Policajti nemôžu dať fúkať ?
-
RoQa
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Policajti nemôžu dať fúkať ?
Zdravým , všera som pozeral na Markíze správi , neviem , myslím , že to boli hlavné ... A ukazovali tam ako pije mládež atď , policajti im vylievali chlast a boli pod 18 myslím , ale zaznela tam hláška policajta , že aj tak im nemôžu dať fúkať , ako je to ? trocha nechápem ...
-
Clean_Up
Professional
Vraveli tam:
Právna norma nám bohužiaľ zatiaľ neumožňuje vykonať dychovú skúšku.
Tiež si myslím, že to je tým, že pili na verejnosti a nie v bare. Keďže nemali koho stíhať tak dali pokutu im. Ak ta prichytia, že chlastáš niekde na verejnosti tak to máš za jedno či Ti dajú fúkať alebo nie, pokutu dostaneš tak či tak.
Právna norma nám bohužiaľ zatiaľ neumožňuje vykonať dychovú skúšku.
Tiež si myslím, že to je tým, že pili na verejnosti a nie v bare. Keďže nemali koho stíhať tak dali pokutu im. Ak ta prichytia, že chlastáš niekde na verejnosti tak to máš za jedno či Ti dajú fúkať alebo nie, pokutu dostaneš tak či tak.
Mam 5 priestupkov ani jeden nebol poslany na skolu /2x znecistovanie verjeneho priestransta, 2x chlastanie na verejnosti a 1x neuposluchnutie verejneho cinitela/.Za neuposluchnutie som to mal za 200sk za chlastanie na verejnosti prvy krat nic druhy krat 3€ a za znecistovanie prvy krat 100sk druhy krat slovne napomenutie.Nie je sa coho bat ale nechapem ako im mohli vyliat ten chlast.Bol to predsa ich sukromny majetok.Keby som ja policajtovi zobral obusok a hodil ho do kosa uz mam pruser.Ale je to to iste iba s tym rozdiel ze policajt je VC
-
winni
Medium Star
jaka nahoda ze nedavno na etike padla rec na nieco takehoto, navyse sme pozerali aj daky dokument o tom...
ucitelka taka ze policajti ti nemozu dat fukat pokial nemas obciansky pri sebe a 18 rokov, dovtedy len zapieraat zapierat zapierat, avsak mozu ti dat fukat ak sa dostavia tvoji rodicia na stanicu pre teba a "povolia" im to... takze pokial tam niesu tak nemozu...
s dovolenim rodica
ucitelka taka ze policajti ti nemozu dat fukat pokial nemas obciansky pri sebe a 18 rokov, dovtedy len zapieraat zapierat zapierat, avsak mozu ti dat fukat ak sa dostavia tvoji rodicia na stanicu pre teba a "povolia" im to... takze pokial tam niesu tak nemozu...
s dovolenim rodica
-
Shark NX
Addict
Bordel robis jak prihorety ale za svoje prava budes bojovat.Dieg0 napísal:Nie je sa coho bat ale nechapem ako im mohli vyliat ten chlast.Bol to predsa ich sukromny majetok.Keby som ja policajtovi zobral obusok a hodil ho do kosa uz mam pruser.Ale je to to iste iba s tym rozdiel ze policajt je VC
Najprv si Pln povinnosti a potom sa zaujimaj o prava.
Keby si na policajta siahol tak sedis minimalne do rana na stanici. Nemas co chlastat na verejnosti. Aby ti to zamedzil tak ti bud flasku zabavi alebo vyleje jej obsah.
Chova sa inak - casto protizakonne a je si toho vedomy. A ked mu do toho zasiahne policajt, tak potom vykrikuje, ze ako policajti porusuju jeho prava.
To je presne to iste, ako ked bola v spravach reportaz o tom, ze kdesi havaroval kamion s jablkami a cigani si odnasali cele prepravky. Popritom sa vyskierali do kamery a hovorili ze "bud kolaaace, budu kolaace", potom tam nabehli policajti, zacali im davat pokuty a potom uz len kricali: "diskriminacia, dikriminacia!".
Ked niekto robi nieco protizakonne, musi byt pripraveny niest za to nasledky v plnom rozsahu.
