Dredy a škola
-
Old Dirty Bastard
Guru
Dredy a škola
Netyka sa to priamo mna, ale znamej.. je zo stretneho slovenska, BB.. a chodi na strednu školu, dokonca sa uči za kaderničku.. problem je však v tom, že ich riaditel zakazal nosenie dredov.. neviem, či je to pridane aj do poriadku alebo im len hrozi zniženou znamkou zo spravania.. ale on to proste zakazal.. myslim si, že prave kvôli tomu, ake ma škola zameranie, by mal mať väčšiu toleranciu.. nebudu tam predsa chodiť ludia s "normalnymi" vlasmi.. neviete niekto čo a ako s tymto? da sa s tym niečo robiť? da sa na niečo odvolať a podobne?
-
Old Dirty Bastard
Guru
Prave ide o to, že ak by si tie dredy dala.. lebo je do nich zblaznena a chudaťko ma len jeden nenapadny
tak tu zhoršenu znamku dostane.. ja sa pytam, čo by sa dalo robiť, aby sa to obišlo.. aby sa tomu predišlo.. popripade ako sa proti tomu da braniť
//teda ak dobre rozumiem.. školsky poriadok take veci klasicky nezakazuje.. počitaju sa dredy za vystrednosť? niektori ludia predsa chdoia inak vystredne do školy.. teda ak to poriadok nezakazuje, fakt by z toho mohol byť problem?
//teda ak dobre rozumiem.. školsky poriadok take veci klasicky nezakazuje.. počitaju sa dredy za vystrednosť? niektori ludia predsa chdoia inak vystredne do školy.. teda ak to poriadok nezakazuje, fakt by z toho mohol byť problem?
V skolskom poriadku mozes najst veci typu "student by sa mal obliekat co najprimeranejsie" a pod. Neviem ako to moze byt na skole, ktora sa zameriava konkretne na tie vlasy. Kazda skola ma svoj poriadok, ktory moze byt v niektorych bodoch rovnaky s ostatnymi a v niektorych zas iny. Cize by som si zistil ci je z toho taky strasny priestupok ako tvrdis alebo len riaditel/riaditelka pripadne niekto vyssie postaveny nechce mat na skole taketo typy a teda prameni to z jeho osobnych dovodov.
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
na jednej nasej skole si museli chalani nechat ostrihat vlasy
aj ked IMO je to totalna kravina, co koho po tom co mam na hlave
a uplne naj je deblny argument: dlhe vlasy patria zenam
tak nech si potom vsetky baby nechaju narast dlhe vlasy, ziadny kratky zostrih nepripada v uvahu a taktiez nesmu nosit nohavice, zeny maju predsa nosit sukne!
ehm, a aby som sa aj k teme vyjadril, asi s tym nemoze spravit nic, pretoze riaditel je zakomplexovany idiot, to sa niektorym ludom stava
aj ked IMO je to totalna kravina, co koho po tom co mam na hlave
a uplne naj je deblny argument: dlhe vlasy patria zenam
tak nech si potom vsetky baby nechaju narast dlhe vlasy, ziadny kratky zostrih nepripada v uvahu a taktiez nesmu nosit nohavice, zeny maju predsa nosit sukne!
ehm, a aby som sa aj k teme vyjadril, asi s tym nemoze spravit nic, pretoze riaditel je zakomplexovany idiot, to sa niektorym ludom stava
To netvrdim. Len som chcel poukazat, ze to by bolo zneuzivanie svojej pozicie. Ked ma niekto komplexy z dredov a mysli si, ze to nosia neslusni, vulgarni ludia tak nech si to necha pre seba. To je jej osobna vec ci ma na hlave dredy alebo je ostrihana na 1cm a mal by to respektovat. Ci uz je na kadernickej skole alebo nejakej elektrotechnickej.fizz napísal:Aky by bol rozdiel keby to bolo z osobnych dovodov? Myslis si, ze ju nepotresta tak ako keby to bolo z "objektivnych"?
