Dredy a škola

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Dredy a škola

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Netyka sa to priamo mna, ale znamej.. je zo stretneho slovenska, BB.. a chodi na strednu školu, dokonca sa uči za kaderničku.. problem je však v tom, že ich riaditel zakazal nosenie dredov.. neviem, či je to pridane aj do poriadku alebo im len hrozi zniženou znamkou zo spravania.. ale on to proste zakazal.. myslim si, že prave kvôli tomu, ake ma škola zameranie, by mal mať väčšiu toleranciu.. nebudu tam predsa chodiť ludia s "normalnymi" vlasmi.. neviete niekto čo a ako s tymto? da sa s tym niečo robiť? da sa na niečo odvolať a podobne?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Najskor by som sa uistil ci to fakt skolsky poriadok zakazuje. Potom by som asi zvazil ci mi to stoji za to sa ukazovat s dredami po skole alebo mat znieznu znamku zo spravania.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Prave ide o to, že ak by si tie dredy dala.. lebo je do nich zblaznena a chudaťko ma len jeden nenapadny :) tak tu zhoršenu znamku dostane.. ja sa pytam, čo by sa dalo robiť, aby sa to obišlo.. aby sa tomu predišlo.. popripade ako sa proti tomu da braniť

//teda ak dobre rozumiem.. školsky poriadok take veci klasicky nezakazuje.. počitaju sa dredy za vystrednosť? niektori ludia predsa chdoia inak vystredne do školy.. teda ak to poriadok nezakazuje, fakt by z toho mohol byť problem?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

V skolskom poriadku mozes najst veci typu "student by sa mal obliekat co najprimeranejsie" a pod. Neviem ako to moze byt na skole, ktora sa zameriava konkretne na tie vlasy. Kazda skola ma svoj poriadok, ktory moze byt v niektorych bodoch rovnaky s ostatnymi a v niektorych zas iny. Cize by som si zistil ci je z toho taky strasny priestupok ako tvrdis alebo len riaditel/riaditelka pripadne niekto vyssie postaveny nechce mat na skole taketo typy a teda prameni to z jeho osobnych dovodov.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

ja by som poslal riaditela niekam... a na tu znamku nikdy nikto v zivote nebude pozerat ver mi
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

na jednej nasej skole si museli chalani nechat ostrihat vlasy
aj ked IMO je to totalna kravina, co koho po tom co mam na hlave :roll:

a uplne naj je deblny argument: dlhe vlasy patria zenam
tak nech si potom vsetky baby nechaju narast dlhe vlasy, ziadny kratky zostrih nepripada v uvahu a taktiez nesmu nosit nohavice, zeny maju predsa nosit sukne!

ehm, a aby som sa aj k teme vyjadril, asi s tym nemoze spravit nic, pretoze riaditel je zakomplexovany idiot, to sa niektorym ludom stava
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

fizz napísal:Aky by bol rozdiel keby to bolo z osobnych dovodov? Myslis si, ze ju nepotresta tak ako keby to bolo z "objektivnych"?
To netvrdim. Len som chcel poukazat, ze to by bolo zneuzivanie svojej pozicie. Ked ma niekto komplexy z dredov a mysli si, ze to nosia neslusni, vulgarni ludia tak nech si to necha pre seba. To je jej osobna vec ci ma na hlave dredy alebo je ostrihana na 1cm a mal by to respektovat. Ci uz je na kadernickej skole alebo nejakej elektrotechnickej.
majooo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majooo »

Ja som mal este na zakladnej ciro....riaditel si ma zavolal na kobercek a kazal mi ho ostrihat....poslal som do skoly matku ta tam donho navrieskala ze nema pravo mi prikazovat aky uces smiem ci nesmiem nosit ze uz nieje totalita :]...a olala ciro mohlo ostat na mojej hlave
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

asi tak riaditeľko si myslí že dredy maju len feťačikovia atď. ---ďalšia vec si kaderníčka nemáš jedno či máš zo správania 1-2 ?? do práce si vysvedčenia pýtať nebudú

a je pravda že škola si môže spraviť školský poriadok podľa seba ale otial potial .......ja by som skúsil napísať e-mail na ministerstvo školstva alebo nejakú inú komunitu čo sa zaoberá školstvom či si to riaditeľ môže dovoliť a ešte v kaderníckom odbore kde sa z vlasmi asi trošku narába
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

axXis napísal:na jednej nasej skole si museli chalani nechat ostrihat vlasy
to nemysliš važne :shock:

