Prosim poradte - aukcianaruby.sk
Prosim poradte - aukcianaruby.sk
dobry den, mam taky problem, ze moj syn, ktory nema 18, a tam treba tolko mat, porusil na jednej stranke pravidla, registroval sa viac krat cez odkaz, aby mu bol pripisany kredit na jedno konto a chcel vyhrat nejake predmety. kedze nema 18, tak tam zadal moje udaje, lenze oni na to prisli a teraz mi poslali mail, ze boli porusene pravidla a bude podane trestne oznamenie. potom som im napisala, ako to bolo a odpovedali, ze by to islo aj bez toho oznamenia, ked zaplatim 390€ za ten predmet o ktory hral, ze im vznikla nejaka skoda, museli ostatnym vratit kredity a tak. ale ved aj ked im vratili tie kredity, tak ich predsa pouziju znova, tak aka skoda?
co by ste mi prosim niekto poradil, ako by sa to dalo este vyriesit bez takej platby?
dakujem
//autoeditácia príspevku ( 03 Mar 2009, 16:53 )
a este ako oni mohli by prist, ze to robil vsetko moj syn ked vsetko je z inej ip adresy? co keby to niekto spravil akoze naschval
co by ste mi prosim niekto poradil, ako by sa to dalo este vyriesit bez takej platby?
dakujem
//autoeditácia príspevku ( 03 Mar 2009, 16:53 )
a este ako oni mohli by prist, ze to robil vsetko moj syn ked vsetko je z inej ip adresy? co keby to niekto spravil akoze naschval
-
mr_margera
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
hojko
Site Admin
Chcelo by to poznat situaciu blizsie ako je napisane. Proste to podrobne rozpisat.
Mimochodom je nieco take aj v podmienkach stranky ci ten hry (alebo o co tam islo), ktore su na stranke???: http://aukcianaruby.sk/podmienky.html
Su niekde na stranke napisane tie podmienky a bola tam spomenuta pokuta a nieco podobne prave v case ked potvrdzoval svoju ucast, resp. vytvaral novy ucet na tvoje meno???
Inak ake trestne oznamenie chcu na neho podat a hlavne za co??? Lebo ma nic takeho rozumneho nenapada, ci ide podla nich o podvod??? Ja na tvojom mieste nic neplatim a urcite nie 390 eur. Navyse, ak hral a nemal 18 rokov, tak sa predsa takejto aukcie nemoze zucastnit a cela jeho hra by mala byt neopravnena, rovnako ako aj dalsie ucty, ved podla zakona 171/2005 Z. z. o hazardnych hrach sa nemoze hry zucastnit. Neviem, ci ide v tomto pripade o hazardnu hru, treba si to zistit, ale ak nema 18 rokov a nema pravo sa hry zucastnit, tak predsa jeho ucet nemoze byt pravoplatny, nemam pravdu???
PS: Tazko povedat, mohlo to byt z inej IP, mohlo to byt z rovnakej, prist na to je tazke, ale nemusi. Kazdy prehliadac sa identifikuje, posiela urcite udaje, napriklad typ operacneho systemu, jazyk, Javascript atd..., takze aj na zaklade tohto by sa to dalo indentifikovat, ale ako dokaz by to urcite nestacilo. Skor by som sa ohanal tym, ze nemal 18 rokov a tak tam nemal co robit a jeho ucet je nepravoplatny.
Mimochodom je nieco take aj v podmienkach stranky ci ten hry (alebo o co tam islo), ktore su na stranke???: http://aukcianaruby.sk/podmienky.html
Su niekde na stranke napisane tie podmienky a bola tam spomenuta pokuta a nieco podobne prave v case ked potvrdzoval svoju ucast, resp. vytvaral novy ucet na tvoje meno???
Inak ake trestne oznamenie chcu na neho podat a hlavne za co??? Lebo ma nic takeho rozumneho nenapada, ci ide podla nich o podvod??? Ja na tvojom mieste nic neplatim a urcite nie 390 eur. Navyse, ak hral a nemal 18 rokov, tak sa predsa takejto aukcie nemoze zucastnit a cela jeho hra by mala byt neopravnena, rovnako ako aj dalsie ucty, ved podla zakona 171/2005 Z. z. o hazardnych hrach sa nemoze hry zucastnit. Neviem, ci ide v tomto pripade o hazardnu hru, treba si to zistit, ale ak nema 18 rokov a nema pravo sa hry zucastnit, tak predsa jeho ucet nemoze byt pravoplatny, nemam pravdu???
