Iphone Orange - faktura na 1500EUR za mesiac
Iphone Orange - faktura na 1500EUR za mesiac
Zdravim,
jednoho krasneho dna mi rano zvoni telefon a slecna z centraly Orange mi oznamuje, ze ci viem o tom, ze moj momentalny ucet na mojom cisle dosahuje vysky 1500Eur. Sokovany ju pocuvam co to moze byt, nakolko moje mesacne sumy sa pohybuju roky medzi 40 a 80Eur. Nechapavo pocuvam, ze sumu musim do dvoch dni uhradit na ucet, inak sa mi zablokuju vsetky firemne telefony, ktore su na moje meno. Po celodennom patrani stale nechapem co sa mohlo stat a podla informacii Orange, cez viked sa cez moju sluzbu Orange World mini stiahlo viac GB dat. Moj telefon bol celu noc v sobotu pripojeny na dokovaciu stanicu usb kvoli nabijaniu a tym pripojeny na pocitac. Pre mna zahadnym sposobom sa aktivoval modem IPHONU, cez ktore moj pocitac stahoval aktualizace, namiesto aby pouzil existujuce pevne pripojenie k internetu dsl - t-com. Rano nic netusiac som odpojil telefon a az v pondelok som zistil vdaka orange tuto neprijemu skutocnost. Teraz musim zaplatit fakturu 45tis. Sk za cosi o com ani neviem a co som ani netusil, ze sa moze stat .. Ma niekto napad co s tym? Ma niekto napad ako sa toto vobec mohlo stat?
jednoho krasneho dna mi rano zvoni telefon a slecna z centraly Orange mi oznamuje, ze ci viem o tom, ze moj momentalny ucet na mojom cisle dosahuje vysky 1500Eur. Sokovany ju pocuvam co to moze byt, nakolko moje mesacne sumy sa pohybuju roky medzi 40 a 80Eur. Nechapavo pocuvam, ze sumu musim do dvoch dni uhradit na ucet, inak sa mi zablokuju vsetky firemne telefony, ktore su na moje meno. Po celodennom patrani stale nechapem co sa mohlo stat a podla informacii Orange, cez viked sa cez moju sluzbu Orange World mini stiahlo viac GB dat. Moj telefon bol celu noc v sobotu pripojeny na dokovaciu stanicu usb kvoli nabijaniu a tym pripojeny na pocitac. Pre mna zahadnym sposobom sa aktivoval modem IPHONU, cez ktore moj pocitac stahoval aktualizace, namiesto aby pouzil existujuce pevne pripojenie k internetu dsl - t-com. Rano nic netusiac som odpojil telefon a az v pondelok som zistil vdaka orange tuto neprijemu skutocnost. Teraz musim zaplatit fakturu 45tis. Sk za cosi o com ani neviem a co som ani netusil, ze sa moze stat .. Ma niekto napad co s tym? Ma niekto napad ako sa toto vobec mohlo stat?
No nesedi mi na tom to ze ti volala slecna aby ta obozmanila o aktualnej vyske faktury, dalej to ze to mas do dvoch dni uhradit na ucet... a ze ti zablokuju ine telefony??? To je fakt divne a smrdi to velkym podvodom.
avsak
Pokial si si to uz overil v orange-i ci to tak je tak ti nezostava nic ine ako od nich vypytat detailny vypis a neustale sa odvolavat na vyssie miesta, Tznm ze s nejakym pracovnikom v pobocke sa vobec neobtazuj a stale sa dotazuj na kontakt na vyssi management. Zisti co to boli za data a ako sa to mohlo stat. Osobne netusim ako sa da stiahnut tolko dat bez tvojho vedomia....
avsak
Pokial si si to uz overil v orange-i ci to tak je tak ti nezostava nic ine ako od nich vypytat detailny vypis a neustale sa odvolavat na vyssie miesta, Tznm ze s nejakym pracovnikom v pobocke sa vobec neobtazuj a stale sa dotazuj na kontakt na vyssi management. Zisti co to boli za data a ako sa to mohlo stat. Osobne netusim ako sa da stiahnut tolko dat bez tvojho vedomia....
