Zivnost.otazka
Potrebujem niaky doklad o odbornej sposobilosti na tieto polozky?
1. Výroba internetových stránok
Deň vzniku oprávnenia: 15. 7. 2001
2. Maloobchod - predaj tovaru prostredníctvom siete internet v rozsahu voľných živností
3. Predaj reklamného priestoru na internetových stránkach
6. Reklamná a propagačná činnosť
Deň vzniku oprávnenia: 20. 12. 2002
Pytam sa preto, ze chcem ist zajtra na obvd. urad zalozit si zivnost a viem ze mi to tam povedia ale keby som vas mohol poprosit. 18rokov mam ale este nemam maturinte vysvedcenie. Podla Vas je to mozne spravit aj bez toho?
//autoeditácia príspevku ( 23 Feb 2009, 19:21 )
a je to vlastne volna alebo viazana zivnost?..resp. potrebujem kolok na kkazdu zivnost?
1. Výroba internetových stránok
2. Maloobchod - predaj tovaru prostredníctvom siete internet v rozsahu voľných živností
3. Predaj reklamného priestoru na internetových stránkach
6. Reklamná a propagačná činnosť
Deň vzniku oprávnenia: 20. 12. 2002
Pytam sa preto, ze chcem ist zajtra na obvd. urad zalozit si zivnost a viem ze mi to tam povedia ale keby som vas mohol poprosit. 18rokov mam ale este nemam maturinte vysvedcenie. Podla Vas je to mozne spravit aj bez toho?
//autoeditácia príspevku ( 23 Feb 2009, 19:21 )
a je to vlastne volna alebo viazana zivnost?..resp. potrebujem kolok na kkazdu zivnost?
-
mastermind
VIP
Nie.Kolok staci jeden,ale si daj zapisat vsetky volne zivnosti.Popr.aj viazane ak vies preukazat odbornu spsobilost.johny141 napísal:Super, to je fakt super. A tak mam 5x kupit kolok hej?
//autoeditácia príspevku ( 23 Feb 2009, 19:48 )
Kamarat mi vravel, ze je nemozne aby som si urobil zivnost ak som neukoncil strednu skolu. Ale podla mna ak mam 18 tak je to namne nie?!
Inac,ak by si sa troska viac posnazil,je moznost ziskat dotacie od statu vo vyske cca.100 000 SK vo forme nenavratnej pozicky.Viac info a vsetky prava a povinnosti najlepsie ziskas na svojom urade prace a socialnych veci rodiny.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
dudo02: Nemas pravdu, zbytocne ho zavadzas. Na kazdu jednu zivnost potrebuje samostatny kolok v sume 100 korun, len to este treba prepocitat na kolky v eurach. Ak chce mat napriklad zivnost na vyrobu stranok a reklamnu & propagacnu cinnost, tak potrebuje dva kolky. Dotaciu je mozne ziskat len v pripade, ze uz nestuduje, co sa asi jeho netyka, je potrebne byt evidovany na urade prace ako nezamestnany po dobu minimalne 4 mesiace a potom je mozne poziadat o nenavratny prispevok pri podnikani, ktory sa urcuje na zaklade kraja v ktorom byva, resp. okresu. K tomu je potrebne spravit podnikatelsky zamer + obhajit ho, zlozit jednoduche skusky, vypisat par papierov a to je asi tak vsetko. Aby islo o nenavratny prispevok, tak je potrebne mat zivnost 2 roky, potrebujes dokladovat peniaze, ktore si od statu dostal a mozes ich pouzit len na ucel, ktory mas v podnikatelskom zamere, pricom nemozes presiahnut uvedene sumy. V podnikatelskom plane si mal napriklad uvedeny PC za 29 999 korun, platenie zdravotneho poistenia atd..., no nemohol si uviest sumu 30 tisic, pretoze od tejto sumy to spada pod verejnu sutaz.
Nechcel som ho zavadzat...No davnejsie asi 5 rokov dozadu bolo mozne vybrat si vsetky neviazane zivnosti,za nejaky poplatok-myslim ze to bol kolok v hodnote okolo 1000SK.Je mozne,ze sa to zmenilo..Je aj celkom mozne,ze to bolo v CR...
K tej pozicke-tu zase prebiehaju zmeny a je mozne dokonca ziskat sumu cca 150 000,avsak aj podmienky sa menia.Potreba je byt evidovany 6mes. atd.Ason kamos si teraz na to brusi zuby a kvoli tomu trcal v evidencii a teraz sa mu to predlzilo...
Ja neviem co myslis tou sumou 30 000.Poznam vela ludi,co dostali 80 000.Zamer im robil jeden clovek a vtedy bola hranica oklo 100 000.
Neviem presne ako je to teraz a preto som ho odkazoval na UPaSVR.Ja ked som si to vybavoval,tak uradnicka mi pekne vsetko vysvetlila.
K tej pozicke-tu zase prebiehaju zmeny a je mozne dokonca ziskat sumu cca 150 000,avsak aj podmienky sa menia.Potreba je byt evidovany 6mes. atd.Ason kamos si teraz na to brusi zuby a kvoli tomu trcal v evidencii a teraz sa mu to predlzilo...
Ja neviem co myslis tou sumou 30 000.Poznam vela ludi,co dostali 80 000.Zamer im robil jeden clovek a vtedy bola hranica oklo 100 000.
Neviem presne ako je to teraz a preto som ho odkazoval na UPaSVR.Ja ked som si to vybavoval,tak uradnicka mi pekne vsetko vysvetlila.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
dudo02: Zmena pri zakladani zivnosti bola tolkokrat medializovana v spravach, v tlaci, na interenete a aj v radiach, ze je mi az divne, ze si to nepostrehol, pretoze sa o tom pohovorilo skutocne vela. Myslim, ze som to napisal dost jasne s tymi 30 tisicmi, ale pre teba to skusim vysvetlit este raz: Pri ziadani o nenavratnu pozicku potrebujes mat podnikatelsky plan, ktory si musis pred komisiou obhajit. V plane je nutne mat uvedene kolko penazi a za akym ucelom ides vyuzit. Ak mas moznost poziadat o 70 000, tak ziadas o 70 000 a rozdelis si pouzitie. 25 000 si vyclenis na nabytok, 15 000 zase na odvody a ostane ti 30 000. Ale 30 000 tam uviest ani pouzit nemozes, pretoze pri sume 30 000 to uz spada pod verejnu sutaz a su okolo toho len zbytocne motanice a papierovacky, takze si mohol pouzit sumu 29 999 korun a este ti koruna ostala. Dufam, ze si tomu pochopil uz aj ty.