fizz: ma 17, ano.. to nič na veci nemeni.. proste je to obmedzovanie :) ale bola by si prekvapena.. existuju aj pekne kvazi "jemnejšie" gentle dredy.. a vyzera to na babach imho skvelo :wink:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Old Dirty Bastard napísal:to nemysliš važne :shock:
aby som bol presny bolo to na CA hotelovke a poznam dvoch, ktori museli zhodit vlasy, takze to myslim vazne :)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

axXis napísal:aby som bol presny bolo to na CA hotelovke a poznam dvoch, ktori museli zhodit vlasy, takze to myslim vazne :)
Dohola? a dôvod? Riaditel bol nacek a snažil sa verbovať novych členov do združenia? Alebo len svojim nacistickym kamošom chcel ukazať, ako to maju pekne na škole zariadene?

//fizz: sarkazmus je nakazlivy :wink: a dredy sa nepletu, ked už sa takto orientujeme..
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

riaditelovi by mal niekto v dobrom vysvetlit, ze trvala sa uz nenosi, doba pokrocila. Vobec v tom nevidim podstatny rozdiel, ci niekomu vysia z hlavy rovne vlasy alebo upravene do nejakych ruliciek. A este ked chodi na kadernicku :nono:
Nech sa k tomu vyjadria jej rodicia.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Tiež sme mali na strednej takú riaditeľku, ktorá zakazovala sa maľovať, nosiť minisukne a pod. Našťastie to zaviedla až po tom, čo som odmaturovala. Inak nechápem, ako to kontrolovala, či každú babu obzerala či nemá makeup a sukne merala metrom. :D Zase pri jej povahe by ma to vôbec neprekvapilo. Zase dredy sú trochu nápadnejšie ako ten makeup, ale aj tak mi to príde ako porušovanie osobnej slobody. Každý má predsa právo sa prezentovať aj takýmto spôsobom a nejde pritom o nič urážlivé alebo čo by mohlo pohoršovať...
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

dajme tomu že si ich dáš a ona ti povie že musíš to ostrihať a ty sa neostriháš ??? tak čo ta vyhodí zo školy či čo ??
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

fizz napísal:Aky by bol rozdiel keby to bolo z osobnych dovodov? Myslis si, ze ju nepotresta tak ako keby to bolo z "objektivnych"?
A ano, dredy su vystrednost.
A k tej kamaratke...Na tej skole sa studuje 4 roky tusim, predpokladam, ze teraz ma 16, 17, tak ten jeden, dva roky jej za problem nemozu stat.
Ide o princip a obmedzovanie slobody.Mne by tak mohol riaditel...A kaslal by som na znamku aj na problemy.Mam predsa svoju hrdost.Ak by niekto zakazoval nieco podobne mojmu dietatu,tak by som si to s nim vydiskutoval a verim tomu,ze ziadne problemy by neboli...

Zalezi mozno aj na tom,aka je ziacka-pokial je dobra,tak sa nema coho obavat.Pokial potrebuje nieciu lojalitu,tak nech radsej zalezie do budy a pocuva-teda ak chce na dannej skole dostudovat..
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

dostudovať ??? keby ju vyhodil zo školy kvoli dredom tak by riaditeľ šiel do predčasného dôchodku
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

nuz neviem, ale pokial si to skola napise do skolskeho poriadku, tak ten treba dodrzovat. Navyse ak ho na zaciatku roka podpisala....
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Z principialneho hladiska.
Ustava SVK.
(1) Každý má právo na zachovanie ľudskej dôstojnosti, osobnej cti, dobrej povesti a na ochranu mena.
(2) Každý má právo na ochranu pred neoprávneným zasahovaním do súkromného a rodinného života
.

Ak by sme neboli v demokratickej spolocnosti,tak to pochopim-tak ako to bolo potrebne chapat 20 rokov dozadu...A dotycny p.riaditel zrejme prehliadol jednu dost velku historicku udalost..
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Old Dirty Bastard napísal:Dohola? a dôvod? Riaditel bol nacek a snažil sa verbovať novych členov do združenia? Alebo len svojim nacistickym kamošom chcel ukazať, ako to maju pekne na škole zariadene?

//fizz: sarkazmus je nakazlivy :wink: a dredy sa nepletu, ked už sa takto orientujeme..
dohola ist nemuseli, ale vlasy museli byt nakratko

inak ja by som obom panom riaditelom ukazal toto: a opytal sa ich ci nemaju pocit, ze doba sa odvtedy zmenila
Napísať odpoveď