Nehody na železnici a iné
Mr.Henky ten tvoj bod 3, v ktorom pises, ze trubiaci vlak pocut na stovky metrov, az niekolko kilometrov, plati iba v situacii, ked nemas zapnute radio, nemas plny autobus ludi, a nesoferujes staru Karosu, ktora je sama o sebe hlucna.....tak na ten bod uz zabudni. 
btw. kto sa kde vyjadril, ze sofer neovlada dobravne predpisy? wtf?
btw. kto sa kde vyjadril, ze sofer neovlada dobravne predpisy? wtf?
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
reno23 napísal:vodic nema co na zeleznicnom priecesti radit rychlosti, to je neospravedlnitelna chyba.
.cov: Z ktorej strany išiel ten bus? Z hora či z dola?
-
Yxo
Medium Star
Z nasej skoly sa na lyziarsky chodi kazdorocne do Polomky. Ja osobne som tam bol zo skoly 2 krat, to je dokopy 20 prejazdov tohoto priecestia starou hrdzavou karosou (2 turnusy po 5 dni po 2 prejazdy - tam aj naspät). Raz sme dokonca minuli tu motorku co tadial chodi asi o 10 sekund, pricom nas sofer ju na priecesti nezaznamenal, ked sme presli tak len prefrcala okolo. Samotne priecestie aj cesta su v tak zlom stave ze vodic mal co robit aby to dokazal bezpecne prejst. Povrch priecestia dostatocne nezrovnany s vozovkou, cesta sama diera, k tomu vsade kopa snehu... no proste jedna basen. Navyse ked ide vlak od Zavadky tak je ho vidno az pomerne neskoro koli tu uz spominanym kriakom. Takze podla mna to nebola len vylucne vina vodica - jeho autobus dosiel na priecestie v zlom case a vodic sa uz len snazil robit co mohol, no neuspesne. Asi tolko z mojho pohladu...
Mateq: na prilozenej mapke som vyznacil smery ktorymi vozidla isli
Pantinela: Dalo sa cakat ze ministerstvo dopravy bude hladat dalsie dokazy o svojej "absolutnej nevine" ale s tymto ma dojali
Mateq: na prilozenej mapke som vyznacil smery ktorymi vozidla isli
Pantinela: Dalo sa cakat ze ministerstvo dopravy bude hladat dalsie dokazy o svojej "absolutnej nevine" ale s tymto ma dojali
-
Mateq
Medium Professional
Tak musim uznať, že tie stromy sú tam dosť nepríjemné, ale žeby tam nešlo vidieť no nebudem hodnotiť zo satelitu, to by chcelo osobnú návštevu...
Každopádne argument o lesnej ceste je pekná zmieška hnoja, pokial tam nie je značka zakazujúca vjazd alebo zakazujúca vjazd autobusom/nákl. autám tak si tam môže kto chce ísť s čím chce, žiadny zákon nezakazuje odbočiť komukoľvek na lesnú cestu samú o sebe.
Inak všetci čo hovoríte, že by tam mali byť svetlá už dávno... Na slovensku je 1200 takýchto, toto nie je ničím odlišné od ostatných. Je logické že ŽSR ich tam teraz namontujú, ako akési gesto, ale otázka prečo tam už neboli nie je na mieste, jedna stojí 300 tis EUR a nie sú na to prachy, rovnako tak by sa mohli pýtať kdesi v Hornej Močenovej... Zákon určuje ako sa tam treba správať, jednoducho nič viac sa niekedy robiť nedá a ak sa niečo stane tom momente je to chyba vodiča.
http://maps.google.com/maps/mm?ie=UTF8& ... 8&t=h&z=18
Inak všetci čo hovoríte, že by tam mali byť svetlá už dávno... Na slovensku je 1200 takýchto, toto nie je ničím odlišné od ostatných. Je logické že ŽSR ich tam teraz namontujú, ako akési gesto, ale otázka prečo tam už neboli nie je na mieste, jedna stojí 300 tis EUR a nie sú na to prachy, rovnako tak by sa mohli pýtať kdesi v Hornej Močenovej... Zákon určuje ako sa tam treba správať, jednoducho nič viac sa niekedy robiť nedá a ak sa niečo stane tom momente je to chyba vodiča.
http://maps.google.com/maps/mm?ie=UTF8& ... 8&t=h&z=18
-
erytrocyt
VIP
.cov: Šoférovanie. Viesť vozidlo ťa naučím za hodinu. Šoférovať sa budeš učiť celý svoj život. 95 percent šoférovania je predvídavosť, ten zvyšok sú poznatky o pravidlách, vedenie vozidla a zvyšné nevyhnutné záležitosti. Nie nemáš byť jasnovidec. Ale máš šoférovať tak, aby si vedel dobrzdiť na vzdialenosť na ktorú vidíš, šoférovanie je o rozmýšľaní za druhých, a tak podobne. Nepíš o niečom, čomu zjavne nerozumieš.
