Iphone Orange - faktura na 1500EUR za mesiac

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
roxy741
Novice
Novice

Iphone Orange - faktura na 1500EUR za mesiac

Príspevok od používateľa roxy741 »

Zdravim,

jednoho krasneho dna mi rano zvoni telefon a slecna z centraly Orange mi oznamuje, ze ci viem o tom, ze moj momentalny ucet na mojom cisle dosahuje vysky 1500Eur. Sokovany ju pocuvam co to moze byt, nakolko moje mesacne sumy sa pohybuju roky medzi 40 a 80Eur. Nechapavo pocuvam, ze sumu musim do dvoch dni uhradit na ucet, inak sa mi zablokuju vsetky firemne telefony, ktore su na moje meno. Po celodennom patrani stale nechapem co sa mohlo stat a podla informacii Orange, cez viked sa cez moju sluzbu Orange World mini stiahlo viac GB dat. Moj telefon bol celu noc v sobotu pripojeny na dokovaciu stanicu usb kvoli nabijaniu a tym pripojeny na pocitac. Pre mna zahadnym sposobom sa aktivoval modem IPHONU, cez ktore moj pocitac stahoval aktualizace, namiesto aby pouzil existujuce pevne pripojenie k internetu dsl - t-com. Rano nic netusiac som odpojil telefon a az v pondelok som zistil vdaka orange tuto neprijemu skutocnost. Teraz musim zaplatit fakturu 45tis. Sk za cosi o com ani neviem a co som ani netusil, ze sa moze stat .. Ma niekto napad co s tym? Ma niekto napad ako sa toto vobec mohlo stat?
Rattata
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Rattata »

No nesedi mi na tom to ze ti volala slecna aby ta obozmanila o aktualnej vyske faktury, dalej to ze to mas do dvoch dni uhradit na ucet... a ze ti zablokuju ine telefony??? To je fakt divne a smrdi to velkym podvodom.

avsak
Pokial si si to uz overil v orange-i ci to tak je tak ti nezostava nic ine ako od nich vypytat detailny vypis a neustale sa odvolavat na vyssie miesta, Tznm ze s nejakym pracovnikom v pobocke sa vobec neobtazuj a stale sa dotazuj na kontakt na vyssi management. Zisti co to boli za data a ako sa to mohlo stat. Osobne netusim ako sa da stiahnut tolko dat bez tvojho vedomia....
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

to by mobil nestiahol tolko za noc nestihol by to
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

JV napísal:to by mobil nestiahol tolko za noc nestihol by to
iPhone sa vyrába v dvoch verziách, buď má 3G alebo hsdpa. 3G dosahuje rýchlosť 384 kbps, HSDPA dosahuje až 3.6 Mbps. Keď si pozreš cenník orangu, zistíš že jeden MB nad limit stojí 35SK (zaokrúhlime to pre lahšie rátanie na 1€). Predplatené tam máš 10MB. Teraz trochu matematiky: 1500 € je 1500MB. K tomu 10MB ktoré máš predplatené. 1510MB stiahne cez 3G za 8.945 hodiny, cez hsdpa dokonca za necelú hodinu (niečo cez 55 minút mi to vyšlo). Napriek zaokrúhleniam, a tomu že určite neťahalo kontinuálne celý čas (ani týmito maximálnymi teoretickými rýchlosťami), vidíš že je to úplne realne stihnúť za jednu noc :)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

niekedy si pracovnici orangeu, t-mobile a aj t-comu overuju vysku faktury. hlavne ak mas napriklad takyto stav, ze mas niekolkonasobne vyssiu fakturu kvoli inym veciam ako telefonaty alebo hovory, napriklad rozne audiotextove cisla, net atd. takze hovor to mohol byt normalny, ale ako bolo spomenute, tolko giga stiahnut nie je len tak

audiotrack: mas recht, to ma nenapadlo. ale zase odniekial sa to tahat muselo, takze ak netahal nejake filmy alebo z nejakeho ftp, tak odkial? to by ma zaujimalo, aka stranka alebo sluzba tolko zaberie
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

roxy hraj blbca a trvaj na tom ze si nic nestahoval, ze internet ani nepouzivas a ze telefon nabijas zo siete. Vo vacsine takych pripadov sa operator zachova rozumne a napriklad ti 50% odpusti. Aj ja som raz mal ucet 15000 a nemusel som zaplatit ani korunu :wink:
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

To roxy741: Mas jailbreaknuty iPhone?

