Setup do €1300
moosha, ale fakt by ma zaujímalo, prečo si tak zmenil názor na 4 - jadrové procesory, keď si dávnejšie v téme o taktovaní E8400 napísal
moosha napísal:Ak by si dal nahodou 4GHz na kazde jadro (muselo by to byt chladane ak nie dusikom tak aspon velmi vykonnym vodnikom) tak by si ajtak vykon stvorjadra nedosiahol. Predsa stvorjadrova technologia je novsia a pracuje lepsie.
Noctua ventilátori majú priložené redukcie na molex, takže minimálne o tie máš vystarané. Btw.. teraz pozerám, že si si tam dal 1300ky.. zober klasické 1200ky.. tieto 1300ky so špeciálnymi lopatkami sú určené hlavne na chladenie pasívov (cpu, vga).. ale na prievan sa doporučujú klasiky 1200ky..moosha napísal:Ale nevie mi niekto dpc povedat, ci na DOSKE mam priestor pre zapojenie 5 fanov?
http://www.noctua.at/main.php?show=which_fan&lng=en
skoromoosha napísal:Povedz, len tak zo zvedavosti, ako bolo postavene(kombinacia AMD Phenomu II QC, 4870 a Vitesta ramiek?).
Core i7 920 (chadic este dokupim)
3GB DDR3 1333MHz A-data gaming
Gigabyte geforce gtx260
Enermax Pro82+ 625W
640GB Samsung F1
skrinka NZXT alpha (ale tu by som asi najradsej zmenil ... je mensia ako som cakal
24" LG 2442PA (fullhd 16:9)
//autoeditácia príspevku ( 25 Feb 2009, 11:08 )
oni sa nerozlisuju podla pouzitia (heatsink vs skrina) ale podla toho ake mas tam podmienky na pouzitie(hlavne hustota rebier/mriezky)brm napísal:Noctua ventilátori majú priložené redukcie na molex, takže minimálne o tie máš vystarané. Btw.. teraz pozerám, že si si tam dal 1300ky.. zober klasické 1200ky.. tieto 1300ky so špeciálnymi lopatkami sú určené hlavne na chladenie pasívov (cpu, vga).. ale na prievan sa doporučujú klasiky 1200ky.
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
A toto akoze stalo 1300€? Si nerob srandu
. Ja som tam dal vsetky komponenty co si povedal (dosku som dal Gigabyte nejaku, v Alze mi ju hodilu ako odporucanu) a vyslo mi 1363€. Nemas chladenie na CPU (50), nemas chladenie do bedne (50). Plus mi nejak pridu tie komponenty nasilu lacne (ale to je na tebe
) Ale samozrejme - pekna zostava. Vykonnejsia ako moja, mozme dat potom nejaky benchmark suboj, ze o kolko ma das s tym Nehalemom
!
nevravim ze to stalo 1300 presne .. bolo to myslim nejak 1360, ale to je dost maly rozdiel ... (btw doska bola Asus P6T)
a mojej penazenke to teda nasilu lacne neprislo
(jedine s pamatami som sa obabral .. tam som mal povodne 1600MHz ale som to z nerozumu zmenil ... to bol ale rozdiel len 7E)
(btw na alze stali cisto len tie komponenty co som kupoval a ktore mali v ponuke aj tam, o 85E viac)
(s chladicom na CPU ratam, to je fakt ... ale s boxovanym to ide uplne v pohode tiez ... len je trochu hlucnejsi v zatazi ....
a chladenie do skrine za 50 si myslel co presne? ku skrini mam 2x12cm ventilator)
a mojej penazenke to teda nasilu lacne neprislo
(btw na alze stali cisto len tie komponenty co som kupoval a ktore mali v ponuke aj tam, o 85E viac)
(s chladicom na CPU ratam, to je fakt ... ale s boxovanym to ide uplne v pohode tiez ... len je trochu hlucnejsi v zatazi ....
a chladenie do skrine za 50 si myslel co presne? ku skrini mam 2x12cm ventilator)
-
moosha
Darca
No ved 2×... este aspon jeden-dva
.