asi tak riaditeľko si myslí že dredy maju len feťačikovia atď. ---ďalšia vec si kaderníčka nemáš jedno či máš zo správania 1-2 ?? do práce si vysvedčenia pýtať nebudú
a je pravda že škola si môže spraviť školský poriadok podľa seba ale otial potial .......ja by som skúsil napísať e-mail na ministerstvo školstva alebo nejakú inú komunitu čo sa zaoberá školstvom či si to riaditeľ môže dovoliť a ešte v kaderníckom odbore kde sa z vlasmi asi trošku narába
a je pravda že škola si môže spraviť školský poriadok podľa seba ale otial potial .......ja by som skúsil napísať e-mail na ministerstvo školstva alebo nejakú inú komunitu čo sa zaoberá školstvom či si to riaditeľ môže dovoliť a ešte v kaderníckom odbore kde sa z vlasmi asi trošku narába
-
Old Dirty Bastard
Guru
-
Old Dirty Bastard
Guru
Dohola? a dôvod? Riaditel bol nacek a snažil sa verbovať novych členov do združenia? Alebo len svojim nacistickym kamošom chcel ukazať, ako to maju pekne na škole zariadene?axXis napísal:aby som bol presny bolo to na CA hotelovke a poznam dvoch, ktori museli zhodit vlasy, takze to myslim vazne
//fizz: sarkazmus je nakazlivy
-
bolek
Guru
Tiež sme mali na strednej takú riaditeľku, ktorá zakazovala sa maľovať, nosiť minisukne a pod. Našťastie to zaviedla až po tom, čo som odmaturovala. Inak nechápem, ako to kontrolovala, či každú babu obzerala či nemá makeup a sukne merala metrom.
Zase pri jej povahe by ma to vôbec neprekvapilo. Zase dredy sú trochu nápadnejšie ako ten makeup, ale aj tak mi to príde ako porušovanie osobnej slobody. Každý má predsa právo sa prezentovať aj takýmto spôsobom a nejde pritom o nič urážlivé alebo čo by mohlo pohoršovať...
Ide o princip a obmedzovanie slobody.Mne by tak mohol riaditel...A kaslal by som na znamku aj na problemy.Mam predsa svoju hrdost.Ak by niekto zakazoval nieco podobne mojmu dietatu,tak by som si to s nim vydiskutoval a verim tomu,ze ziadne problemy by neboli...fizz napísal:Aky by bol rozdiel keby to bolo z osobnych dovodov? Myslis si, ze ju nepotresta tak ako keby to bolo z "objektivnych"?
A ano, dredy su vystrednost.
A k tej kamaratke...Na tej skole sa studuje 4 roky tusim, predpokladam, ze teraz ma 16, 17, tak ten jeden, dva roky jej za problem nemozu stat.
Zalezi mozno aj na tom,aka je ziacka-pokial je dobra,tak sa nema coho obavat.Pokial potrebuje nieciu lojalitu,tak nech radsej zalezie do budy a pocuva-teda ak chce na dannej skole dostudovat..
Z principialneho hladiska.
Ustava SVK.
(1) Každý má právo na zachovanie ľudskej dôstojnosti, osobnej cti, dobrej povesti a na ochranu mena.
(2) Každý má právo na ochranu pred neoprávneným zasahovaním do súkromného a rodinného života.
Ak by sme neboli v demokratickej spolocnosti,tak to pochopim-tak ako to bolo potrebne chapat 20 rokov dozadu...A dotycny p.riaditel zrejme prehliadol jednu dost velku historicku udalost..
Ustava SVK.
(1) Každý má právo na zachovanie ľudskej dôstojnosti, osobnej cti, dobrej povesti a na ochranu mena.
(2) Každý má právo na ochranu pred neoprávneným zasahovaním do súkromného a rodinného života.
Ak by sme neboli v demokratickej spolocnosti,tak to pochopim-tak ako to bolo potrebne chapat 20 rokov dozadu...A dotycny p.riaditel zrejme prehliadol jednu dost velku historicku udalost..
-
axxis
Addict
dohola ist nemuseli, ale vlasy museli byt nakratkoOld Dirty Bastard napísal:Dohola? a dôvod? Riaditel bol nacek a snažil sa verbovať novych členov do združenia? Alebo len svojim nacistickym kamošom chcel ukazať, ako to maju pekne na škole zariadene?
//fizz: sarkazmus je nakazlivya dredy sa nepletu, ked už sa takto orientujeme..
inak ja by som obom panom riaditelom ukazal toto: a opytal sa ich ci nemaju pocit, ze doba sa odvtedy zmenila