To je presne to iste, ako ked bola v spravach reportaz o tom, ze kdesi havaroval kamion s jablkami a cigani si odnasali cele prepravky. Popritom sa vyskierali do kamery a hovorili ze "bud kolaaace, budu kolaace", potom tam nabehli policajti, zacali im davat pokuty a potom uz len kricali: "diskriminacia, dikriminacia!".
Ked niekto robi nieco protizakonne, musi byt pripraveny niest za to nasledky v plnom rozsahu.
Ale vidim ze ma tu chapete
.Ja som ten chlast nikde neukradol ked som chlastal na verejnosti a je to moj osobny majetok.Nema mi nan pravo siahnut nik.Nieto este prakticky v tomto ponimani znicit.Ja sa svojich prav dozadujem a moje priestupky si poctivo platim.Je s tym nejaky problem?Myslim ze tym ze som si vsetky pokuty zaplatil tak je z tej mojej "kriminalnej" stranky vsetko koser.Alebo sa mylim?
Problem je v tom, ze ty pijes na verejnosti, cim vedome porusujes zakon, resp. mestske nariadenie a ked ti v tom policajt zabrani, tak sa buris. Vylievanie alebo zabavenie je zrejme z toho dovodu, aby ste to nemohli pachat dalej, policajt na to asi ma pravo, ale pripustam, ze tu by sa hodilo prirovnanie s tym, ze ked na ceste prekrocis rychlost alebo zle zaparkujes, tak ti zabavia auto, co urcite nie je spravne. Ale hadat sa mi s tebou nechce, len proste nemam rad takychto "rebelov", ktori sa pri kontakte s policiou dozaduju svojich prav a pritom predtym sa spravali "slobodne" a popritom porusili prava xy dalsich slusnych ludi. Nepoznam ta dobre, neviem, ci spadas az k tymto extremistom, ale navonok mi to tak pripada.
Neviem kde si prisiel na to ze sa burim ked pride policajt.Mne osobne sa este nestalo ze mi chceli vyliat chlastKed pride policajt a povie dobre pili ste na verejnosti zaplatte mi pokutu.Poslusne zaplatim bez problemov a tym ze pijem na lavicke neobmedzujem nikoho.Podnapity sa nespravam agresivne ani nijak podrazdene.
Ak som pozeral dobre tam boli mestský policajti. Je v tom nejaký rozdiel (konkrétne vo fúkaní), že mestský nemôže dať fúkať ľudom a štátny áno?
Hm zatiaľ som nemal skúsenosť ale občas pijeme vonku (nejaké to pivo alebo víno – lavička v parku, pri rieke a pod., proste sa neožierame, len popíjame) v takomto prípade mi dajú len pokutu? Ale alkohol musím aj tak asi vyliať, nie?
Hm zatiaľ som nemal skúsenosť ale občas pijeme vonku (nejaké to pivo alebo víno – lavička v parku, pri rieke a pod., proste sa neožierame, len popíjame) v takomto prípade mi dajú len pokutu? Ale alkohol musím aj tak asi vyliať, nie?
-
mirak2
Hardcore addict
tato tema sa ma tak trochu tyka lebo sa moj skaredy ksicht v tej reportazi objavil...
blizili sa k nam policajti, tie svetla na ich autach sa nedali prehliadnut (prisli tri auta, nas bolo sest
), tak sme nenapadne polozili flasu s vinom sme pili obdalec,a ked prisli:
diego na tvojom mieste by som cusal jak vos pod chrastou, toto tvoje ohananie sa svojimi pravami po poruseni zakonov...zazil som aj ked prisli flojdi tak jedna byv. spoluziacka zacala utekat...nikto nedostal pokutu, len ona..lebo odmietla fukat, lebo ma pravo nefukat
ťapa

ja akurat neviem teraz ako je to s tym zakonom v KE...kde vsade je zakazane pit? viem o hlavnej, kovacskej, masiarskej, vratnej, hradbovej, potom vsetky parky, nemocnice, skoly...a my sme boli medzi garazami asi 300 metrov od nemocnice a kilometer od centra mesta..to som velmi nepochopil, preco nas tam buzerovali..