PS: Tazko povedat, mohlo to byt z inej IP, mohlo to byt z rovnakej, prist na to je tazke, ale nemusi. Kazdy prehliadac sa identifikuje, posiela urcite udaje, napriklad typ operacneho systemu, jazyk, Javascript atd..., takze aj na zaklade tohto by sa to dalo indentifikovat, ale ako dokaz by to urcite nestacilo. Skor by som sa ohanal tym, ze nemal 18 rokov a tak tam nemal co robit a jeho ucet je nepravoplatny.
Dakujem ti hojko za odpoved. Tak skusim teda podrobnejsie:
Moj syn objavil tuto stranku a zaregistrovall sa na nej pod mojimi udajmi, o com sam ja nevedela. Je na nej mozne ziskat nejake veci, za par centov, vtedy ked clovek tipne jedinu a najnizsiu ponuku. Na kazdu ponuku je treba mat kredit, ktory sa da ziskat zakupenim, alebo aj ziskanim novych registrovanych clenov. No a on vyuzil tu druhu moznost, tak ze si vytvoril vela mailov a potom pri kazdej novej regidtracii pouzil iny. Z jednej IP adresy je mozna iba jedna registracia. My mame dynamicku IP, takze vypinal modem a mohol sa registrovat znova a na ten ucet s mojimi udajmi pripisovalo tie ziskane kredity.
Potom ked uz mal nejake mnozstvo toho, tak chcel dat vela ponuk na notebook v hodnote 390€ a chcel ho vyhrat. Lenze on si vsimol, ze niekto kto tam tipuje tam dava viacnasobne ponuky az napriklad po 1 €, a tak chcel s kontami ktore vytvoril na ziskanie kreditu, tieto najnizsie ponuky obsadit a dal by potom viac ponuk napr. od hodnoty 1€.
Ked uz bolo niekolko minut do ukoncenia aukcie, zistil, ze asi na to prisli, lebo mal zrusene konto aj vsetky ostatne, ktore vytvoril.
Potom na jeho mailovu schranku, tu dal pri registracii svoju, prisiel takyto mail aj s vypisom tych falosnych uzivatelov:
Dobry vecer,
Vas profil bol vymazany zo stranky, nakolko ste porusili pravidla registracie a registrovali sa viac ako jeden krat. V prvom rade bude na Vas podane trestne oznamenie, prikladame aj vytlacok z nasej databazy. Dosledky vyvodime po oznameni.
S pozdravom
Staff Aukcianaruby
Potom ked mi to syn oznamil, poslala som im email, kde vysvetlujem, ze to spravil moj neplnolety syn a ja som o tom nevedela. Ich odpoved:
nakolko Vas syn porusil pravidla registracie, tym padom znemoznil moznost vyhrat niektoremu z uzivatelov, pretoze s viac ako 50 falosnymi registrovanymi uzivatelmi, vsadzal na aukciu. Moznost ako to vyriesit aj bez trestneho oznamenia existuje. Bohuzial, boli sme nuteni vratit vlozene peniaze naspat uzivatelom, z coho nam vznikla skoda vo vyske 390 eur, co je hodnota daneho produktu. Prosime o uhradenie vzniknutej skody.
Myslim si, ze aj ked im museli vratit tie peniaze, resp. iba v podobe kreditov, ti ich pouziju na ine stavky alebo tipy.
Ale ake dokazy mozu mat, ked kazda jedna registracia je z inej ip adresy? Sice ti „priatelia “ su pozvani hromadne-na kazdy mail prisla pozvanka na registraciu a odtial to registroval a potvrdzoval, no a tie maily maju taky tvar ze jadro je rovnake a meni sa cislo, tak to moze vyzerat podozrivo.
A este teraz poslali dalsi mail, lebo som este na posledny mail neodpisala, ze :
poprosime Vas o reagovanie na nas predchadzajuci email, v opacnom pripade budeme nuteni podstupit trestne oznamenie na Vasho syna.
