gps

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
danke
Novice
Novice

gps

Príspevok od používateľa danke »

zdravim potreboval by som nejake informacie o Gps sposobe pouzivania vyuzitieale nieco rozsirnejsie...lebo na nete su len same stranyk a odkazy na objednyvky..... 8)
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pershing »

.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

Moje vyuzivanie GPS systemov:
Najbeznejsie pouzivam GPS ako navigaciu v aute. Zadam v zariadeni cielovu adresu (ci uz vyberom na mape, zadanim presnej adresy alebo zemepisnych suradnic) a pristroj mi hovori kam mam ist, kde odbocit, vzdialenost do ciela, rychlost...
Dalsie vyuzitie je v aute, kde mi meria presnu rychlost, pripadne mi ukaze kde je sever, ako som vysoko.
Ked idem s radiostanicou niekam von do prirody, GPS system mi ukaze presnu lokalizaciu a pripadne aj vzdialenost od protistanice.
Cez leto v lese, napr. ked ideme na huby, v GPS systeme zaznacim polohu auta a GPS system mi neustale ukazuje ako daleko a ktorym smerom je auto. Bez bludenia sa potom viem vratit k autu.
Nezanedbatelnou zabavou s GPS je tzv. "geocaching". To si na internetovej stranke http://www.geocaching.com/ (ale existuje i slovenska verzia) najdem miesto kam idem a zistim, ci tam nie je ukryty "poklad". Podla zemepisnych suradnic (ktore niekedy musim detektivne vypatrat) a pomocou GPS pristroja najdem skrysu, v ktorej je ukryta skatulka s "pokladom" Najdem, zapisem sa do dennika a hladam dalsi "poklad"
Co je presne geocaching sa docitas napr tu:

Kód: Vybrať všetko

http://www.geocaching.sk/co-je-to-geocaching.php
Pri turistickej chodzi alebo i pri prechadze ti moze merat prejdenu vzdialenost, rychlost, prekonanu vysku... a potom ti udaje moze zakreslit do mapy v pocitaci.
Mam tri druhy GPS zariadeni:
1) v PDA Asus Mypal A636 (v nom viacero programov vyuzivajucich GPS system, napr. IGO)
2) Garmin Nuvi 200 navigaciu do auta - je urcene jedine do auta, obsahuje podrobnu automapu Europy
3 Garmin Colorado - turisticka, ktoru vyuzivam na geocaching, orientacia v prirode, kde nie su cesty
Takze s GPS systemom si vies uzit zabavy ale je to i uzitocne zariadenie, ktore pomoze v pripade nudze.

Samozrejme sa GPS vyuziva aj na ine veci, popisal som len moje vyuzitie. Ale GPS system sa napr. vyuziva na sledovanie aut (alebo inych dopravnych prostiredkov) a na dialku ich pohyb vie za zaznamenat do mapy. Vyuziva sa to pri sluzobnych autach. Ale tiez niektore zabezpecovacie zariadenia vyuzivaju GPS a pri kradezi auta napr. vysielaju presnu polohu auta. Tiez sa pouziva na sledovanie zvierat, ludi...
Proste GPS system je uzitocna vec, ktora ma vyuzitie v roznych oblastiach tam, kde je potrebne vediet presnu polohu.
Napísať odpoveď