poslanie textu do formulara v inom okne v javascripte
poslanie textu do formulara v inom okne v javascripte
Dobry den,
potrebujem urobit v javascripte to, ze mam nejaky zoznam, napriklad mena a po kliknuti na meno sa mi to meno vlozi do formulara (napr. <input name="meno" type="text" />) ktory je v inom okne (to okno uz je otvorene na pozadi).
Viete mi niekto pomoct?
Dakujem pekne.
potrebujem urobit v javascripte to, ze mam nejaky zoznam, napriklad mena a po kliknuti na meno sa mi to meno vlozi do formulara (napr. <input name="meno" type="text" />) ktory je v inom okne (to okno uz je otvorene na pozadi).
Viete mi niekto pomoct?
Dakujem pekne.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Prosim ta, vedel by si mi napisat uceleny priklad?audiotrack napísal:potrebuješ mať referenciu na dané okno. Ak ho otváraš cez js, tak mu iba priraď meno. Otvoríš ho nejak takto: okno = window.open(...); a potom k nemu vieš pristúpiť cez názov, čiže okno.forms[0].meno.value='nieco';
Dakujem ti pekne
Skús toto
//EDIT ahá, to s novým oknom som si všimol len teraz. Ak by sa to dalo cez PHP, zmiesany s JS, tak to nejak zvládnem
Kód: Vybrať všetko
<html>
<head>
<title>Kontakty</title>
<script language="javaScript">
<!--
var jozo = 'Jozef Mrkvicka'
var tecka = '.';
function spracuj(obj)
{ obj.expr.value = eval(obj.expr.value); }
function zapis(obj, string)
{ obj.expr.value += string; }
-->
</script>
</head>
<body>
<form name="Contact">
<table border="1">
<tr>
<td colspan="4" ><input type="text" name="expr" size="30"
action="spracuj(this.form)"></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="button" value="Jozko Mrkvicka"
onclick="zapis(this.form, jozo)"></td>
</table>
</form>
</body>
</html>
-
audiotrack
VIP
hlavná stránka (z ktorej vyvolávaš okno a vyplňaš druhý form) bude obsahovať:
a form.html bude obsahovať dané pole:
Kód: Vybrať všetko
<script>
var okno;
function otvor_okno(cesta){
okno = window.open(cesta,"okno","location=0,status=1,scrollbars=1,width=600,height=400");
}
function vloz(text){
if(typeof(okno) !== "undefined"){
okno.document.forms[0].text.value = text;
}
}
</script>
<a href="#" onclick="otvor_okno('form.html')">otvor form</a>
<a href="#" onclick="vloz('blabla')">vloz hodnotu</a>Kód: Vybrať všetko
<form>
<input type="text" name="text" />
</form>Ale ja to potrebujem opacne, to znamena, ze v okne ktore sa mi otvori ako nove budu odkazy otvor form a vloz hodnotu a hodnoty sa maju vlozit do povodneho okna.audiotrack napísal:hlavná stránka (z ktorej vyvolávaš okno a vyplňaš druhý form) bude obsahovať:a form.html bude obsahovať dané pole:Kód: Vybrať všetko
<script> var okno; function otvor_okno(cesta){ okno = window.open(cesta,"okno","location=0,status=1,scrollbars=1,width=600,height=400"); } function vloz(text){ if(typeof(okno) !== "undefined"){ okno.document.forms[0].text.value = text; } } </script> <a href="#" onclick="otvor_okno('form.html')">otvor form</a> <a href="#" onclick="vloz('blabla')">vloz hodnotu</a>Kód: Vybrať všetko
<form> <input type="text" name="text" /> </form>
Este sa chcem opytat, ze ci sa to da (ak ano, ako) spravit to iste, ale bez toho, aby neotvaralo jedno okno druhe (za predpokladu, ze su uz obidva otvorene).
Dakujem.
-
audiotrack
VIP
ppohoda napísal:Ale ja to potrebujem opacne, to znamena, ze v okne ktore sa mi otvori ako nove budu odkazy otvor form a vloz hodnotu a hodnoty sa maju vlozit do povodneho okna.
vieš ty čo vlastne chceš? mňa si už totálne zmagoril. Najprv píšeš že chceš vkladať to nového okna, potom že z nového do pôvodného a teraz zase chceš vkladať do novéhoppohoda napísal:A ak nebudem otvarat nove okno pomocou window.open (za predpokladu, ze okno je uz otvorene), ako este mozem dat nazov tomu druhemu oknu, aby som vedel identifikovat okno do ktoreho chcem poslat text?
Dakujem.
//ak to chceš posielať do pôvodného, tak do neho pristupuješ cez opener a nie cez meno. Nechce sa mi to ale robiť, lebo potom napíšeš že chceš zase niečo iné a nemienim s tebou strácať čas do noci kým sa trafíme do toho čo chceš
Ospravedlnujem sa, nechcel som nastvataudiotrack napísal:vieš ty čo vlastne chceš? mňa si už totálne zmagoril. Najprv píšeš že chceš vkladať to nového okna, potom že z nového do pôvodného a teraz zase chceš vkladať do novéhoNabudúce si rozmysli čo chceš a nerob z nás debilov, keď sa na teba vykašleme tak sa ti páčiť nebude