Mam tu jeden notebook, ktory nefunguje, teda ide pomaly, ze sa mam skusit na to pozriet. Po zapnuti este pred moznostou zvolenia uzivatela vypise hlasku: System Windows nemoze nacitat pouzivatelsky profil, ale prihlasil vas pomocou predvoleneho profilu systemu. Podrobnosti - Konfiguracia databazy Registry je poskodena.
Podla toho ak dobre citam, tak je tam poskodeny profil, takze by mohlo pomoct vytvorenie noveho uzivatelskeho uctu a prekopirovanie suborov o noveho profilu. Snad nebude potrebne preinstalovat niektore programy. Druha vec su poskodene registre, co vidim na vacsi problem.
Po spusteni niektorych programov ako je Word ci Excel to zamrzne, vyskoci hlaska, ze program prestal pracovat a ci chcem odoslat alebo neodoslat chybu.
Najvyhodnejsie by bolo pre mna to formatnut a nahodit vsetko nanovo, ibaze v notebooku su programy, ktore su nutne pre pouzivanie uzivatela, napriklad uctovnictvo a podobne. Preto tuto moznost beriem ako poslednu, najskor by som sa pokusil.
Vie niekto poradit ako skusit opravit registre??? Pozeram na nete par programov, ale radsej by som rady niekoho kto s tym uz ma skusensot.
Nasiel som aj par KBciek:
http://support.microsoft.com/kb/307545/
http://support.microsoft.com/?scid=kb%3 ... 6&x=4&y=10
Windows XP - Nemoze nacitat uz. profil + registre
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
S tym vytvorenim noveho uctu a skopirovanim dat zo stareho uctu, je napad dobry. Nasledne vymazat stary a malo by byt po probleme. Aj ked, mozno prave poskodene registre sposobuju nepristupnost toho uctu. Viackrat som uz davnejsie pouzil sposob v tom prvom KB, co si postol. Pokial si nakopirujes vsetko len zo zlozky repair, tak budes mat po restarte system ako po cistej instalacii. Len s tym, ze drivre ta trapit nemusia, bo spolu s najdenim novych zariadeni, ti vyskoci okno, kde driver bude hladat. Manualne sa k potrebnym suborom dopracujes, nie je to take zlozite alebo zdlhave, ako to vyzera. Tu je nieco o tych suboroch, resp. castiach registrov: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Registry Ja som sa pokusal jedneho casu obnovit len to, co pisalo, ze je poskodene / hodilo hlasku, ze software je poskodeny ci chyba, uz neviem /. Myslim, ze to nemalo uspech, no za pokus to stoji. Ak hodi hlasku, ze chyba ostatne, tak nahodis aj tie ostatne. Nemal som zrovna tento problem, no tiez som vyuzil to prve KB, tak preto pisem.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
JaJeNiektoIny: Samozrejme, ale ako vzdy, aj teraz to bolo zbytocne.
fruxo: TuneUp som skusil ako prvy, pretoze ho pouzivam uz par rokov.
pato83: Evidentne ide o poskodeny ucet. Vytvoril som novy a ziadnu chybu nepise, no ked sa prihlasim na ten stary, tak vybehne chyba hlaska, ktoru som pisal v prvom prispevku. Nahodil som tam NOD32 a AdAware od Lavasoftu, nieco aj naslo. V prvom pripade to bol nejaky trojar a este dalsi trojan, v druhom pripade tam naslo malware s najvyssim rizikom a potom este nieco ale len s rizikovym stupnom tri. Vsetko som to odstranil, pouzil opravu registrov cez TuneUp, ale problem dalej pretrvava. Spusti sa uz vsak normalne aj Word ci Excel (predtym to zamrzlo), no aj tak mam pocit, ze to nie je este ono. AdAware sa dokonca ani nepustilo (teda nepustilo skenovanie), musel som to pustit v nudzovom rezime. Bolo jasne vidiet rozdiel prace v nudzovom rezime a v normalnom systeme, neda sa to ani len zrovnat, ale mozno to bude aj tym, ze notebook ma len 256MB RAM a ta je hned po starte vyuzita a este aj nieco naviac. Cize tu by som tiez videl zadrhel v pomalej praci.
Idem sa s tym este pohrat, najradsej by som spravil format, ale neviem ako je to s majitelom a jeho zrucnostou, ci ma vsetky veci potrebne k uctovnictvu a aj ostatne veci, ktore tam ma, pretoze je ich tam dost vela.
fruxo: TuneUp som skusil ako prvy, pretoze ho pouzivam uz par rokov.
pato83: Evidentne ide o poskodeny ucet. Vytvoril som novy a ziadnu chybu nepise, no ked sa prihlasim na ten stary, tak vybehne chyba hlaska, ktoru som pisal v prvom prispevku. Nahodil som tam NOD32 a AdAware od Lavasoftu, nieco aj naslo. V prvom pripade to bol nejaky trojar a este dalsi trojan, v druhom pripade tam naslo malware s najvyssim rizikom a potom este nieco ale len s rizikovym stupnom tri. Vsetko som to odstranil, pouzil opravu registrov cez TuneUp, ale problem dalej pretrvava. Spusti sa uz vsak normalne aj Word ci Excel (predtym to zamrzlo), no aj tak mam pocit, ze to nie je este ono. AdAware sa dokonca ani nepustilo (teda nepustilo skenovanie), musel som to pustit v nudzovom rezime. Bolo jasne vidiet rozdiel prace v nudzovom rezime a v normalnom systeme, neda sa to ani len zrovnat, ale mozno to bude aj tym, ze notebook ma len 256MB RAM a ta je hned po starte vyuzita a este aj nieco naviac. Cize tu by som tiez videl zadrhel v pomalej praci.
Idem sa s tym este pohrat, najradsej by som spravil format, ale neviem ako je to s majitelom a jeho zrucnostou, ci ma vsetky veci potrebne k uctovnictvu a aj ostatne veci, ktore tam ma, pretoze je ich tam dost vela.
-
G0lDiER_
King
- Kontaktovať používateľa:
No prave som na otcovom pocitaci, ktory bol este pred chvilou dost zaspaty, ja som to prebehol cez CCleaner, odinstaloval (beztak neupdatnuty) Avast, zdefragmentoval Cecko, a zakazal vetsinu veci ktora sa spustala pri starte windowsu..dost znatelny rozdiel, skus nieco z toho aj ty, napr defragment ktory si tusim nespominal..
tento pc bol dost spomaleny, po starte ho trebalo nechat asi 5 min, inak sa s nim nedalo skoro robit, teraz nieje problem, inak je tu tiez 256 MB RAM
tento pc bol dost spomaleny, po starte ho trebalo nechat asi 5 min, inak sa s nim nedalo skoro robit, teraz nieje problem, inak je tu tiez 256 MB RAM