aky wifi router?
aky wifi router?
Zdravim, potreboval by som poradit s wi-fi routrom. Momentalne mam ASUS WL-530G(kupoval som relativne lacne,system ved uvidime), na ktorom mam 7dbi antenu, ale spokojny nie som. Neviem, ci som nemal kvoli tej antene menit nieco v nastaveniach, ale cakal som lepsi vykon. Byvam v tehlovom byte a v podstate jedna stena (cca. 30 cm) uz znizi silu signalu na minimum. Planoval som, ze signal chytim aj na dvore (router pri okne, 4. posch.), ale ak to bude take mizerne ako teraz,tak v lete cez konare stromov, no neviem. System okno-okno, vzdialenost cca. 40 - 50 m nieje sanca ani teraz. Viete mi povedat co s tym? Nieco nastavit inak v admine, ale ist do ineho routra?
-
MakeFake
Spammer
- Kontaktovať používateľa:
Vela zalezi hlavne na routeri..teraz mam Vigor 2700VGST a uz vo vedlajsiej miestonosti mam dost slabsi signal a pripojenie wifi stale pada...
Pritom predtym som mal tento SMC ( http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9029859 (existuje aj verzia miesto ADSL vstupu je WAN)) a po celom byte som mal 98% (dokonca v panelaku, kedze v panelaku su steny zelezobetonove tak tie dost tlmia signali), dokonca kamos o tri poschodia vyssie chytal moju wifinu s velmi dobrym signalom.
Pritom predtym som mal tento SMC ( http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9029859 (existuje aj verzia miesto ADSL vstupu je WAN)) a po celom byte som mal 98% (dokonca v panelaku, kedze v panelaku su steny zelezobetonove tak tie dost tlmia signali), dokonca kamos o tri poschodia vyssie chytal moju wifinu s velmi dobrym signalom.
janopalo > 7dBi je dosť silná anténa. Na routri si mal nastavený maximálny výkon? Nájdeš to niekde vo Wireless > Tx power level, RF Output Power alebo niečo v tom slovazmysle.
Záleží aj od zarušenia prostredia – preskenuj okolie a vysielaj v kanále, ktorý nie je použitý alebo keď sú použité všetky tak v tom kanále, na ktorom máš ty najnižší signál.
Na routri by si mal mať možnos´t nastaviť si „Preamble Type“ > zvoľ: Short Preamble (volí sa to v prípade zarušenej siete).
A v neposlednom rade závisí s čím chytáš signál ako klient. Ak je to notebook vypni si power save módy a pod. veci a snáď to pôjde lepšie a nebudeš musieť kupovať ani router.
Záleží aj od zarušenia prostredia – preskenuj okolie a vysielaj v kanále, ktorý nie je použitý alebo keď sú použité všetky tak v tom kanále, na ktorom máš ty najnižší signál.
Na routri by si mal mať možnos´t nastaviť si „Preamble Type“ > zvoľ: Short Preamble (volí sa to v prípade zarušenej siete).
A v neposlednom rade závisí s čím chytáš signál ako klient. Ak je to notebook vypni si power save módy a pod. veci a snáď to pôjde lepšie a nebudeš musieť kupovať ani router.
Ok, skusim tie upravy, hoci aj teraz nemam v dosahu ziadnu inu siet, obcas nejaka vyskoci. v jednom NB je to v podstate celkom fajn, ale duhy ma wifi cez usb kluc a to je otras. Ma to sice predpripravu na wifi cez minipci (sa mi zda), ale este som taku kartu nehladal na trhu. Je vobec nieco take na trhu? A co ten signal na dvore, pripadne ten system okno/okno na cca 40/50 m. Pomoze to?
janopalo > S notebookom, ktorý ma v sebe Wi-Fi signál chytíš aj na dvore?
Ak má ten druhý predprípravu na Wi-Fi vo forme PCi tak je to super. Stačí ti kúpiť len miniPCI kartu a ideš. Kúp niečo kvalitnejšie – Atheros napríklad a máš pokoj. Tie USB Wi-Fi nie je žiadna sláva, poznám to veľmi dobre... V kuse problém so signálom.
Ak má ten druhý predprípravu na Wi-Fi vo forme PCi tak je to super. Stačí ti kúpiť len miniPCI kartu a ideš. Kúp niečo kvalitnejšie – Atheros napríklad a máš pokoj. Tie USB Wi-Fi nie je žiadna sláva, poznám to veľmi dobre... V kuse problém so signálom.
Zatial som to skusal na dvore len cez mobil, ak som videl na router a antenu, zo 4. posch. dole vzdusnou ciarou do 25m, tak bol signal, ale tiez kolisal a velmi slaby, moja nokia mi ukazovala tak 30%, co v pravidelnych intervaloch klesalo na nulu.FABi2 napísal:janopalo > S notebookom, ktorý ma v sebe Wi-Fi signál chytíš aj na dvore?
kukol som ten atheros cip, nieco take asi bude musiet poriesit, to usb wifi, co je tam, je SMC a staci dat nad neho ruku a signal ide o tretinu a viac ruku. Co potom robia ine tienenia a spotrebice dookola...
Zaujimave ja amm v byte ASUS WL-520Gu ci aky je to presne typ a vsade je signal f pohode a full aj cez 3 steny ci uz 10-15m a pod.
Aj kamosovi som ho kupil a tomuto prechadza cez jedno poschodie zelezobetonu hrube max 50cm (mozno trepem, preto max) aj cez niekolko stien a wifinu ma umestnenu na poschodi a antena je na zemi sklopena a signal ma vsade aj v zahrade som ho unho chytil takze dost so spokojny s tymito asusami za par SK.
Aj kamosovi som ho kupil a tomuto prechadza cez jedno poschodie zelezobetonu hrube max 50cm (mozno trepem, preto max) aj cez niekolko stien a wifinu ma umestnenu na poschodi a antena je na zemi sklopena a signal ma vsade aj v zahrade som ho unho chytil takze dost so spokojny s tymito asusami za par SK.
je to iny model, ale aj tak nechapem. skusal som menit povodnu za tu 7dbi antenu a naopak, nic. mam to v dvoch metroch nad zemou, sice blizko chladnicky, ale ze by to bol problem, neverim.ST1 napísal:Zaujimave ja amm v byte ASUS WL-520Gu ci aky je to presne typ a vsade je signal f pohode a full aj cez 3 steny ci uz 10-15m a pod.
inak k tej mini pci karte uvazujem nad WNC Atheros CM9 mini PCI Wifi a,b,g; TP LINK TL-WN560G Wireless mini PCI 2,4 GHz alebo TP LINK TL-WN961N Wireless mini PCI 2,4 GHz b/g/n 300 Mbps (ak niekedy pojdem do n-kovej siete kvoli zlepseniu signalu). ak viete poradit...
Ja by som to skusil dat na uplne ine miesto ako ku chladnicke mozno tj blbost ale ked si vezmes ze chladnicka ma vela zeleznych rur a pod...skus to dat na uplne ine miesto a uvidisjanopalo napísal:je to iny model, ale aj tak nechapem. skusal som menit povodnu za tu 7dbi antenu a naopak, nic. mam to v dvoch metroch nad zemou, sice blizko chladnicky, ale ze by to bol problem, neverim.
inak k tej mini pci karte uvazujem nad WNC Atheros CM9 mini PCI Wifi a,b,g; TP LINK TL-WN560G Wireless mini PCI 2,4 GHz alebo TP LINK TL-WN961N Wireless mini PCI 2,4 GHz b/g/n 300 Mbps (ak niekedy pojdem do n-kovej siete kvoli zlepseniu signalu). ak viete poradit...