//autoeditácia príspevku ( 10 Mar 2009, 16:36 )
No... casy sa menia, a ja zacinam uvazovat nad slabsim 4-jadrom. Chcel by som Q6600. Je tam velky rozdiel od E8400? Budem sa dost hrat a tak, ale to som uz pisal... Prikladam opat zostavu ako vyzera teraz.
1360€ total, ale budem ho brat az o cca tri mesiace a podla mna ta cena klesne pod 1300 urcite.
//autoeditácia príspevku ( 10 Mar 2009, 16:36 )
No... casy sa menia, a ja zacinam uvazovat nad slabsim 4-jadrom. Chcel by som Q6600. Je tam velky rozdiel od E8400? Budem sa dost hrat a tak, ale to som uz pisal... Prikladam opat zostavu ako vyzera teraz.
1360€ total, ale budem ho brat az o cca tri mesiace a podla mna ta cena klesne pod 1300 urcite.
moosha, ty si nerozhodný ako nevesta pred svadobnou nocou
Však si ten PC chcel kupovať ešte niekedy pred 3 mesiacmi a teraz si to zase predĺžil o 3 mesiace. No fakt sa Ti neoplatí teraz nad tým rozmýšľať, keď o 3 mesiace budú na HW scéne možno iné procesory, grafické karty a podobne, takže by si zase celú zostavu musel meniť...
-
moosha
Darca
Dpc, kolko krat mam este povedat, ze aj ja by som bral i7, ale proste NEMAM NA NEHO PENIAZE
. Ked som si ledva dal za 1300 E8400, tak ako si chces (spolu s monasom) dat i7? Neni sanca. Bez monasu vpohode. Ale nemozem mat vsetko najlepsie, uz mam GPU
. Ale spat ku kvečkam. Cize Q6600 nie... pockam si kym pojdu nizsie deviatkove... OK. Inak, tie kur*y tam zvysuju ceny, od vcera to islo hore o €30!
//ja rozhodny som, to penaze nesu
//autoeditácia príspevku ( 25 Mar 2009, 12:01 )
Hmmm, vraciam sa k mojej oblubenej temicke
OK, takze konecne je termín zaobstarania si tej masiny menej ako tri tyzdne... ale su tu problemiky:
1.) zdroj som vymenil za Corsair HX520 s modularnou kabelazou. Konektory su OK, uvadzaju ich habadej, ale je tam asi len 7 volnych miest kde sa to da pichnut, ved pozrite:
Connectors Included HX520W
ATX 24 pin & 20 pin compatible x1
EPS/ATX12V 8-4 pin x1
PCI-E 6+2 pin x2
SATA x4
4 pin Peripheral x10
Floppy x2
a ked sa pozriete na jeho zadnu sranu, tak tam je 7 volnych slotov (z toho 5 rovnakych), plus pri 24pine su este nejake dodatkove, asi CPU a podobne. Neuvadzaju to teda spatne?
2.) dlzka jednotlivych kablov - nikde neviem najst, nepozna niekto?
3.) niekde uvadzaju, ze do P5Q-PRO zapojim 2, dakde ze 4 fany. Co je pravda?
4.) ako fany zapojim do regulatora? Ako je to s tepelnymi cidlami? Netusim absolutne, pomozte mi niekto... a minimalne 1, maximalne 3 fany budu musiet byt zapojene priamo zo zdroja... to viem dat do regulatora? Ako?
//ja rozhodny som, to penaze nesu
//autoeditácia príspevku ( 25 Mar 2009, 12:01 )
Hmmm, vraciam sa k mojej oblubenej temicke
OK, takze konecne je termín zaobstarania si tej masiny menej ako tri tyzdne... ale su tu problemiky:
1.) zdroj som vymenil za Corsair HX520 s modularnou kabelazou. Konektory su OK, uvadzaju ich habadej, ale je tam asi len 7 volnych miest kde sa to da pichnut, ved pozrite:
EPS/ATX12V 8-4 pin x1
PCI-E 6+2 pin x2
SATA x4
4 pin Peripheral x10
Floppy x2
a ked sa pozriete na jeho zadnu sranu, tak tam je 7 volnych slotov (z toho 5 rovnakych), plus pri 24pine su este nejake dodatkove, asi CPU a podobne. Neuvadzaju to teda spatne?