Ako by to mohlo dopadnut, keby to spravili?
dakujem za odpoved
Moj syn objavil tuto stranku a zaregistrovall sa na nej pod mojimi udajmi, o com sam ja nevedela. Je na nej mozne ziskat nejake veci, za par centov, vtedy ked clovek tipne jedinu a najnizsiu ponuku. Na kazdu ponuku je treba mat kredit, ktory sa da ziskat zakupenim, alebo aj ziskanim novych registrovanych clenov. No a on vyuzil tu druhu moznost, tak ze si vytvoril vela mailov a potom pri kazdej novej regidtracii pouzil iny. Z jednej IP adresy je mozna iba jedna registracia. My mame dynamicku IP, takze vypinal modem a mohol sa registrovat znova a na ten ucet s mojimi udajmi pripisovalo tie ziskane kredity.
Potom ked uz mal nejake mnozstvo toho, tak chcel dat vela ponuk na notebook v hodnote 390€ a chcel ho vyhrat. Lenze on si vsimol, ze niekto kto tam tipuje tam dava viacnasobne ponuky az napriklad po 1 €, a tak chcel s kontami ktore vytvoril na ziskanie kreditu, tieto najnizsie ponuky obsadit a dal by potom viac ponuk napr. od hodnoty 1€.
Ked uz bolo niekolko minut do ukoncenia aukcie, zistil, ze asi na to prisli, lebo mal zrusene konto aj vsetky ostatne, ktore vytvoril.
Potom na jeho mailovu schranku, tu dal pri registracii svoju, prisiel takyto mail aj s vypisom tych falosnych uzivatelov:
Dobry vecer,
Vas profil bol vymazany zo stranky, nakolko ste porusili pravidla registracie a registrovali sa viac ako jeden krat. V prvom rade bude na Vas podane trestne oznamenie, prikladame aj vytlacok z nasej databazy. Dosledky vyvodime po oznameni.
S pozdravom
Staff Aukcianaruby
Potom ked mi to syn oznamil, poslala som im email, kde vysvetlujem, ze to spravil moj neplnolety syn a ja som o tom nevedela. Ich odpoved:
nakolko Vas syn porusil pravidla registracie, tym padom znemoznil moznost vyhrat niektoremu z uzivatelov, pretoze s viac ako 50 falosnymi registrovanymi uzivatelmi, vsadzal na aukciu. Moznost ako to vyriesit aj bez trestneho oznamenia existuje. Bohuzial, boli sme nuteni vratit vlozene peniaze naspat uzivatelom, z coho nam vznikla skoda vo vyske 390 eur, co je hodnota daneho produktu. Prosime o uhradenie vzniknutej skody.
Myslim si, ze aj ked im museli vratit tie peniaze, resp. iba v podobe kreditov, ti ich pouziju na ine stavky alebo tipy.
Ale ake dokazy mozu mat, ked kazda jedna registracia je z inej ip adresy? Sice ti „priatelia “ su pozvani hromadne-na kazdy mail prisla pozvanka na registraciu a odtial to registroval a potvrdzoval, no a tie maily maju taky tvar ze jadro je rovnake a meni sa cislo, tak to moze vyzerat podozrivo.
A este teraz poslali dalsi mail, lebo som este na posledny mail neodpisala, ze :
poprosime Vas o reagovanie na nas predchadzajuci email, v opacnom pripade budeme nuteni podstupit trestne oznamenie na Vasho syna.
dakujem za odpoved
no treba si uvedomit, že sme na Slovensku a tu je právny systém trošku
hore nohami.
Kto ma na krku sudny proces vie.
Neverím, že by táto spoločnost podávala trestné oznámenie na každého kto má viac účtov.
Je to velký risk a opletačky podla mna iba skúšajú.
A určite takých ludí čo si spravili viac učtov je vela.
Možno práve častou ich profitu je tento sposob.
Kto zaplatí ten zaplatí kto nie ten nie.
Každopádne pokial by mi neprišliel list od ich právnika alebo niečo viac ako len email neplatil by som nič.
hore nohami.
Kto ma na krku sudny proces vie.
Neverím, že by táto spoločnost podávala trestné oznámenie na každého kto má viac účtov.
Je to velký risk a opletačky podla mna iba skúšajú.
A určite takých ludí čo si spravili viac učtov je vela.
Možno práve častou ich profitu je tento sposob.
Kto zaplatí ten zaplatí kto nie ten nie.