dodo
Rattata
Light Professional
Light Professional

to som sa chcel informovat ci sa iphone standartne a jednoducho nastavit ako modem ... este aby sa mu to prehodilo same...
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Ak nema iP jailbreaknuty a nema nainstalovanu prislusnu aplikaciu (iPhone musi byt zapnuty a aplikacia takisto!) tak sa v ziadnom pripade na net cez iPhone nepripoji!
iPhone v zakladnom "baleni" nema moznost sa pripojit na net...
Viem ze sa toto stavalo chalanom v zahranici ked si zabudli vypnut obycajne EDGE a to stahovalo data z netu za vysoke ciastky. 40-50 tisic ;) Vsetko vsk vyreklamovali u operatora a nic nezaplatili...

dodo
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

no pekne ked chces mozem sa opitat kamosky v orange ci sa stym neda nieco robit .. , ale pochybujem ,ze ti to odpustia . normalne mi ta je luto .

toto kebyze sa mne stane tak jaky bordel spravim u toho operatora najrpv telefonicky potom na centralu orangu vykricat sa jak blazon. a dufat ,ze bude vsetko v pohode :D
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Restorni ho (tym ma zmiznut JB dufam) a zatlkaj. Ja ho nabijam zo zasuvky, pouzivam ho len na telefonovanie, kupil som si ho preto lebo sa mi paci a maju ho kamarati. Proste, budes tam vyzerat ako ko*ot no ko*ot za €1500 sa oplati :).
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Moosha a co ma ine robit? On si nieje vedomy chyby zrejme....je to neprijemne, ale co mu mozu ked on to bude zatlkat? A tiez sa mi nezda, ze by sa mu vyhrazali zablokovanim ostatnych telefonov....
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

a preco by mu nemali zablokovat ostatne telefony? vsak ked su napisane na neho a na jednom je vysoky dlh tak preco by mu nemali zablokovat vsetky
TraiTor
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TraiTor »

najhorsia kombinacie :D Itehla - orange :D i tehla ti berie net ajked nic netahas ... furt sa to aktualizuje a ja nwm co este :D dmnc mob :)
roxy741
Novice
Novice

Príspevok od používateľa roxy741 »

co si myslite o tomto? :

Clánok 5
Práva a povinnosti spolocnosti Orange Slovensko
5.1 Okrem inych oprávnení upravenych v tychto Vseobecnych
podmienkach, resp. v Zákone, má spolocnost Orange Slovensko
právo:
a) na zaplatenie zábezpeky na cenu poskytnutych Sluzieb,
hodnota ktorej prekrocí pred ukoncením zúctovacieho
obdobia priradeného Úcastníkovi cenu dohodnutého
úcastníckeho programu v Zmluve vopred;

tym musim zabezpeku zaplatit a ked to tak neurobim maju pravo mi odpojit mobil. Nie je to v rozpore s obchodnym zakonnikom?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

TraiTor napísal:najhorsia kombinacie :D Itehla - orange :D i tehla ti berie net ajked nic netahas ... furt sa to aktualizuje a ja nwm co este :D dmnc mob :)
A normalny PC ked je napojeny na internet tak neodosiela a neprijma data sam od seba, ze? :roll:
Rattata
Light Professional
Light Professional

TraiTor napísal:najhorsia kombinacie :D Itehla - orange :D i tehla ti berie net ajked nic netahas ... furt sa to aktualizuje a ja nwm co este :D dmnc mob :)
Ty si kus vola, to je rec o kilobajtoch ktore prenasa kazde jedno bozie zariadenie pripojene k internetu. Nie o 1,5gb za par hodin. Roxy stale si nenapisal ci mas jailbreak a tu aplikaciu v iphone bez ktorej to nie je mozne ani len teoreticky....
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Dali blbec co iTehlu nemal ani v ruke... a iba spamuje forum...

dodo
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

yazoo napísal:A normalny PC ked je napojeny na internet tak neodosiela a neprijma data sam od seba, ze? :roll:
Nie, preco by mal??? Pokial mas vypnute automaticke aktualizacie, co si vypina vela ludi uz len z dovodu, ze nema kupeny Windows, nemas tam antivirak ci antispyware, ktory by sa automaticky aktualizoval a nemas v pc ziadny virus, trojana atd..., tak co sa ma odosielat podla teba???
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

V tomto pripade nic. Ale kolko ludi to ma takto nastavene podla teba?
Napísať odpoveď