P4P800 má funkciu QFAN (pozri v biose), ktorá reguluje otáčky ventilátorov.. len už nie som si istý, či funguje aj na bežné fany alebo iba na CPU fan. Ja to používal iba na CPU fan a na boxovanom ventilátore dokázal perfektne znížiť otáčky a tým pádom stíšiť hluk.. doporučujem.
no tak som zistil že ani nebolo treba stišovať vetráky na debne, lebo to mi na grafike ten malý chrčiak tak hučí, (nová grafika ati 3650).
Je tam skutočne malý ale dosť hlasný vetrák, je aj na to nejaký spôsob stíšenia?
(prípojku má tuším 2-pin)
Ja som nepovedal ze je to zbytocne a vlastne mozno ano ale tak myslim si ze sa ti viac oplati dat do chladenia ako do toho lebo kde inde sa ti oplati mat tichy PC ako pri nocnom stahovaniu. Ja som to mozno neriresil preto lebo moj pc je sam o sebe tichy mne nevadi ked mi trosku huci CPU fan alebo CDrom
M@rt1n napísal:Ja mam AMD Athlon X2 6000+ s tým chladičom čo je k nemu originál, 400w Fortron, pod zdrojom 90mm fan pod hdd 80mm fan na ASUS EN 8600GT mam taky vetrak jak vsecky v pc dokopy, bednu mam otvorenu a ten pc ani pocut neni