Každopádne pokial by mi neprišliel list od ich právnika alebo niečo viac ako len email neplatil by som nič.
cely ten ich system je prisposobeny na zdieranie ludi (o tom som uz pisal davnejsie), takisto aj tie ich podmienky... ja by som neplatil nic, proste si mali overit ci tvoj syn ma tych 18rokov... neoverili si to -> ich chyba... takisto ked niekto preda maloletemu alkohol, tak ma s toho problem, a nikoho nezaujima ze kupujuci vypadal dospelo... predavajuci si ho mal proste overit a hotovo
kokos a este sa ta snazia takto vydierat... no nenormalne mi teraz zovrela krv
//edit:
p.s.: radsej sa spytaj pravnika ako mas v tomto pripade postupovat
//edit:
ibaze jej syn vystupoval v jej mene, cize oni si kludne mozu mysliet, ze to je vyhovorka to so synomkupo napísal:cely ten ich system je prisposobeny na zdieranie ludi (o tom som uz pisal davnejsie), takisto aj tie ich podmienky... ja by som neplatil nic, proste si mali overit ci tvoj syn ma tych 18rokov... neoverili si to -> ich chyba... takisto ked niekto preda maloletemu alkohol, tak ma s toho problem, a nikoho nezaujima ze kupujuci vypadal dospelo... predavajuci si ho mal proste overit a hotovo
//edit:
-
Hotwire
Addict
neboj su to len plane reci, po pravnej stranke ti nemozu absolutne nic, teda pokial pri registracii ti tam syn nemal dat cislo kreditky alebo nejake podobne osobne udaje ktore by si mala vediet len ty, mozem sa este pre istotu spytat sestry ona je pravnicka ale som si takmer na sto percent isty ze za toto ta na sud dat nemozu a je to len chaby pokus vytrieskat z teba peniaze, ak im to zaplatis tak bez urazky ale si hlupalogin21 napísal:Dakujem ti hojko za odpoved. Tak skusim teda podrobnejsie:
Dobry vecer,
S pozdravom
Staff Aukcianaruby
dakujem za odpoved
praveze, ja sa chcem vyhnut tomu plateniu, a aj mne sa zda, ze na tomto by mohli tam takto zarabat, pretoze, ked si pozriete ukoncene aukcie, je tam jasne vyditelne, ze napr. po hodnotu 1,00€ su vsetky miesta obsadene, aj s ponukou, ktora tam je iba raz a potom vyssie uz je kopa volneho miesta. Nechce sa mi verit, ze by niekto daval napr 200€ za to ze moze spravit 100 ponuk, a este sa mu nemusi podarit vyhrat.neboj su to len plane reci, po pravnej stranke ti nemozu absolutne nic, teda pokial pri registracii ti tam syn nemal dat cislo kreditky alebo nejake podobne osobne udaje ktore by si mala vediet len ty, mozem sa este pre istotu spytat sestry ona je pravnicka ale som si takmer na sto percent isty ze za toto ta na sud dat nemozu a je to len chaby pokus vytrieskat z teba peniaze, ak im to zaplatis tak bez urazky ale si hlupa tot vse co som chcel k tomuto...
to by predsalen mohlo na niektorych ludi zabrat, ze podaju trest. oznamenie, ale zas co ked je to iba ich plana vyhrazka...
no a v tej registracii, on tam dal moje meno, datum narodenia a adresu nic ine, no ta adresa aj meno tam su u nich.
-
Hotwire
Addict
ty si ma poriadne necitala, to JE URCITE iba plana vyhrazka, oni ti vazne nic nemozu, veci okolo internetu este nesu zdaleka tak pravne osetrene ako by si niekto myslel, a keby to chcel niekto zakomponovat do pravneho poriadku skor by som povedal zeby zvyhodnili uzivatelov nez prevadzkovatelov takychto stranok, lebo dnes ma pristup na internet uplne kazdy a moze hocikoho takto zdiskreditovat a takto by sa mohli robit rozne podvody, fingovane akcie aby mohli potom z dotycnych vymahat, takze nemas sa coho bat proste tych dementov ignoruj a nestrachuj sa ze "co ak" apod lebo su to totalne kraviny, ja na tvojom mieste im poslem taky mail ze ich vypicujem poriadne a poslem do ritilogin21 napísal:
edit: este ma napadlo, skoda ze to ti pisali len mail, keby mali este taku drzost zeby ti aj zavolali mohla by si zalovat ty ich za vydieranie a obtazovanie
SchYzo, ja by som to aj najradsej spravila, ale preistotu ani nie, ale asi ked to je tak ako to hovoris, tak su to pekne svine, ze takto sa spravaju. Syn im medzitym poslal ospravedlnenie, ci ho zoberu a zase ich odpoved:
Dobry vecer,
v prvom rade Vam chceme povedat, ze co sa tyka Vasho vyjadrenia, bohuzial ho nemozeme prijat, nakolko v nasich podmienkach mame dostatocne zdoraznene, co sa smie a co nie. Pred kazdou registraciou je potrebne precitat si podmienky. Mozne nasledky ste si mali uvedomit este predtym, ako ste sa do niecoho pustali. Znemoznil ste aukciu ostatnym uzivatelom, vyrobil skodu voci nasej spolocnosti, porusil pravidla a to sa bohuzial ospravedlnit neda. Tymto Vas znova ziadame o uhradenie vzniknutej skody voci nasej spolocnosti. A tym padom nebudeme podavat ziadne trestne oznamenie a vec bude vyriesena. V opacnom pripade, kam urcite nechce zajst ani jeden z nas, budeme nuteni podat trestne oznamenie, do ktoreho sa zapoji aj exekutorska spolocnost. A nemyslime si, ze to by bolo pre Vas prijatelnejsie.
