Tak som skúšal nastaviť tento router na to, aby som cezeň mohol prepojiť PC aj notebook na internet. Postupoval som podľa inštrukcií v manuále, takže najprv som do prehliadača zadal Default IP http://192.168.1.254/ a išiel som nastavovať. Pre prestavení IP sa reštartol router a už mi nejde spustiť toto okno s nastaveniami v prehliadači. Skúšal som zadávať aj rúzne iné IP adresy, ale nepomohlo to. Teraz som úplne v kýbli. Neviem sa opäť dostať do nastavení toho routra. Skúsil som aj obnoviť nastavenia toho routra cez tlačidlo RESET na pôvodné - tzn. s pôvodnou IP adresou, ale nijako mi to nepomohlo.
No ok, ale tú IP nakoniec aj tak musím zadať inú, nie? Musí tam byť tá, ktorú mám pridelenú od providera.
/Tak spoň som sa dostal do nastavení toho routra, ale teraz mám nechať IP a bránu nastavenú tak, ako si písal FABi2? Mám meniť iba nstavenia pripojenia samotného routra?
Tak nastavil som tam všetko ako má byť, ale stále to nejde...
V LAN nastavení mám ako IP 192. 168.1.254 - pravdepodobne smerovanie k routru. Zmenil som aj MAC adresu toho routru.
Jedine by mohol byť problém v kábli, ktorým som prepojil router s počítačom, ale ten by mal byť krížový, keďže sa mi s ním podarilo predtým prepojiť notebook a PC na zdieľanie súborov.
192.168.1.1 – to bude IP routra.
Maska siete bude: 255.255.255.0
Brána: sem daj IP adresu (192.168.1.1)
!NASTAV DNS!
A malo by to ísť. Teda ak si vyplnil všetko dobre v nastaveniach WAN...
Ten router si mal aj od providera, či nie? Ak nie, a menil si ho, nemá provider zapnutý filtzer MAC? Tam potom môžeš mať nastavené všetko OK, ale keď nesedí MAC do netu ťa nepustí.
Nie, ja mám od providera iba natiahnutý kábel z pivnice, kde majú pravdepodobne umiestnený svoj router alebo čo a tento kábel mám pichnutý v PC.
Sranda je, že cez ten USB adaptér sa mi už cez Wifi podarilo napojiť na internet, akurát cez ten kábel to nejako nefunguje. Ešte skúsim tie nastavenia...
A provider má nastavený filter MAC adries, ale tú som už zmenil na routri.
Kurnik, nevedel by mi niekto povedať, či mi mohol provider dať ban preto, že zistil, že som pripojený cez router a mám nanň pripojený PC aj ? Lebo internet mi neišiel od soboty a až teraz mi naskočil Zdá sa mi to podozrivé, keďže teraz som zapol počítač, kábel je pichnutý priamo v ňom a internet fachčí