Da sa dostat cez prezervativ AIDS?
-
RoQa
Darca
- Kontaktovať používateľa:
nechapemShark NX napísal:Radsej stale s prezervativom aj s priatelkou. Priatelka si nemusi chciet zasierat organizmus Antikoncepciou.
Bez kondomu to je sice lepsie ale istota je istota. Usetris sebe aj jej stresove stavy pred tym ze by to nahodou nedostala.
A ked si myslis ze to ustrazis bez ochrany ... Drzim palce.Vacsina "skusenych" uz kocikuje.
// kurnik ja som vol , kde je slabikar
-
derriL
Expert
Podla mna tam je nejake miniaturne percento prenesenia cez kondom je (nepocitajme pretrhnuty alebo inak poskodeny). Ale ozaj male, predsa vsetky tie obrovske prachy za reklamy a podobne na MTV, VH1 a neviem co este nie su len tak pre srandu.
Nieco na tom bude ohladom tych katolikov, kedze ja som sa s tymto nazorom stretol len na hodine nabozenstva a nikde inde.
Nieco na tom bude ohladom tych katolikov, kedze ja som sa s tymto nazorom stretol len na hodine nabozenstva a nikde inde.
a ked ta to bude uz nudit s kondomom?lepsie nech si da antikoncepciu a mozes hocikedy bez a nemusis sa nicoho bat co ked sa kondom nahodou rotrhne a sanca ze otehotnie je tiez niake percento cez kondom a to zalezi jak casto to robite moze sa nahodou roztrhnut a pod a hned mas vsetko stratene a co ked ju nebude uzivat a niekto ta bude podvadzat a otehotnie alebo ju znasilnia vtedy sa ta antikoncepcia zide.Shark NX napísal:Radsej stale s prezervativom aj s priatelkou. Priatelka si nemusi chciet zasierat organizmus Antikoncepciou.
Bez kondomu to je sice lepsie ale istota je istota. Usetris sebe aj jej stresove stavy pred tym ze by to nahodou nedostala.
A ked si myslis ze to ustrazis bez ochrany ... Drzim palce.Vacsina "skusenych" uz kocikuje.
-
wolodo
Professional
ano ale ako je pisane 3% je zlyhanie ludskeho faktora... cize nespravnom nasadeni, nespravna velkost, pripadne nesetrne nasadzovanie(roztrhnutie)...Juicy napísal:Spoľahlivosť prezervativov je iba 97%, takze zo 100 sulozi sa ti mozu narodit 3 deti, resp ak tu hovorime o AIDS tak ju mozes dostat az 3xAle je to vsetko len teoreticka skutocnost
Zalezi na tom ako si sikovny alebo nesikovny
clanok Cirkev
toto je podla mna celej veci na koreni....Propagácia kondómov podľa nich nabáda k nemorálnemu a pôžitkárskemu životnému štýlu a tým pádom aj k šíreniu AIDS.
Najlepším spôsobom boja proti tejto chorobe je podľa cirkvi vernosť v HETEROSEXUÁLNOM partnerstve, cudnosť a sexuálna abstinencia. Vzhľadom k dobe, v akej žijeme, a najmä vzhľadom k tomu, že bolo preukázaných X prípadov promiskuity u mníchov, je toto do neba volajúca sranda dokonca dvojnásobná.
-
hojko
Site Admin
eMPiko: Vsetko sa do podlozit, len treba hladat...
EK: Kondómy spoľahlivo chránia proti AIDS
Brusel 20. októbra (TASR) Ak sa kondómy používajú správne, dokážu s takmer stopercentnou spoľahlivosťou ochrániť pred nákazou vírusom HIV. Na základe viacerých vedeckých štúdií o tom dnes ubezpečila Európska komisia.
Odmietla nedávno medializované špekulácie, že vírus spôsobujúci zákernú chorobu AIDS, sa dokáže do tela dostať cez póry v latexe, z ktorého sú kondómy vyrobené.
EK spolufinancovala počas uplynulých 15 rokov viacero výskumov a vedeckých štúdií nielen v Európe, ale tiež v Afrike, ktorá je ochorením AIDS najviac postihnutá. Všetky štúdie potvrdili, že kondóm je účinnou ochranou proti nákaze vírusom HIV. Účinnosť sa blíži k 100 percentám, ak sa kondóm používa správne, uviedla dnes komisia.
