Zdravim... Mam internet od T-comu a modem Glitel GT-318RI. Vcera som pripojil na net cez kabel kamaratov NB no nesiel mu. Ked som si prepojil spat tak nesiel ani mne. Vsetko sa javy uplne v poriadku <viz prilohy>
S kablami som nic nerobil pretoze to slo uplne normalne. Isto to bude len daaka sprostost, no mna uz nic nenapada = Internet Protocol mam nastaveny dobre.
Vsak mi pozmozete
V modemoch/routroch byva polozka STATUS, teda status modemu... ci je pripojeny, aku IP ma, atd atd...Na strane PC to vyzera byt ok.
A opinguj este tvoju branu (192.168.1.1) a pripadne nejaky DNS...
Glitel je ethernetovy modem... zadas 192.168.1.1, das meno/heslo...a tam niekde device status... ci je pripojeny k DSL, ci dostal IP...atd atd
zavolaj do T-comu a povedz im nech ti restartuju okruch ... ja to musim pravidelne aspom kazdy 2mesiac bo mi to toto vie stvarat ... po restarte vsetko ide ako ma
tak to ma dostalo nech restartuju okruh? a coho? mesta? statu? planety? ved okruhov je milion kazdych 200m mas asi jeden a jak maju vediet kery je tvoj
sprav to čo ti kázal STomko, pozri status na tom modeme či má zvonku pridelenú adresu. Vyzerá že nie, len modem ti pridelí vnútornú IP takže beží tam len DHCP
Dj-XxX len tak pre tvoju informaciu neviem ci otom vies ale ten ujo alebo pekna teta sa ta najskor spyta na tvoje prihlasovacie udaje a presne vie kde si a nerestartuje okruh statu ani nic ine ale iba cisto ktebe .. skor by som povedal ze asi port restartuju
Delím sa o skúsenosť: Máš dobre nastavené konfiguračné parametre routra? Pozri http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=1156 , skús sa v zariadení pozrieť či máš dobre nastavené VPI a VCI. Nepýtaj sa čo to je, pozri si to na tej stránke a zmeň to v nastaveniach zariadenia ak to tam je inak, napr. 8/48 tak to nepôjde. Musí to byť VPI 1 a VCI 32 podľa T-com noriem.