problem s vistou a MB ... je to reklamovatelne?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
jatmz
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

problem s vistou a MB ... je to reklamovatelne?

Príspevok od používateľa jatmz »

presiel som teraz z win xp cz + sp2 na sk verziu win vista home premium 64 bit.
a hned nastali problemy ... po nainstalovani ovladacov na grafiku, mi ich system ani nedetekov a frcal na svojich, skusil som dalsie a dalsie ... nakoniec som sa dopracoval k poslednej verzii 182.06. tam uz ovladace idu ale pc sa mi niekolkokrat samo restartlo pri beznej praci.
dalsia vec, po nainstalovani realtek audio drivera namiesto zvukov pocut len chcrcanie a piskanie. skusal som uz aj najnovsiu verziu, resp viacej verzii, takisto AC97 driver no nic
dalej som skusal update biosu cez asus utilitu, takisto nepomohlo.
do flashu biosu sa pustat nechcem aby som daco neodsral, resp neposral (nerobil som to este ani si netrufam)

... spatne ked som nahodil stary win xp tak som nabuchal ovladace ci stare ci nove v pohode. a znova ked som dal vistu tak problemy tie iste

... takze otazka:
stacia tieto fakty na reklamovanie zakladnej dosky, ktorej vyrobca garantuje ze je s Vistou kompatibilna, takisto ako su kompatibilne drivery na cd?

... chcem ju proste poslat do agemu s tym nech mi daju inu dosku, lebo na toto uz nemam nervy a pravdupovediac si neviem ani rady co dalej
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

neviem či je to reklamovateľné, nakoľko tvoja vista zrejme nebola originálna ale stiahnutá. Výrobca ti totiž negarantuje komptabilitu s warez vistou. Skús ešte nahodiť 32bit verziu či budú problémy rovnaké
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

nehladaj problem tam kde nie je :) ... warez neriesim a snazim sa mat origo veci, ako aj soft, tak aj hry
ano skusal som dat spatne ako som uz pisal 32 bit system, konkretne win xp cz + sp2 (original), ako mam aj warez, ten fungoval tiez
co sa tyka visty, kupovana plna sk verzia v krabici, takze orginal
... pre neveriacich kludne nafotim :D ale co by mi to bolo platne

...takze pod oroiginal xp vsetko funguje, pod vistou nie ... a to je ten problem, vyrobca garantuje ako na cd, tak na krabici, aj v manuali, ze doska je s vistou kompatibilna
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tak v tom prípade skúsiť môžeš, uvidíš ako to dopadne, nemáš čo stratiť
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Ja som mal ten isty problem ale neviries sa dodnes a uz je 1mesiac
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

nj, tak dufam ze dopadne dobre, v opacnom pripade idem na SOI-ku, je to napadnutelne - klamliva reklama a uvadzanie konecneho spotrebitela do omylu
len zbytocne prietahy ... najprv vyhodene prachy za vistu, teraz rozoberat cely pc a cakat mesiac na to co mi povedia, popripade dat dalsie prachy na kupu novej dosky ... ach jaj :?

Dj-XxX ... lehota je 30 dni. plynie od dorucenia tovaru na reklamacne konanie az dokym ti nepride vyrozumenie. ak je to uz viac ako 30 dni, neries a pytaj naspat peniaze. mas pravo na vratenie penazi alebo tovaru ... podla toho co si vyberies, nenechaj sa odr*** ze ti budu chciet vratit tovar (ako mne v elektrodome Nay - pozdravujem)
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Jee dik moc si mi pomohol kebyze mozem mas + karmu
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

kludne mozes spravit spravit aj flash biosu, trva to minutu a nie je to nic komplikovane, iba to znie tak dolezito ale v skutocnosti stlacis trikrat nejaku klavesu a bios je flashnuty. Na internete najdes kopu detailnych navodov na tvoju dosku. Ci to tvoje problemy vyriesi, neviem, ale za pokus to stoji.
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no prave toho flashu sa dost bojim. bo co som cital, tak ked to pokaslem, uz to naspat nedam, len v servise ... a tym padom by doska bola uz absolutne nereklamovatelna. podotykam ze som len cital o tom, nikdy este neskusal flashovat

ale skusal som cez asus utilitu co bola k MB (bios update) updatenut bios, no nepomohlo ani to.

len je do dost proti logike vyrobcu abo koho, ked chcem aby to islo rypat sa natvrdo priamo v biose
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

No jasne take iste riziko ako ked ked flashujes v podstate hocijake zariadenie :) V podstate jedine co sa ti moze stat je ze ti pocas flashovania vypadne elektrina. Inak je dost primitvne. Samotny flash (pocas ktoreho by ti nemal vypadnut prud lebo to je problem) trva par sekund. Update je ine ako flash. Ale ako som nepovedal netvrdim ze ti to naisto pomoze s tymto problemom.
barbarossa
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa barbarossa »

Uz len to ze si kupil vistu nepovazujem za stastne rozhodnutie kedze je to strasny operacny system ci warez ci original absolutne neoptimalizovany viem o com hovorim je to des. Lepsie by si urobil keby si pockal pol roka a za tu istu cenu kupil windows 7. Vsetci ju ospevuju. Mal som nainstalovanu aj betu virtualne a fachala dost dobre az na pomaly start ale potom isla ako mala...k tvojmu problemu ja by som to videl skor v ovladacoch co poskytuje asus ze nie su dobre. Ale zas pravdepodobnejsie je ze je chybna doska lebo keby bolo viac ludi co im to robi a viac staznosti na to tak by to stiahli z predaja alebo urobili nieco podobne...takze jednoznacne reklamovat.
Napísať odpoveď