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
iPhone sa vyrába v dvoch verziách, buď má 3G alebo hsdpa. 3G dosahuje rýchlosť 384 kbps, HSDPA dosahuje až 3.6 Mbps. Keď si pozreš cenník orangu, zistíš že jeden MB nad limit stojí 35SK (zaokrúhlime to pre lahšie rátanie na 1€). Predplatené tam máš 10MB. Teraz trochu matematiky: 1500 € je 1500MB. K tomu 10MB ktoré máš predplatené. 1510MB stiahne cez 3G za 8.945 hodiny, cez hsdpa dokonca za necelú hodinu (niečo cez 55 minút mi to vyšlo). Napriek zaokrúhleniam, a tomu že určite neťahalo kontinuálne celý čas (ani týmito maximálnymi teoretickými rýchlosťami), vidíš že je to úplne realne stihnúť za jednu nocJV napísal:to by mobil nestiahol tolko za noc nestihol by to
niekedy si pracovnici orangeu, t-mobile a aj t-comu overuju vysku faktury. hlavne ak mas napriklad takyto stav, ze mas niekolkonasobne vyssiu fakturu kvoli inym veciam ako telefonaty alebo hovory, napriklad rozne audiotextove cisla, net atd. takze hovor to mohol byt normalny, ale ako bolo spomenute, tolko giga stiahnut nie je len tak
audiotrack: mas recht, to ma nenapadlo. ale zase odniekial sa to tahat muselo, takze ak netahal nejake filmy alebo z nejakeho ftp, tak odkial? to by ma zaujimalo, aka stranka alebo sluzba tolko zaberie
audiotrack: mas recht, to ma nenapadlo. ale zase odniekial sa to tahat muselo, takze ak netahal nejake filmy alebo z nejakeho ftp, tak odkial? to by ma zaujimalo, aka stranka alebo sluzba tolko zaberie
Ak nema iP jailbreaknuty a nema nainstalovanu prislusnu aplikaciu (iPhone musi byt zapnuty a aplikacia takisto!) tak sa v ziadnom pripade na net cez iPhone nepripoji!
iPhone v zakladnom "baleni" nema moznost sa pripojit na net...
Viem ze sa toto stavalo chalanom v zahranici ked si zabudli vypnut obycajne EDGE a to stahovalo data z netu za vysoke ciastky. 40-50 tisic
Vsetko vsk vyreklamovali u operatora a nic nezaplatili...
dodo
iPhone v zakladnom "baleni" nema moznost sa pripojit na net...
Viem ze sa toto stavalo chalanom v zahranici ked si zabudli vypnut obycajne EDGE a to stahovalo data z netu za vysoke ciastky. 40-50 tisic
dodo
-
->slavo<-
Addict
no pekne ked chces mozem sa opitat kamosky v orange ci sa stym neda nieco robit .. , ale pochybujem ,ze ti to odpustia . normalne mi ta je luto .
toto kebyze sa mne stane tak jaky bordel spravim u toho operatora najrpv telefonicky potom na centralu orangu vykricat sa jak blazon. a dufat ,ze bude vsetko v pohode
toto kebyze sa mne stane tak jaky bordel spravim u toho operatora najrpv telefonicky potom na centralu orangu vykricat sa jak blazon. a dufat ,ze bude vsetko v pohode
co si myslite o tomto? :
Clánok 5
Práva a povinnosti spolocnosti Orange Slovensko
5.1 Okrem inych oprávnení upravenych v tychto Vseobecnych
podmienkach, resp. v Zákone, má spolocnost Orange Slovensko
právo:
a) na zaplatenie zábezpeky na cenu poskytnutych Sluzieb,
hodnota ktorej prekrocí pred ukoncením zúctovacieho
obdobia priradeného Úcastníkovi cenu dohodnutého
úcastníckeho programu v Zmluve vopred;
tym musim zabezpeku zaplatit a ked to tak neurobim maju pravo mi odpojit mobil. Nie je to v rozpore s obchodnym zakonnikom?
Clánok 5
Práva a povinnosti spolocnosti Orange Slovensko
5.1 Okrem inych oprávnení upravenych v tychto Vseobecnych
podmienkach, resp. v Zákone, má spolocnost Orange Slovensko
právo:
a) na zaplatenie zábezpeky na cenu poskytnutych Sluzieb,
hodnota ktorej prekrocí pred ukoncením zúctovacieho
obdobia priradeného Úcastníkovi cenu dohodnutého
úcastníckeho programu v Zmluve vopred;
tym musim zabezpeku zaplatit a ked to tak neurobim maju pravo mi odpojit mobil. Nie je to v rozpore s obchodnym zakonnikom?
Ty si kus vola, to je rec o kilobajtoch ktore prenasa kazde jedno bozie zariadenie pripojene k internetu. Nie o 1,5gb za par hodin. Roxy stale si nenapisal ci mas jailbreak a tu aplikaciu v iphone bez ktorej to nie je mozne ani len teoreticky....TraiTor napísal:najhorsia kombinacieItehla - orange
i tehla ti berie net ajked nic netahas ... furt sa to aktualizuje a ja nwm co este
dmnc mob
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nie, preco by mal??? Pokial mas vypnute automaticke aktualizacie, co si vypina vela ludi uz len z dovodu, ze nema kupeny Windows, nemas tam antivirak ci antispyware, ktory by sa automaticky aktualizoval a nemas v pc ziadny virus, trojana atd..., tak co sa ma odosielat podla teba???yazoo napísal:A normalny PC ked je napojeny na internet tak neodosiela a neprijma data sam od seba, ze?