Setup do €1300

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

alebo

alza.sk
CASE: CoolerMaster Dominator CM 690 - 82,61 €
PSU: CORSAIR TX650, 650W - 96,02 €
MB: GIGABYTE EP43-S3L - 76,12 €
CPU: INTEL Core 2 Quad Q9400 - 232,33 €
CPU COOLER: SCYTHE Ninja 2 - 40,20 €
RAM: 4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Vitesta - 50,59 €
VGA: GIGABYTE N285-1GH-B GTX285 1GB DDR3 - 375,56 €
HDD: WESTERN DIGITAL Caviar SE16 640GB WD6400AAKS - 70,49 €
DVD: LG GH22LS30 SATA - 21,59 €
LCD: 24" LCD LG Flatron W2442PA-BF - 245,88 €
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

OK, pre moju zostavu som viac-menej rozhodnuty, mozno este tie ramcle pomenim. Ale. Obejdnat z Alzy s nizsou cenou ale produkty neuvidim a mozu sa cestou poskodit alebo osobne z Datacompu kde to bude ale drahsie no veci uvidim a berem osobne. :?:

Len vy do tych vasich setupov zabudate davat mechaniku a chladenie, co spolu dava 50€. No to uz je jedno. Este grafiku... dpc... davate 285 ktore su vykonnejsie ako 260, ale zato ta moja BFG260 ma vysoke takty... musim sa na to pozret. No su o 100€ drahsie tie silne verzie.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Radsej by si mal doplatit tych 6€ a zobrat tento disk.Je o dost vykonnejsi.
:arrow: http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2008121003
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

no bol by hriech nedat gtx285 do zostavy za 40k :)

// potiahnes ale ako dlho ? :) a ja keby som mal 30K len na bednu tak by som ajtak nerozmyslal a dal tam 285 :) ale to je len o vkuse...radsej mam grafiky na zakladnych taktoch a taktovaci potencial nechavam do buducna nez kupovat hned vyrobcom taktnutu grafu :/ ako hovorim je to len vkus...

// inak aj mne sa ta 22 co si sem hodil pozdava :cry: az mam nutkanie... :twisted: co sa ti na nom nepaci ak smiem vediet ? :)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Bad nuz. 24" sa mi nezmesti na stol, ma 60cm na sirku. Zoberem 22" http://www.alza.sk/samsung-t220hd-s-tv- ... d93931.htm , ma HDMI hoci vyzera uplne spatne. A ano, je to hriech. Ale ako si povedal, do zostavy za 40k. Ja mam 30 :) (monitorek debilny) a schopna 285 stoji o 120€ viac ako namakana 260 - hry mi stacia na 50fps all high co myslim s GTX260 uplne vpohodicke potiahnem.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ten monitor je dost ppci.. ja som rozmyslal nad presne tym isty, len 24".. neviem, ci ma zmysel brat 24".. :( abo by som zobral ten 22" ktory si sem hodil.. este by som aj dost usetril.. ^,^.. no dpc.. inak mne sa praveze moc paci
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mne sa pacia (neviem preco) hranate, jednoduche monitory jak napriklad ASSuS robi. Toto je jedno nechutne hovado, ale je zas najlepsia pristupna 22". Inak, co hovorite na znacku iiyama? Maju tam celkom parametrami podarene kusy... nie je to mejd end dizajned baj čongoZ?

// pichol som tam http://www.alza.sk/bfg-gtx285-oc-d107887.htm namiesto GTX260. Uvidim ako papá zareaguje. Ak nie, dam tam tu 260. Ak ano - thats cool!
DAMON88
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

moosha napísal:OK, pre moju zostavu som viac-menej rozhodnuty, mozno este tie ramcle pomenim. Ale. Obejdnat z Alzy s nizsou cenou ale produkty neuvidim a mozu sa cestou poskodit alebo osobne z Datacompu kde to bude ale drahsie no veci uvidim a berem osobne. :?:

Len vy do tych vasich setupov zabudate davat mechaniku a chladenie, co spolu dava 50€. No to uz je jedno. Este grafiku... dpc... davate 285 ktore su vykonnejsie ako 260, ale zato ta moja BFG260 ma vysoke takty... musim sa na to pozret. No su o 100€ drahsie tie silne verzie.
no skoda ze si skosic :D ak by si ale bol ochotny ist do BA tak ten shop co som pisal hore je jednoznacne najlacnejsi a pri osobnom odbere mas istotu neposkodenia a istotu najnizsej ceny :mrgreen:
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

