Problem s Procesorom

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
TOMOO
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Problem s Procesorom

Príspevok od používateľa TOMOO »

Mam notebook Dell uz rok vsetko pohode a teraz procesor akosik nestiha.
casto je pouzitelnost na 100% a pocitac seka...
procesor je intel T7500.
neviem ci neodysiel chladic alebo co?
neviete kde zistim teplotu procesora...?
Pigesko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

stiahni si everest a hlavne si cely pc preskenuj...skor to bude nejaky virus ako zly chladic :)
TOMOO
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Pigesko napísal:stiahni si everest a hlavne si cely pc preskenuj...skor to bude nejaky virus ako zly chladic :)
tak v evereste som to uz skusal a mne tam nepise CPU teplotu...
co sa tyka virusov tak to nebude uz som to spravil a stale nic, preinstaloval OP a stale to nieje ono.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

a nemas nahodou trial verziu ? tusim v nej neukazuje vsetky udaje...popripade ak ho mas este v zaruke tak ho radsej vyreklamuj hned lebo ked sa ti nieco odpali mohlo by sa stat ze ti to neuznaju a povedia ti ze si nemal ist do extremu...a kedze to neprestava ani pri cistom wine ani by som nerozmyslal...

ps: posledny prispevok nemusis citovat :)
TOMOO
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Pigesko napísal:a nemas nahodou trial verziu ? tusim v nej neukazuje vsetky udaje...popripade ak ho mas este v zaruke tak ho radsej vyreklamuj hned lebo ked sa ti nieco odpali mohlo by sa stat ze ti to neuznaju a povedia ti ze si nemal ist do extremu...a kedze to neprestava ani pri cistom wine ani by som nerozmyslal...

ps: posledny prispevok nemusis citovat :)
v zaruke ho uz nemam...
vsetko ide pohode len pomaly a sem tam sekne...
zistil som ze teplota je pohode 48C CPU a GPU je 54C
tak neviem v com moze byt problem... uz len zaniest do servisu...?
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

ak nemas zaruku tak na servis zabudni :) tam by ta len obrali o par tisic kvoli nejakej banalite...teploty vyzeraju v pohode...ten reinstal si robil ako ? dal si tam win a okrem neho nic ? prazdny hdd ? alebo si tam nechal aj nejake zalohy ? (filmy,mp3,programy,atd atd...)
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

pozri si v task manageri, ktora aplikacia ti tak vytazuje procesor a napis sem, tak skor prideme na to, v com moze byt problem...
TOMOO
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Pigesko napísal:ak nemas zaruku tak na servis zabudni :) tam by ta len obrali o par tisic kvoli nejakej banalite...teploty vyzeraju v pohode...ten reinstal si robil ako ? dal si tam win a okrem neho nic ? prazdny hdd ? alebo si tam nechal aj nejake zalohy ? (filmy,mp3,programy,atd atd...)
presne tak nehal som na D: filmy, mp3... a C: som sformatol a instol tam Vistu.
ze by som to spravil este raz a sformatoval cely disc??? to pomoze?

//autoeditácia príspevku ( 23 Feb 2009, 12:48 )
johny_sk napísal:pozri si v task manageri, ktora aplikacia ti tak vytazuje procesor a napis sem, tak skor prideme na to, v com moze byt problem...
uz so vravel ze som preinstaloval OP a nic ine... a procesoru sibalo... potom som nainstaloval vsetky drivers a SP1 a software... a stale problem...
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

ked to robi aj pri cistom systeme tak to zrejme fakt bude chladic :? ak mas moznost filmy,mp3 atd zalohovat niekde mimo tak to urob a cele to sformatuj...ak nepomoze skusil by som este nahodit XP aj ked ani to nie je ziadna vyhra...
TOMOO
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Pigesko napísal:ked to robi aj pri cistom systeme tak to zrejme fakt bude chladic :? ak mas moznost filmy,mp3 atd zalohovat niekde mimo tak to urob a cele to sformatuj...ak nepomoze skusil by som este nahodit XP aj ked ani to nie je ziadna vyhra...
skusim to sformatovat cele... ale este neviem kedy lebo na to treba cas... no a xpcko nemam... este by som ho siel vyskusat do chladnej miestnosti lebo ja mam v izbe zo 27C, ale ak tie teploty ukazuje spravne na evereste tak by to nemalo byt tym... diky za rady...
johny_sk
Professional
Professional

pokial je vytazenie procesoru 100%, nema to nic spolocne s teplotou (aj ked zatazeny procesor sa viac hreje). A s takym vytazenim sa nemozes cudovat, ze ti vsetko seka... Chyba by bola v takom pripade softwareova podla mojho usudku.

Pokial by sa prehrieval, ako tu vsetci sudia, potom by to bolo nestabilne a pocitac by sa ti sam resetoval pri urcitej dosiahnutej teplote procesora (funkcia na ochranu CPU, zrejme si ju v biose nevypol, alebo si nenastavil teplotu niekde mrtne vysoko).
TOMOO
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

johny_sk napísal:pokial je vytazenie procesoru 100%, nema to nic spolocne s teplotou (aj ked zatazeny procesor sa viac hreje). A s takym vytazenim sa nemozes cudovat, ze ti vsetko seka... Chyba by bola v takom pripade softwareova podla mojho usudku.

Pokial by sa prehrieval, ako tu vsetci sudia, potom by to bolo nestabilne a pocitac by sa ti sam resetoval pri urcitej dosiahnutej teplote procesora (funkcia na ochranu CPU, zrejme si ju v biose nevypol, alebo si nenastavil teplotu niekde mrtne vysoko).
Presne tak.. zistil som ze ako nahle procesor dosiahne 50C tak sa zapne fan a teplota ide dole na 43C cize to urcite teplotou nebude... skusim ho cely formatnut a nainstalovat to vse odznova...

//autoeditácia príspevku ( 28 Feb 2009, 22:57 )
Tak som sformatoval cely disk a nahodil som tam vistu... a ide to o cosi lepsie... ale nieje to ono, sem tam to sekne...
neviete kde by som zistil ci mi procesor dobre funguje?
johny_sk
Professional
Professional

si si naozaj isty, ze je to procesorom?
napis radsej celu tvoju zostavu..., aspon typ procesora a ramky.
Ci ti procesor ide dobre - spust na nom nejaky zatazovy test (napr. aj v Evereste, alebo Prime95 a pod).

Taktiez by si mohol spravit screen z task managera, kde by si mal aplikacie zoradene podla vytazenosti CPU a dat ho sem, pokial by tam bola aplikacia, co vyuziva 100% cpu (alebo ine velke cislo), mohli by sme urcit, o co ide.
Napísať odpoveď