blizili sa k nam policajti, tie svetla na ich autach sa nedali prehliadnut (prisli tri auta, nas bolo sest
a nemohli nam nic....nas poslali het a to je vsetko..a klasicka taktika mat to prelieta v inej flasi...a samozrejme tu flasu sme si zobralimirak2 v inom prispevku napísal: policajt: mate vsetci osemnast?
my zborovo takmer: aanoooooo
policajt: kto z vas pil?
my: vsetciiiiale v meste v bare sme uz boli
policajt: a tie flase dookola?
my: to tu uz boli
diego na tvojom mieste by som cusal jak vos pod chrastou, toto tvoje ohananie sa svojimi pravami po poruseni zakonov...zazil som aj ked prisli flojdi tak jedna byv. spoluziacka zacala utekat...nikto nedostal pokutu, len ona..lebo odmietla fukat, lebo ma pravo nefukat
ja akurat neviem teraz ako je to s tym zakonom v KE...kde vsade je zakazane pit? viem o hlavnej, kovacskej, masiarskej, vratnej, hradbovej, potom vsetky parky, nemocnice, skoly...a my sme boli medzi garazami asi 300 metrov od nemocnice a kilometer od centra mesta..to som velmi nepochopil, preco nas tam buzerovali..
AKo dlho si to odpisoval od Gothara a Sharka ?mirak2 napísal:diego na tvojom mieste by som cusal jak vos pod chrastou, toto tvoje ohananie sa svojimi pravami po poruseni zakonov...
-
Stoporko
VIP
dpc Dieg0, tu sa ti ľudia snažia vysvetliť, že pokiaľ vedome porušuješ nejaký zákon - zákaz pitia na verejnosti, tak ti v tom policajt zabráni tým, že ťa toho chlastu zbaví buď tým, že ti ho vyleje alebo si ho potajme rozdelí s kolegami. A pokiaľ si slušný a nerobíš pi..viny ako tvrdý gangy, ktorý by mu najradšej za to vrazil obušok do análu a zavolal markízu za porušovanie občianskych slobôd... tak ti nedá ani pokutu a pošle ťa het.Dieg0 napísal:AKo dlho si to odpisoval od Gothara a Sharka ?.Chapem keby ste povedali ze nemam "pravo na svoje prava" ked urobim priestupok a nie som zanho stihany.Sice je to aj tak chore.Ale chapete ze ja som za svoje priestupky zaplatil?Rovnako ako robim priestupky mozem vyuzivat aj svoje prava
Proste vyliať ten chlast právo má - zabrániť ti v porušovaní zákona. A to že si pokuty platíš je pekné, len tak ďalej, aspoň mám z čoho dostávať výplatu (ako osobný asistent pre ZŤP som platený štátom a de facto aj tebou
Lol? A co mi on ma brat moju flasu a rozlievat to? Keby som siel s 800korunovym danielsom po ulici tak nech mi da pokutu ved si aj zasluzim ale na tu flasu nech si naroky nerobi. Ci podla teba maju policajti pravo de facto nicit a znehodnocovat tvoj majetok pokial si porusil nejake bezvyzname nariadenie? Keby ta policajti zastavili ze si na prazdnej krizovatke dve hodiny po polnoci nevyhodil smerovku a zacali by ti rozbijat svetla a spetaky tak by si bol tiez spokojny? Lebo podla mna je to presne to iste.Stoporko napísal: A pokiaľ si slušný a nerobíš pi..viny ako tvrdý gangy, ktorý by mu najradšej za to vrazil obušok do análu a zavolal markízu za porušovanie občianskych slobôd...
Wtf? On mi moze dat podla toho tvojho zakona pokutu. Nie mi brat alkohol, lebo potom zakon porusuje sam. Neviem preco si tu kazdy mysli ze je v poriadku ak ta policajt tresta za porusenie zakona tak, ze ho hned aj porusi sam. Jeho za to potresta kto? No nikdo. To podla mna rozhodne v poriadku nieje.Stoporko napísal:dpc Dieg0, tu sa ti ľudia snažia vysvetliť, že pokiaľ vedome porušuješ nejaký zákon - zákaz pitia na verejnosti, tak ti v tom policajt zabráni tým, že ťa toho chlastu zbaví buď tým, že ti ho vyleje alebo si ho potajme rozdelí s kolegami.