Problém s Hard diskom

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
valkir
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Problém s Hard diskom

Príspevok od používateľa valkir »

Zdravím, mám takýto problém a potreboval by som poradiť.
Asi mi odišiel disk, pri spúšťaní v ňom niečo cvaká, je to zvuk ako keď sa zapína, ale nezapne sa, iba to dookola cvaká. Po chvílke sa PC rozbehne, ale bez disku.
V Biose sa ten disk hlási ako : "WDC ROM MODEL--SABRE"
Už som skúšal meniť kábel, bootovať linux, resetovať CMOS a nič.
Stalo sa to normálne za jazdy, keď sa pri prehrávaní videa reštartoval celý komp a odvtedy to už nenabehne.
Mám na ňom veľmi dôležité data, disk ani nie je tak podstatný ako to čo je na ňom a potrebujem to z neho dostať.
Ďakujem za každú radu.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Podla toho co pises to vyera tak ze ten disk je asi v prdeli, este snad ho skusit v inom PC. Ale na nete najdes vela aj Slovenskych firiem ktore vedia data z poskodeneho HDD zachranit, ale treba za to patricne platit, takze je na mieste otazka ci tie prachy za to stoja to obnovovat alebo to nechas plavat a budes mat hrubsiu penazenku :)
valkir
Light Expert
Light Expert

Juicy napísal:Podla toho co pises to vyera tak ze ten disk je asi v prdeli, este snad ho skusit v inom PC. Ale na nete najdes vela aj Slovenskych firiem ktore vedia data z poskodeneho HDD zachranit, ale treba za to patricne platit, takze je na mieste otazka ci tie prachy za to stoja to obnovovat alebo to nechas plavat a budes mat hrubsiu penazenku :)
No ako som to zisťoval, tak to stojí pekné prachy, ale mám tam vyše polovicu bakalárky, okrem iného, tak neviem.
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

prave pre toto uz nikdy nechcem WDC mal som 3 a vsetky mi odisli ... su to sroty ktore zo dna na den iba cvak a je ponom. Maxtor odchadza aspom postupne ze to nanom vidis ze uz ma dost no WDC behom par minut a koniec, malokedy sa ho podari este spojazdnit. Teraz aktualne mam samsung tak som zvedaf ako bude sluzit.

Odpuste si prispevky mam WDC neviem kolko a ide bez problemov dobre prajem vam to patrite ktej mensine komu ide
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ešte pozor na tie spoločnosti.. pred pár rokmi tu myslím niekto riešil, že poslal disk na obnovu dát a mal potom problém ho získať nazad.. ak dobre pamätám..
Shano napísal:Odpuste si prispevky mam WDC neviem kolko a ide bez problemov dobre prajem vam to patrite ktej mensine komu ide
Skôr by som povedal opačne.. Ty patriš k tej menšine, ktorej WDC nejdú.. ;)
valkir
Light Expert
Light Expert

Takže mi nikto neviete povedať, či sa s tým ešte niečo dá robiť ?
Zaujímalo by ma prečo ho bios nachádza, a hlavne čo znamená tá hláška "WDC ROM MODEL--SABRE,
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aha, nic zlozite, aby si sa dozvedel o svojom probleme: http://www.google.sk/search?hl=sk&q=WDC ... =&aq=f&oq=

No schvane si preklikaj disky na czechcomputer.cz a pozri si poruchovost WDciek a inych diskov. A len tak mimochodom, odporucam este tento clanok: Vysokú poruchovosť diskov Seagate spôsobila chyba firmvéru
Napísať odpoveď