mam 2 PC zosietovane cez router, internet ide na oboch, vsetko v pohode .. no potreboval by som sa dostat cez PC1 na disk PC2. PC mam v spolocnej skupine (workgroup) a na PC2 mam sharnuty cely disk .. lenze ked dam zobrazit "Network connections", nic sa tam neukaze (mali by sa tam ukazat vsetky sharnute veci na sieti), ukaze sa iba ked si dam zobrazit skupinu, tam sa ukazu obe PC .. lenze ked kliknem na PC2, pise sracky typu "You dont have permission..." .. cize ako si udelim prava, aby som sa mohol dostat cez siet na disk na druhom PC ?
ono to zacalo tym, ze som chcel sharnut tlaciaren .. totiz konektor na moju tlaciaren ma len PC2, tak som ju tam sharol .. no ked som si ju chcel pridat do PC1 (sprievodca pridani tlaciarne) tak mi pisalo, ze tlaciaren s tym a tym nazvom nenaslo .. FW som skusal na oboch PC vypnut
viem ze by sa to dalo spravit napriklad cez FTP, ale naco ked to musi ist aj cez normalne zosietovanie windowsu ..
pomoc pri zosietovani 2 PC
-
*****HERO*****
Guru wannabe
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Tak v prvom rade skus na oboch ist do Sietovych pripojeni a tam na lavej strane spusti na oboch "Nastavit domacu siet..." odklikaj to, nastav zdielanie (tlaciarne, adresare).
Potom daj START, SPUSTIT, tam napis \\ipckaPC2 a stlac ENTER malo by ti zobrazit vsetky zdielane talciarne a adresare na PC2.
Pocitam s tym, ze pocitace maju rovnaku masku podsiete, su v rovnakej skupine, pingnu sa medzi sebou, mas nastavene jednoduche zdielanie, a oba pocitace niesu chranene heslom.
Vyskusaj a napis...
Potom daj START, SPUSTIT, tam napis \\ipckaPC2 a stlac ENTER malo by ti zobrazit vsetky zdielane talciarne a adresare na PC2.
Pocitam s tym, ze pocitace maju rovnaku masku podsiete, su v rovnakej skupine, pingnu sa medzi sebou, mas nastavene jednoduche zdielanie, a oba pocitace niesu chranene heslom.
Vyskusaj a napis...
-
*****HERO*****
Guru wannabe
done .. ale stale nic. ked dam tu IP PC2 do START/SPUSTIT, pise to iste ako v prilohe hore .. btw, pri tom nastavovani domacej siete, ked sa ma pyta akym sposobom su prepojene PC, ktoru moznost mam oznacit ?
maska siete je na oboch rovnaka (255.255.255.0), pingaju sa navzajom a su v ronakej skupime
update : ked si dam zobrazit "My network places" na PC2, tak sa tam ukazu zdielane veci na PC1 a aj sa do nich dostanem, lenze ja to potrebujem naopak. ked to skusam naopak, teda ze dam "My network places" na PC1, tak zdielane veci na PC2 ani len nevidim.
maska siete je na oboch rovnaka (255.255.255.0), pingaju sa navzajom a su v ronakej skupime
ako myslis ci su chranene heslom ?...a oba pocitace niesu chranene heslom
update : ked si dam zobrazit "My network places" na PC2, tak sa tam ukazu zdielane veci na PC1 a aj sa do nich dostanem, lenze ja to potrebujem naopak. ked to skusam naopak, teda ze dam "My network places" na PC1, tak zdielane veci na PC2 ani len nevidim.