kupa MB na socket am2/am2+

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jatmz
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

kupa MB na socket am2/am2+

Príspevok od používateľa jatmz »

zdarec, potrebujem poradit s vyberom novej dosky
moj problem je tu:
http://www.hojko.com/problem-s-vistou-a ... 14383.html
... takze snad mi uznaju reklamaciu a ked mi daju navyber nieco ine, tak potrebujem dosku ktora mi bude s mojou zostavou z podpisu fungovat pod Vistou (home premium 64 bit sk + sp1)

cena: okolo 60-70 eur, kludne i lacnejsia, resp drahsia

poziadavky: dokopy ziadne, staci to co mala povodna, integrovana graficka karta nemusi byt. no a samozrejme musi ju mat v ponuke agem. a co je najdolezitejsie nech mi na tom bezproblemov facha vista 64 bit

vdaka za rady
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

v tej predchadzajucej teme som nikde nenasiel nazov dosky :) ale tak skusim aspon nieco nahodit...

osobne preferujem gigabyte...
intel Gigabyte EP43 S3L
amd Gigabyte MA770 UD3

1) dopis nazov dosky
2) moj nazor je ze nebude problem v doske ale skor v ,,po nainstalovani ovladacov na grafiku, mi ich system ani nedetekov a frcal na svojich, skusil som dalsie a dalsie ... " (pchat tam X ovladacov jedny cez druhe je fakt rozum)

- namiesto kupovania novej dosky by som si skusil troska pogooglit a riesenie by sa urcite naslo.
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ehm, snazil som sa to vysvetlit co najjednoduchsie ... ja uz neviem co je nepochopitelne na tom, nic v zlom :)

... ovladace nepcham jeden cez druhy ... skusal som vzdy kazdy samostatne s tym ze som zakazdym po nainstalovani a odinstalovane restartol pc.
... ako googlil som 3 dni a zhanal co sa len dalo cez povodne ovladace az po najnovsie, ale ak ma byt toto komfortne riesenie, ze clovek zabije 3 dni niecim a nevie to dat dohromady ...

nahadzujem system uz x-ty krat a zakazdym nebol problem, ked uz aj bol tak som stiahol novsi ovladac a pohoda.
teraz som vyskusal ako aj stare tak aj nove (samozrejme oddelene, nepchal som ich jeden cez druhy) ako aj na xp tak na viste ... vysledok? na xp som nemal problem ani s jednymi ovladacmi, zato na viste zvuk odsraty a driver na grafu siel iba najnovsi aj to hocikedy spadne cely system :? takze problem nebude medzi klavesnicou a monitorom :)

sory, zabudol som pisnut zostavu

MB - Asus M2A-VM
CPU - AMD 4000+ X2 EE
RAM - 2x2GB apacer, 800 MHz
VGA - Leadtek 8800GT, 512 MB
HDD - Samsung spinpoint 320 GB
PSU - Fortron BSII 500W
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

ale prestan ved som to pochopil :D no jedine co ti mozem poradit tak dosku vyreklamuj ak mozes. ak dospejes k zaveru ze je doska na p**u tak kup nieco od gigabyte.

//len mi nejde do hlavy preco tam pchas vistu ked ti xp ide v pohode...s vistou su len problemy a hlavne s 64bit :/ radsej tam daj XP a pockaj na full Win 7 :) skoda penazi kupovat kvoli viste novu dosku to mi da snad kazdy za pravdu.
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

nj, len nechcem narazit na rovnaky problem.
preto sa pytam, co mate skusenosti a mate vistu 64 bit, resp na ktorej doske korektne pojde
cena okolo tych 60 eur ... nehladam nejaku specialitu, len zaklad, zvysok zostavy vid hore

//autoeditácia príspevku ( 03 Mar 2009, 20:49 )
no uz si nenavyberam, vista uz je kupena, tak hadam nebudem teraz kupovat dalsi OS :)

... poradi teda niekto aku dosku??
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

http://www.alza.sk/gigabyte-m52l-s3p-d112195.htm

Neolutuješ, ja ju mám tiež a nikdy nebol problém s drivermi či už pri XP alebo Viste. Grafiku mam sice slabsiu (ASUS EN8600GT) ale drivery su na ne tusim rovnake. :wink:
Napísať odpoveď