Jeden z výskumov sledoval niekoľko mesiacov vyše 500 heterosexuálnych párov, v ktorých jeden z partnerov bol HIV pozitívny. U žiadneho zo 123 párov, ktoré pri každom pohlavnom styku používali kondóm, nedošlo k prenosu nákazy. Naopak 12 prípadov prenosu zaznamenali pri 122 pároch, ktoré nepoužívali kondóm pravidelne.
Spoliehajme sa na vedecké dôkazy. Možno preukázať, že kondómy sú najlepšou ochranou pred nákazou HIV, povedal európsky komisár pre vedu a výskum Philippe Busquin.
(spravodajca TASR Robert Sermek) pel
Copyright © TASR 2003 [20. 10. 2003 15:09:00]
Uvadzaju sa vselijake percentualne statistiky ohladom ochrany pred HIV pri pouziti kondomov bliziace sa 100vke...
Ale vezmem to radsej z pohladu dopisujucich do tohto fora:
Ked uz na to pride a vyskytne sa nejaka..jednorazovka..o ktorej sa v danej chvili neda dostat dokopy potrebne mnozstvo zarucenych informacii, tak to bez kondomu v ziadnom pripade nepojde...nech je pravdepodobnost prenosu akakolvek mala, clovek, ktory to dostane sa statistikami nevylieci...
Ako ale viaceri poznamenali, kondom moze prasknut (a aj praska) a potom je to vsetko vo hviezdach...povedal by som, ze prave toto praskanie sposobuje to, ze tie statistiky nedosahuju tu 100vku...ale nikdy som nemal moznost sldovat, co je vacsie - ci virusy, alebo medzery medzi molekulami kondomu...
Moze sa ale stat, ze tato jednohubka odmietne kondom, lebo je alergicka na latex (ok, su aj kondomy bez latexu, ale v danej chvili budu lekarne asi zatvorene). To pomoze len ladova sprcha asi...Teraz uz trochu odbocim, ale dokonca sa moze stat, ze stala znamost odmieta kondom z dovodu tejto alergie a potom jej nezostava nic ine, ako brat antikoncepciu (teda za predpokladu, ze kondom ma v totmto pripade zabranit pocatiu).
Je pravdou to, ze s kondomom je to slabsi zazitok, ale bohuzial aj to, ze antikoncepcia ma vela negativnych ucinkov..co si kto vyberie, pripadne ake ine metody k tomu prida je ale cisto jeho vec..
Ale vezmem to radsej z pohladu dopisujucich do tohto fora:
Ked uz na to pride a vyskytne sa nejaka..jednorazovka..o ktorej sa v danej chvili neda dostat dokopy potrebne mnozstvo zarucenych informacii, tak to bez kondomu v ziadnom pripade nepojde...nech je pravdepodobnost prenosu akakolvek mala, clovek, ktory to dostane sa statistikami nevylieci...
Ako ale viaceri poznamenali, kondom moze prasknut (a aj praska) a potom je to vsetko vo hviezdach...povedal by som, ze prave toto praskanie sposobuje to, ze tie statistiky nedosahuju tu 100vku...ale nikdy som nemal moznost sldovat, co je vacsie - ci virusy, alebo medzery medzi molekulami kondomu...
Moze sa ale stat, ze tato jednohubka odmietne kondom, lebo je alergicka na latex (ok, su aj kondomy bez latexu, ale v danej chvili budu lekarne asi zatvorene). To pomoze len ladova sprcha asi...Teraz uz trochu odbocim, ale dokonca sa moze stat, ze stala znamost odmieta kondom z dovodu tejto alergie a potom jej nezostava nic ine, ako brat antikoncepciu (teda za predpokladu, ze kondom ma v totmto pripade zabranit pocatiu).
Je pravdou to, ze s kondomom je to slabsi zazitok, ale bohuzial aj to, ze antikoncepcia ma vela negativnych ucinkov..co si kto vyberie, pripadne ake ine metody k tomu prida je ale cisto jeho vec..
A netreba zabudat,ze je tu kopec dalsich pohlavnych chorob..Napr.medzi mladou populaciou velmi rozsireny HUMAN PAPILOMA VIRUS.Ukazuje sa,ze za percentualne velke mnozstvo rakoviny krcka maternice u zien je zodpovedny prave on.Takze kondom nie je len o AIDS,antikoncepcii,ale aj dalsom mnozstve pohlavnych chorob,ktore cloveku v tom lepsom pripade zneprijemnuju zivot.