa napravo, naľavo, zhodnotím situáciu a tak sa pohnem ďalej. Ak som retardovaný, radšej odovzdám vodičský preukaz.
4. Písali ste že nie je možné, že nepočul prichádzajúci vlak.
Tak, a teraz sa chodťe postaviť pred najbližšie priecestie, a veľmi rýchlo zistíte že ak stojíte čelom k prichádzajúcemu vlaku, takmer ho nepočuť.
Zatiaľ všetko.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

(1) Pred železničným priecestím vodič je povinný počínať si mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčiť, či môže bezpečne prejsť cez železničné priecestie.

(2) Vozidlá pred železničným priecestím sa radia za sebou v poradí, v ktorom prišli. Ak nejde o súbežnú jazdu, smú vozidlá prechádzať cez železničné priecestie len v jednom jazdnom prúde.

(3) Vo vzdialenosti 50 m pred železničným priecestím a pri jeho prechádzaní vodič je povinný jazdiť rýchlosťou najviac 30 km.h-1; ak na priecestnom zabezpečovacom zariadení svieti prerušované biele svetlo, vodič je povinný 50 m pred železničným priecestím a pri jeho prechádzaní jazdiť rýchlosťou najviac 50 km.h-1. Vodič pritom nesmie zbytočne predlžovať čas prechádzania železničného priecestia.

(4) Ak dôjde k zastaveniu vozidla na železničnom priecestí, vodič je povinný odstrániť vozidlo zo železničnej trate; ak tak nemôže urobiť, musí bezodkladne vykonať také opatrenia, aby bol vodič koľajového vozidla pred nebezpečenstvom včas varovaný.

(5) Pred železničným priecestím, pri ktorom je umiestnená dopravná značka „Stoj, daj prednosť v jazde!“, vodič je povinný zastaviť vozidlo na takom mieste, z ktorého má náležitý rozhľad na trať.
Niet k tomu čo dodať.
Nechcel by som byť v koži toho šoféra. Počul som dnes od rôznych ľudí názor "byť na jeho mieste, radšej by som bol mrtvy". Možno si to isté myslí teraz on.
Je lahké (smiešne?) teraz hádzať vinu na politikov, kritizovať ŽSR, že tam neboli rampy, že sa z toho "vykrutia". Vyhláška hovorí jasne (alibisticky?), ako sa správať na nechránenom priecestí. Tým, že ten pán sadol za volant autobusu, zobral na svoje plecia zodpovednosť za životy cestujúcich.

//erytrocyt: Potvrdzujem, vyskúšal som si to. Vlak pred sebou tlačí vzduchovú stenu a keď človek stojí priamo pred ním, do poslednej chvíle ho nepočuť (ak sa neráta cvenganie kolajnic). Nie nadarmo majú vlaky také silné trúby.
UjoNecro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa UjoNecro »

Dnes prevazali autobus niekam cez Bansku Bystricu, riadne policajti zastavovali krizovatky, autobus viezli na dvoch odtahovakoch. Bol riadne na srot, strasny pohlad.
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

strašny pohlad možem povedať ja čo som to videl an vlastne oči,,aj ked z 200m ,,,bol som pri kamaratovi doma:( nikdy to nechcem vidieť taky pohlad,,nikdy to nechcem,,nikdy si nechcem predstaviť že tie deti čo su tam a tí ludia,,a nikdy si nechcem predstavit ze jeden den ste s človekom v pohode sa zabavate,,a na druhí den proste nieje,,proste neexistuje.zomrel.
neviem ale radšej som and tym nerozmyšlal lebo kebyže začnem zas dostanem depresiu
karosar
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa karosar »

UjoNecro napísal:Dnes prevazali autobus niekam cez Bansku Bystricu, riadne policajti zastavovali krizovatky, autobus viezli na dvoch odtahovakoch. Bol riadne na srot, strasny pohlad.
na autobus je*at, toho sofera by som dal odje*at, fakt nechapem ako sa nieco podobne moze stat, ludia s roztecenou hlavou, kusky tiel...ak aj nejaky boh existuje je to riadny kktko aj s celou rodinou
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

UjoNecro napísal:Dnes prevazali autobus niekam cez Bansku Bystricu, riadne policajti zastavovali krizovatky, autobus viezli na dvoch odtahovakoch. Bol riadne na srot, strasny pohlad.
na expertizu, kdesi do ich dielne vramci krajskeho riaditelstva... alebo az do Banoviec....
Napísať odpoveď