Zvysena hodnota ALT

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
eaten
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Zvysena hodnota ALT

Príspevok od používateľa eaten »

Caute,

minuly tyzden som sa rozhodol ist darovat krv. Den predtym som vsak nieco vypil (tak viac) ale sile som tam tak, ze to bolo cca 23 hodinach. Daroval som a o 2 dni v schranke obalka, ze mam zvysenu hladinu pecenoveho enzymu ALT 60.0 U/I pricom bezna hladina u muzov je 41.9. HBsAg a anti-HCV mam negativne. Zistoval som si o tom na internete, ze to moze byt po pozivani alkoholu ale moze to byt aj koli napr. tomu ze mam nejaky zarodok hepatitidy C. Neviete nietko kto sa v tom vyzna ako sa pritom hladiny pohybuju? Alebo co? lebo to HbsAg a anti-HCV hovori daco o tom ale ja sa v tom vobec nevyznam. Diky za kazdu pomoc :(
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

omg dalsi co riesi zdravotne problemy na fore ... normalne chod za svojou obvodnou lekarkou, ukaz jej vysledky, popis situaciu a ona ti pripadne spravi vysetrenie krvi a budes na isto vediet na com si... :roll: (na druhej strane to chlastanie urcite vysledky znacne ovplyvnilo takze sa imho nemas coho bat)
eaten
Light Professional
Light Professional

neriesim si tu zdravotne problemey, lenze na vysetrenie musim kus pockat (chystam sa tam) ;)....aaale rad by som vedel nejake nazory niekoh oco sa kus vyzna aby ma to ukludnilo
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

ad 1- pred krvou ani po sa nechlasce :evil:
ad 2- http://www.zdravie.sk/sz/content/480-27 ... -alt-.html
ad3- chlastal si, poskodil si si nejake pecenove bunky, uvolnil sa z nich ALT do krvi (vzdy pri poskodeni buniek sa uvolni do krvi)
ad4- HbsAg je antigen viru hepatitidy typu B (antigen je urcita specificka struktura pre dany virus), teda ta testovali, ci nemas zltacku, ktora by poskodila pecen a anti-HCV su protilatky proti viru zltacky typu C
eaten
Light Professional
Light Professional

Diky, teda to ze mam nejak uvanzejsiu chorobu je mala sanca, kedze predtym som bol 3 mesaice teiz darovat krv a nic mi nenasli
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

sanca je vzdy, 3 mesiace su na chorobu dlha doba. za 3 mesiace ta moze aj rakovina skolit. to, ze mas tie vysledky negativne znamena, ze zltacku nemas. ALT je vyssie iba kvoli tomu, ze si vecer predtym pil, teda nemaj starosti :)
eaten
Light Professional
Light Professional

Dobre naposledy som pil sobotu (bola oslava no) a Strvtok mam testy, tak hadam uz nebudu stopy :)
Napísať odpoveď