S pozdravom
Staff Aukcianaruby
Dobry vecer,
v prvom rade Vam chceme povedat, ze co sa tyka Vasho vyjadrenia, bohuzial ho nemozeme prijat, nakolko v nasich podmienkach mame dostatocne zdoraznene, co sa smie a co nie. Pred kazdou registraciou je potrebne precitat si podmienky. Mozne nasledky ste si mali uvedomit este predtym, ako ste sa do niecoho pustali. Znemoznil ste aukciu ostatnym uzivatelom, vyrobil skodu voci nasej spolocnosti, porusil pravidla a to sa bohuzial ospravedlnit neda. Tymto Vas znova ziadame o uhradenie vzniknutej skody voci nasej spolocnosti. A tym padom nebudeme podavat ziadne trestne oznamenie a vec bude vyriesena. V opacnom pripade, kam urcite nechce zajst ani jeden z nas, budeme nuteni podat trestne oznamenie, do ktoreho sa zapoji aj exekutorska spolocnost. A nemyslime si, ze to by bolo pre Vas prijatelnejsie.
S pozdravom
Staff Aukcianaruby
-
Hotwire
Addict
hahaha curaci, maximalne co mozu urobit je dat vam ban, nechapem preco im furt posielate maily s vysvetleniami apod....vyzerate potom ako hlupaci co na to skocililogin21 napísal:SchYzo, ja by som to aj najradsej spravila, ale preistotu ani nie, ale asi ked to je tak ako to hovoris, tak su to pekne svine, ze takto sa spravaju. Syn im medzitym poslal ospravedlnenie, ci ho zoberu a zase ich odpoved:
Dobry vecer,
S pozdravom
Staff Aukcianaruby
edit: napada ma jedna skusenost, mojej babke vyvolavali z postovej banky vraj ze ma u nich nejake dlhy a ze ak nezaplati tak zavolaju exekutora. volali jej asi 3x, pricom ona v zivote nemala nikdy nic s postovou bankou, tak im na ten treti krat povedala ze este raz jej budu volat tak ich da na sud....odvtedy sa neozvali
takze, ked na tento email uz nebudem reagovat, potom zrejme poslu este dalsi, kde sa budu dalej vyhrazat.
ja viem, ze ked by nic nemohli spravit, tak to vyzera trapne, stale im nieco pisat, ale nejako to musi tam fungovat, ked aj tim, ktori to vyhraju, tak tu cenu poslu.
co ked potom poslu nejaky list na adresu, ktoru maju?
ja viem, ze ked by nic nemohli spravit, tak to vyzera trapne, stale im nieco pisat, ale nejako to musi tam fungovat, ked aj tim, ktori to vyhraju, tak tu cenu poslu.
-
Hotwire
Addict
ak ti poslu list alebo ak ti zavolaju mozes ich zalovat tylogin21 napísal:takze, ked na tento email uz nebudem reagovat, potom zrejme poslu este dalsi, kde sa budu dalej vyhrazat.
ale ak vazne veris ze ti nieco mozu nema potom cenu s tebou sa o tom uz dalej bavit, to ze vyhercom cenu poslu znamena hned ze ta mozu za toto zalovat ci co?!??? a ktovie ako je to s tymi cenami, ci to neni podobna hovadina ako "zavolaj a vyhraj jedinecny PS2" apod...