Neviem co presne mam upresnit,napiste co chcete vedet.
A este nepiste pls toho tyou ze nalepit koberec na bocnicu
co je co samozrejme viemTomAss napísal:no v prvom rade musis zistit CO ti v PC huci...bud to bude ventilator v zdroji, na procesore, grafike .. moze to byt HDD...takze pekne otvor PC a skus prilozit ucho a zistit co ti huci...ak vies teda co je co....a potom sa mozme zamerat nato ako to odhlucnit
hmm dakujem skusim to z bratrancom poziesit.t0m4s3 napísal:1) Poriadna bedna (tazky masivny plech, ktory nevibruje)
2) tichy zdroj
3) pasivne chladena doska
4) pasivne chladena, prip. regulovana graficka karta
5) pasivne chladeny procesor, prip. tichy ventilator + regulacia
6) uchytenie diskov do gumiciek, idealne riesenie HD-Silencer od silentmaxxu
7) Vpredu pred diskom (diskami) 120mm fan na 5V (regulovany), vzadu pod zdrojom 120mm fan na 5V
Ako priklad uvediem moju zostavu:
Bedna: Coolermaster Centurion, vzadu 120mm Scythe fan 5V (cca 500otacok), vpredu pred diskami dalsi Scythe fan na 5V a 500otacok
Procesor: E4400 chladeny pasivne (bez akehokolvek vetraku) chladicom Scythe Ninja
Doska: Gigabyte GA-P35-DS3 - pasivne chladeny chipset
Graficka karta Gigabyte X1950Pro v zaklade so Zalmanom VF700Alcu, stisenym cez regulator na 5V - je moznost kupit Accelero S1 a chladit uplne pasivne
Disky: 2 kusy, jeden v Silentmaxx HD-Silenceri, druhy v imitacii Xilence HD-Cooler
Zdroj: Enermax s tichymi 80mm a 70mm vetrakmi, ma uz tri roky, este dnes patri parametrami medzi spicku
taky 550W ti bude uplne stacit...aj ked nieco dokupis ti bude stacit...dodo.gold napísal:hmm dakujem skusim to z bratrancom poziesit.
A este sa spytam kolko W zdroj na moju zostavu:
DOSKA: MSI K8T NEO-V
CPU: AMD SEMPRON 2600+ BOX 64-bit socket 754
HDD: 80GB 7200rpm 8mb WD800JB
RAM: 512MB+1GB
VGA: SAPPHIRE Radeon X1650PRO 256MB DDR2 PCI TD
SKRINKA+ZDROJ: ATX MIDI-300W-RIA 8060 SILVER
DVD RW: LG M4167B bulk
daj tam nejaku rezervu pre uprage.
regulator otacok (napr. http://xtron.ekatalog.biz/zbozi/primeco ... ?p=z:75665 alebo potom uz nieco lepsie do 3,5" pozicie)sareth napísal:ako zregulujem 120mm fan na 5V???
keby to bolo aspň na dva (predný a zadný), ja by som ich chcel stíšiť softvérovo ale nejde mi to cez speedfan, len procesorový mi ide stíšiť.reno23 napísal:regulator otacok (napr. http://xtron.ekatalog.biz/zbozi/primeco ... ?p=z:75665 alebo potom uz nieco lepsie do 3,5" pozicie)
urcite vies ze ked nie je procesor v zatazi, tak ani chladic nejde na plne obratky. A ver ci nie, ze ked ide fan z original chladica na 800rpm, tak ho naozaj takmer nepocutsareth napísal:tak potom musíš byť hluchý ako peň, keď nič nepočuješ, pretože originálny chladič na procesory musí inak hučať.
tak este skus pozret akeho mas vyrobcu dosky a na ich stranke by mohli mat nejaku utilitu na regulovanie otacoksareth napísal:keby to bolo aspň na dva (predný a zadný), ja by som ich chcel stíšiť softvérovo ale nejde mi to cez speedfan, len procesorový mi ide stíšiť.