2.) dlzka jednotlivych kablov - nikde neviem najst, nepozna niekto?
3.) niekde uvadzaju, ze do P5Q-PRO zapojim 2, dakde ze 4 fany. Co je pravda?
4.) ako fany zapojim do regulatora? Ako je to s tepelnymi cidlami? Netusim absolutne, pomozte mi niekto... a minimalne 1, maximalne 3 fany budu musiet byt zapojene priamo zo zdroja... to viem dat do regulatora? Ako?
Máš strach, že budú dlhé alebo krátke? Zdroje Corsair majú dlhé káble.. by som povedal do bežných midtowerov až príliš dlhé..moosha napísal:2.) dlzka jednotlivych kablov - nikde neviem najst, nepozna niekto?
Webka asusu momentálne nefunguje, takže neviem stiahnuť manuál.. ale na fotke som našiel 4 konektory na napojenie, z toho jeden je na CPU, druhý by mal byť na fan zo zdroja a ostatné dva na bežné fany.. čiže v podstate ako si písal..moosha napísal:3.) niekde uvadzaju, ze do P5Q-PRO zapojim 2, dakde ze 4 fany. Co je pravda?
Všetko závisí od konkrétneho typu regulátora.. pozri manuál k regulátoru..moosha napísal:4.) ako fany zapojim do regulatora? Ako je to s tepelnymi cidlami? Netusim absolutne, pomozte mi niekto... a minimalne 1, maximalne 3 fany budu musiet byt zapojene priamo zo zdroja... to viem dat do regulatora? Ako?
-
Šu-Do
Redeemer
kde je problem ? napajanie pre dosku 24pin a napajanie na CPU 8 pin su napävno dane v zdroji.. modularne mas len molexy, SATU a PCiemoosha napísal:1.) zdroj som vymenil za Corsair HX520 s modularnou kabelazou. Konektory su OK, uvadzaju ich habadej, ale je tam asi len 7 volnych miest kde sa to da pichnut, ved pozrite:
EPS/ATX12V 8-4 pin x1
PCI-E 6+2 pin x2
SATA x4
4 pin Peripheral x10
Floppy x2
Kód: Vybrať všetko
There are a total of nine cable sets for the HX520W:
Permanently connected:
* 19" cable for main 20+4-pin ATX connector
* 19" cable for 4x12V EPS12V
* 19" cable for 2x12V AUX12V
Detachable:
* 2 x 21" cable for 6-pin PCIe connector
* 2 x 31" cable with three 4-pin IDE drive connectors
* 1 x 16" cable with two 4-pin IDE drive connectors
* 6" 4-pin IDE to two 12V only 4-pin IDE connectors (meant for fans)
* 6" 4-pin IDE to two floppy drive power connectors
* 2 x 25" cables with two SATA drive connectors
-
moosha
Darca
Vyborne, v drotkoch mam jasno (len tam nevidim spominanych 10 molex kablov...). A poradi niekto s tym regulatorom? Ci to nikto nevie/bojite sa? Scythe Kaze Master KM01. Aspon nejaky princip, skade kam idu kable+ako je to s teplotnymi cidlami.
//šudo-napävno si zabil
//autoeditácia príspevku ( 25 Mar 2009, 16:43 )
Cize urcite s tou doskou a tym zdrojom zapojim 5 fanov (nepocitame CPU+PSUfan)?
//šudo-napävno si zabil
//autoeditácia príspevku ( 25 Mar 2009, 16:43 )
Cize urcite s tou doskou a tym zdrojom zapojim 5 fanov (nepocitame CPU+PSUfan)?