-
vendo
Guru
mno neviem ako vy ale mne to nedalo a par veci som si z obrazka zobral k srdcu spravil par jednoduchych (a nie ani 80% presnych) vypoctov ale stale mi vychadza ze neni prakticky mozne aby sa tam niekto s niekym zrazil bez toho ze but sa nepozrie a je vlastne vlakom prejdeny z vlastnej lahostajnosti alebo proste ZASTAVI na priecesti co je zase pre zmenu vlastna blbost alebo hra so zivotom
kedze na ten vlak je tam urcity vyhlad (podla obrazka a pribliznej velkosti autobusus mi to vychadza cca 140metrov krasnej rovnej trate na ktoru vidno od priecestia) a ak aj vlak ide 70km/h tak prejde priecestie o 20sec a mi povedzete ktory autobus/auto nedokaze prejst priecestim za 20sec
alebo je tu este moznost ze vodic vlak VIDI, ale mysli si ale co sak to stiham.......
kedze na ten vlak je tam urcity vyhlad (podla obrazka a pribliznej velkosti autobusus mi to vychadza cca 140metrov krasnej rovnej trate na ktoru vidno od priecestia) a ak aj vlak ide 70km/h tak prejde priecestie o 20sec a mi povedzete ktory autobus/auto nedokaze prejst priecestim za 20sec
alebo je tu este moznost ze vodic vlak VIDI, ale mysli si ale co sak to stiham.......
Ale ak to je skutočne lesná cesta, tak tam ten autobus skutočne nemal čo robiť, teda pokiaľ takéto využívanie danej cesty nebolo nejakým spôsobom zákonom ošetrené...Yxo napísal:Pantinela: Dalo sa cakat ze ministerstvo dopravy bude hladat dalsie dokazy o svojej "absolutnej nevine" ale s tymto ma dojali
Ako tak pozerám, nikto o to nezavadil, takže o to zavadím ja:
Ako ďalej uvádza, ŽSR majú okrem tohto listu k dispozícii ešte ďalšie dva. Tie boli adresované Obecnému úradu v obci Polomka v rokoch 2000 a 2005. V prvom liste informujú ŽSR obec Polomka o odovzdaní do údržby dvoch dopravných značiek A26a (výstražný kríž pre priecestie bez závor jednokoľajové) a v liste z roku 2005 žiadajú ŽSR Obecný úrad v Polomke o zabezpečenie opravy spomínaného dopravného značenia u správcu účelovej komunikácie. Toto všetko sú verejne dostupné listiny. A žiadne iné listy, žiadna
reklama
iná dokumentácia, že obec žiadala už desať rokov úpenlivo o nápravu a výmenu značenia jednoducho neexistuje!
podľa platných zákonov musí, alebo správnejšie mala by vedieť, že osadiť priecestie novým signalizačným zariadením v tomto konkrétnom prípade je tiež povinnosťou obce
-
Yxo
Medium Star
No lesna cesta... Vhodnejsie by bolo pomenovat to ucelova komunikacia. Je to jedina pristupova cesta ku svahu, inak sa tam neda dostat. Pocas sezony tadial denne prejdu desiatky autobusov a aut s lyziarmi a doteraz sa nikto neohradil ze tam nemaju co robit, lebo ze to je lesna cesta. Je ale pravda ze na to mali mysliet uz pri projektovani strediska a do projektu zahrnut riadnu pristupovu cestu.Pantinela napísal:Ale ak to je skutočne lesná cesta, tak tam ten autobus skutočne nemal čo robiť, teda pokiaľ takéto využívanie danej cesty nebolo nejakým spôsobom zákonom ošetrené...
