Jozef Tiso a Slovensky stat
Ziadne vyryvacstvo to nieje, kazdy sme iny, to ze ja som este "insi" to predsa neni porti zakonu. A koniec koncov na com inom by ste sa tu rehotali, treba vsetko brat odlahcene, potom je zivot lepsi a veselsi.t0m4s3 napísal:Les sa z toho zase raz "vykrutil", argumenty ziadny, vyhovorka ako trojrocne decko. Prosim o ignorovanie jeho vyryvackych tem.. dakujem
Mozno tie vojska boli barbarske, ale Rusi polozili za svoju slobodu v celej historii ludstva asi 1000000x viac obeti ako ktorakolvek ina krajina na svete cize ich brutalita bola uplne opravnena!! A vstup Americanov do vojny v Europe bol aj tak len preto ze sa bali toho ze SSSR skonci s "oslobodzovanim" Europy az dakde pri Madride!!! Takze my uz nevrav o Ruskej brutalite, lebo to co si Rusky narod vytrpel za svoju historiu je nieco nenormalne a posudzovat ich je uplne nemiestne a dokonca urazlive!!!Les napísal: Nemecko sa tak "staralo" o Slovensko, ze tu po skonceni druhej svetovej vojny ostali Ruske barbarske vojska 45 rokov... Slobodu sme nadobudli az v roku 1989.
-
igor
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Tiso mal na výber bud Slovensko bude pridelené k Madarom alebo bude samostané ale fasistické aj ked cesi nam do vytíkaju ze sme ich zradili ale to ze nas vyuzivali si nepriznaju.podla mna vybral dobre aspon u nas nebola vojna.a co sa týka zidov-nemuseli ich popravovat ale na vine nebol Tiso ale Hitler a inac ked sa zistilo ze co sa robi v koncentracných taboroch tak Tiso zakazal deprtáciu zidov.Ps:Slovesnko v tej dobe bolo ekonomicky na to lepsie ako švajciarsko.Len po vojne sme museli vyrovnávat menu s cechmi a uz to islo dole vodou.
-
igor
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Rusi zazili vela vojen a stratili vela ludi ale len vinnou LENNINa a Stalina.A keby Stalin nedal vystrielat generálov ,tak by to rusov na 1000% stalo nemej zivotov.(hovorim o 2.sv.vojne)a Stalin po vojne dal zajat a zabit este viac ludi ako zahinulo vo vojne a to nehovorim o ludoch co zomreli kvoli hladomoru za Lennina a Stalina.Ale mas pravdu s tou Amerikou a rusi si toho vytrpeli dost.A suhlasim ze posudzovat rusov je nemiestne.Treba posudodzovat ich panovníkov/vladcov/diktátorov.Rubiki napísal: Mozno tie vojska boli barbarske, ale Rusi polozili za svoju slobodu v celej historii ludstva asi 1000000x viac obeti ako ktorakolvek ina krajina na svete cize ich brutalita bola uplne opravnena!! A vstup Americanov do vojny v Europe bol aj tak len preto ze sa bali toho ze SSSR skonci s "oslobodzovanim" Europy az dakde pri Madride!!! Takze my uz nevrav o Ruskej brutalite, lebo to co si Rusky narod vytrpel za svoju historiu je nieco nenormalne a posudzovat ich je uplne nemiestne a dokonca urazlive!!!
ja mam Tisa rad, moj dedo mu robieval toho jezka na hlave...
vzdy ked prisiel Tiso do Nitry, dedo ho strihal...
z jeho a babkinho rozpravania "poznam" situaciu ktora sa vtedy odohravala...
ale darmo ju tu budem pisat lebo aj tak niektori by ma ohovorili z anitisemitizmu a druhi zase zo zidobolsevizmu...
ale darmo ju tu budem pisat lebo aj tak niektori by ma ohovorili z anitisemitizmu a druhi zase zo zidobolsevizmu...
To, ze tvoj dedo ho strihal sa nemas co hanbit, este to neznamena, ze tvoj dedo bol fasizmom.deblasco napísal:ja mam Tisa rad, moj dedo mu robieval toho jezka na hlave...
-
Szentivanyi Laszlo
Light Star
Ad "zdravy rozum": ... to akoze ten tvoj? Chlape, chlape... BTW. so Slovenskym statom (1939- 1945) sa nespaja ziadny statny sviatok, ani pamatny den. Neviem ako mozes mudrovat o zdravom rozume, ked si schopny kydnut takyto nezmysel... Vies si vobec predstavit, akoby sa pripadny statny sviatok spajany so Slovenskym statom mohol znasat napr. so statnym sviatkom Vyrocia SNP, sviatkom Dna vitazstva nad fasizmom, atd.??? Tvoj zaujimavy nick ta ciastocne ospravedlnuje, no aj tak...Szentivanyi Laszlo napísal:Zdravy rozum ukazuje ze bola spravna. Neviem ako je to teraz na Slovensku, ale este stale je to statny sviatok?
-
Szentivanyi Laszlo
Light Star
Tu predsa nejde o meno, ide najma o to co si napisal. Tvoje meno/nick uz len dotvara obraz o tom co si napisal. Ty si tu pouzil "zdravy rozum" ako jediny argument v suvislosti s obhajobou popravy Jozefa Tisu, akoby ludia s opacnym nazorom mali byt chori. Potom sa teda necuduj, ze popri takychto nazoroch a tvojom nicku znie zvysok tvojho prispevku ako plytka provokacia.Szentivanyi Laszlo napísal:Ako myslis, ze zaujimavy nick? Ty sa pozeras na ludi tak, ze si najprv pozries ich meno a potom sa rozhodnes ako sa s nim budes rozpravat?
Ja som sa normalne pytal, ci na Slovensku je to statny sviatok. Ale odpoved ma prekvapila.