DAMON88 napísal:no skoda ze si skosic :D ak by si ale bol ochotny ist do BA tak ten shop co som pisal hore je jednoznacne najlacnejsi a pri osobnom odbere mas istotu neposkodenia a istotu najnizsej ceny :mrgreen:
ked bude nakupovat cez ten shop usetri max do 500sk...a za benzin da 4x tolko :D (ceny som trepol len kvoli principu)
DAMON88
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

hh to ano usetryl by asi 100€ :wink:
Dudas50
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dudas50 »

smola ze si proti AMD ....
Paulieho zostava je ppci dobra , procak ide super taktovat, lepsia grafa, quad
nvem ale ja by som ti do takej drahej zostavy neodporucal 2jadro, treba mysliet na buducnost.... Amd PII su brutalne vydarene procaky....
ale ked uz si rozhodnuty tak to je tvoja vec......
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

//ten edit som hodil sem uz len kvoli prehladnosti :oops:
DAMON88 napísal:hh to ano usetryl by asi 100€ :wink:
no tak ani to nie je nic moc...to co precestuje autom (predsa len to nebude trepat do vlaku a uz vobec nie do lietadla) + cas ktory ho to bude stat je oproti donaske az domov tych 100e zanedbatelnych :wink:
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Ja mám ten Samsung T220 ale nie HD a úplna spokojnosť :) Aj design pekný (aspoň podľa mňa)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak tu je konecna zostava. Rozhodol som sa tam dat E8400 - kvoli taktovaciemu potencialu (a este s tou Noctuou, baladka). Taktiez, stvorjadra budu stale uz len sc. 775, takze ak by to bolo nutne, kupim novy. Ku grafike - urobil som kompromis a dal som tam GTX285, ako inak od BFG na trocha vyssich taktoch. Disk - dal som ten, co mi tu radil niekto ze je lepsi a o par korun drahsi. Bedna - ak bude zla, je to Su-Do-va vina, lebo on ma rovnaku a ja som vsadil na jeho vyber :D . Pamate - nechal som ich, tam o tych €20 az tak nejde, predsalen maju vyborne pasivy a su kvalitne. Doska - Asus robi teraz kvalitne produkty, tak som na neho vsadil opat. Ten P45 chipset... no comment. Uz mam jedno stare C2D v kompe, nechcem aj stary chipset :D . Budem musiet potom urobit/napisat do nejakej temy ako vyriesit chladenie. Teda umiestnenie mam viac-menej jasne, jeden na bocnicu a jeden myslim dopredu ci hore. Len neviem ci outtake/intake. A ked budem instalovat Visty... boha to bude maturita (ja som Win este vazne nikdy neinstaloval) + konfigurovanie netu. Asi najskor dam wi-fi router do svojej izby ale komp napojim priamo, kablom z routra. W-fi si necham pre notas+mobil alebo ked pride nejaka navsteva s notasom tak nech sa netrepu do mojej izby (ked sa napoja ja im uz len prelustrujem pocitac a mozu si robit co chcu :D ). Snad staci mi len popriat GL.
Prílohy
final_setup.JPG
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

podla mna vsetko v pohode az na ten procak :? ale ak ho poriadne vytocis tak ok...
gwixt napísal:co je zle na procaku? preco ho treba vytacat? ide pocitat nejake distribuovane vypocty alebo enkodovat videa 24h denne?
to som myslel do buducna...ja by som do takej zostavy nedaval 2jadro :) ale to uz je o vkuse...btw nikde nepisal na co ta zostava bude vyuzivana alebo hej ? :oops:
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

co je zle na procaku? preco ho treba vytacat? ide pocitat nejake distribuovane vypocty alebo enkodovat videa 24h denne?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Má tá pretaktovaná GTX285ka niečo naviac oproti netaktovanej GTX285? Ak nič, tak kľudne zober netaktovanú verziu.. tých pár MHz si určite budeš vedieť pridať aj sám..

Čo sa týka chladenia v CM690ke.. tak myslím nebudeš mať problém, pretože o žiadnej skrini sa na hojku toľko nediskutovalo ako o CM690ke..
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

viem ze sa to tu uz pisalo ale davat do 41 tisicoveho kompu monitor bez full hd je hriech.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Ked bude vsetko hriechom tak potom to neposklada nikdy.Dalsi mu povie, ze v zostave nad 1300€ nemat procak i7 a ramky dd3 tak toto je tiez hriechom? :hmm:
K teme:Myslim si, ze je to dost dobre vymakana zostava, kazdy by tam nieco zmenil za svoje, lebo kazdy preferuje nieco ine, ine znacky veci a tak... :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Aspoň si si dal poradiť s niektorými komponentami, aj keď fakt neviem, prečo tam necheš dať nejaký Quad, príp. Phenom, ale to je asi podobná vec, ako ja neviem, prečo som k ATI 4870 hodil Core2Duo E7200 :D Máš to slušnú zostavičku nakoniec, ale možno by som ešte niekde pošetril a investoval do 24' monitora.
Napísať odpoveď