Ach jo. Áno podobá sa to na bývalú značku A26 (ale len podobá, nie je to ona - norma hovorí čosi iné ). Ale teraz značka A26a NEEXISTUJE! Veď od 1.2.2009 platí NOVÝ zákon o cestnej premávke (zákon 8/2009 + vykonávacia vyhláška 9/2009) a tam je tá značka INÁ a má označenie A30a a má predpísany tvar a rozmery. A zákon je o chytaní za slovíčka. Pokiaľ zákon stanovuje, že tam má byť taká a taká značka a je tam čosi, čo to len vzdialene pripomína, tak tam nie je to, čo zákon predpisuje, čiže priechod nie je označený. Darmo je tam napísané "Pozor vlak". Čo keby bol vodič američan? Naučil sa platné dopravné značky a take čudo v zákonoch nevidel. Tá "značka" je tam snáď ešte z čias, keď po tej železnici chodili parné vlaky. Ukážte tú značku v europskj únii a zakážu nám jazdu vlakomFabo napísal:.cov a toto je podla teba co? Podla mna je to dopravna znacka A26a Zeleznicne priecestie jednokolajove, co znamena, ze dane priecestie JE spravne oznacene.
Áno, máš pravdu. Prestanem písať o tom, o čom uvažujem. Vidím, že je to zbytočné. Ty tomu "rozumieš najlepšie" a navyše ako moderátor si to môžeš dovoliť. Iste tomu ale rozumiem viac ako piše ďalej napr:erytrocyt napísal:Nepíš o niečom, čomu zjavne nerozumieš
Ach jo. Pri rýchlosti 70 km/h vlak prejde vzdialenosť 140 m krásnej rovnej trate za 7,2 sekundy (70km/h=70 000 m/h; 70 000 m / 3 600 s = 19,444 m/s; 140m / 19,444 m/s = 7,2 sekund. Teda 3x menší čas ako uvádzaš. Ale asi máš pravdu ty, rozumieš tomu tiež asi viac, ako ja. Čo už.Fabo napísal:kedze na ten vlak je tam urcity vyhlad (podla obrazka a pribliznej velkosti autobusus mi to vychadza cca 140metrov krasnej rovnej trate na ktoru vidno od priecestia) a ak aj vlak ide 70km/h tak prejde priecestie o 20sec a mi povedzete ktory autobus/auto nedokaze prejst priecestim za 20sec
A že to bola lesná cesta? Kde? Tých pár metrov cesty k želežničnému priecestiu určite nie a zrážka sa stala na priecestí. Nie na ceste, ktorá vedie ďalej a až cca o 600 m vedie lesným porastom. Pokiaľ tá cesta nebola osadená značkou zákaz vjazdu (ako to na lesných cestách je zvykom), tak vodič v tomto smere neporušil zákon. A pokiaľ tam i bol zákaz vjazdu, dá sa predpokladať, že majitel rekreačného zariadenia má výnimku. Ale na záberoch v médiách žiadna značka zakazujúca vjazd ni je. A vodič inak nevie zistiť, či je to cesta štátna, miestna, poľná, lesná, účelová... Len podľa značenia.
erytrocyt ma chce naučiť jazdiť. Neviem, koľko km má odjazdené ale pokiaľ má najazdené bez vačšej nehody viac ako 2 milióny kilometrov, potom ma môže niečomu učit. Dosť dlhú dobu som pracoval ako dispečer dopravy a mal som v rukách dosť volantov ale i vodičov, ktorých som pravidelne skúšal a robil s nimi skúšobné jazdy.
Keby ste si prečítali o čom som písal, tak zistíte, že netvrdím, že je vodič nevinný. Len som vás chcel prinútiť zamyslieť sa aj nad ďaľšími okolnosťami nehody (nielen tejto). Ale keď sa človek, ktorý napíše niečo ine ako sa oficiálne žiada, označí že tomu nerozumie, lepšie je si povedať: múdrejší ustúpi.
V tomto prípade nehody nejde o mňa ani o žiadnu blízku osobu ("len" o cudzie nešťastie) a tak ma to nemusí "trápiť". Takže erytrocyt môže byť rád, v tejto téme ma už neuvidí. Miesto prenechám "múdrejším".
-
erytrocyt
VIP
Jo až dnes som si všimol tento príspevok. Poznám toto zabezpečenie. Zaujímavé ale je, že ak z autom ostaneš na priecestí a tieto rampy sa zdvihnú, normálne cez toto zariadenie prejdeš, ako budeš vychádzať na tú rampu, rampa bude pod ťarchou auta klesať. Keď cez ňu prejdeš, vráti sa do svojej polohy. Naopak to ale nie je možné, zničil by si si auto. Je to jedno z najrozumnejších riešení zabezpečenia železničného priecestia.hojko napísal:Toto mi dnes prislo na mail, ze priecestie niekde v Rusku...