Cesta z LM do Prahy
Cesta z LM do Prahy
Prosim poradte.Ideme s kamaratmi na mensi festik FUll of hate do prahy z liptovskeho mikulasa.Viete mi poradit najlacnejsiu alternativu ako sa tam dopravime?BUdeme 3ja az 5ti.Zatial nas vychadza najlacnejsie vlak z 36€ kazdeho tam aj spet.Dakujem
jj, zalezi, ako velmi konzumujete ten alkohol...pokial nerobite bordel, alebo nie ste privelmi v bezvedomi, je to vpohode.
Ked vas ide takto partia, zoberte si skupinovy spiatocny listok, mate lacnejsie a plati 30dni.
Pokial mate ziacke zlavy na uzemi SR, kupte zvlast listok po hranicu a od hranice spominany skupinovy spiatocny, pokial nemate nejake zlavy aj na uzemi CR (junior napr). Ci kupujete aj miestenky, je uz na vas..., zalezi ktory den idete. Pokial nedelu, tak miestenky berte, vtedy byva plno, v tyzdni by nemal byt velky problem chytit si miesto..., teda zalezi, ktorym vlakom idete. Ak priamo Kosicanom, potom neviem..., ja chodievam zo ZA vlakom 15:40. Pristaveny je tam uz 20min pred odchodom a chytim vpohode volne kupe aj v nedelu, ked pridem skor...
BTW: pri kupe listka bacha na to, ktorou trasou pojdete! Chodi sa aj cez Puchov, aj cez Cadcu. Puchov je vyhodnejsi (menej km, rychlejsie a lacnejsie), tak si to skontrolujte na listku, aby vam nepredali zlu trasu..., na SR/CR (podla trasy) by ste potom museli doplacat vo vlaku.
Ked vas ide takto partia, zoberte si skupinovy spiatocny listok, mate lacnejsie a plati 30dni.
Pokial mate ziacke zlavy na uzemi SR, kupte zvlast listok po hranicu a od hranice spominany skupinovy spiatocny, pokial nemate nejake zlavy aj na uzemi CR (junior napr). Ci kupujete aj miestenky, je uz na vas..., zalezi ktory den idete. Pokial nedelu, tak miestenky berte, vtedy byva plno, v tyzdni by nemal byt velky problem chytit si miesto..., teda zalezi, ktorym vlakom idete. Ak priamo Kosicanom, potom neviem..., ja chodievam zo ZA vlakom 15:40. Pristaveny je tam uz 20min pred odchodom a chytim vpohode volne kupe aj v nedelu, ked pridem skor...
BTW: pri kupe listka bacha na to, ktorou trasou pojdete! Chodi sa aj cez Puchov, aj cez Cadcu. Puchov je vyhodnejsi (menej km, rychlejsie a lacnejsie), tak si to skontrolujte na listku, aby vam nepredali zlu trasu..., na SR/CR (podla trasy) by ste potom museli doplacat vo vlaku.
Planujeme ist :
Liptovský Mikuláš 10:37 10:39 EC 120 Košičan
Praha hl.n. 16:54
a nazad
Praha hl.n. 7:09 Ex 127 Fatra
Žilina 12:28 12:55 R 605 Dargov
Liptovský Mikuláš 14:03 14:05
.Pocul som zevraj ked si kupim celu cestu cely listok tak to vyjde lacnejsie vzhladom na dlzku trasy ako keby polovicny na slovensku a cely v cesku.Co je na tom pravdy?
Liptovský Mikuláš 10:37 10:39 EC 120 Košičan
Praha hl.n. 16:54
a nazad
Praha hl.n. 7:09 Ex 127 Fatra
Žilina 12:28 12:55 R 605 Dargov
Liptovský Mikuláš 14:03 14:05
.Pocul som zevraj ked si kupim celu cestu cely listok tak to vyjde lacnejsie vzhladom na dlzku trasy ako keby polovicny na slovensku a cely v cesku.Co je na tom pravdy?
spytaj sa priamo na stanici..., s tym celym listkom je to kravina. Polovicny po hranicny prechod a od neho (teda od Puchova v tvojom pripade) si kupis spiatocny skupinovy cely do Prahy.
To je pre vas idealna volba, pokial nemate zlavy aj v CR (zlavy sa nedavaju na ISIC kartu, ale na kartu studenta, ktora je sucastou ISICa - preto zvykne platit slovenska studentska zlava na slovensku a ceska v cechach ceska; ja mam na cestovanie ceskeho in-juniora, jazdim casto, teda sa mi to oplati)
Kazdopadne si zajdi na stanicu a nechaj si vyratat, kolko ta stoji aka kombinacia listkov. Skus tam zajst v dobe, kedy tam nie je vela cestujucich, teda budu mat pri okienku cas a mozu ti to preratat.
To je pre vas idealna volba, pokial nemate zlavy aj v CR (zlavy sa nedavaju na ISIC kartu, ale na kartu studenta, ktora je sucastou ISICa - preto zvykne platit slovenska studentska zlava na slovensku a ceska v cechach ceska; ja mam na cestovanie ceskeho in-juniora, jazdim casto, teda sa mi to oplati)
Kazdopadne si zajdi na stanicu a nechaj si vyratat, kolko ta stoji aka kombinacia listkov. Skus tam zajst v dobe, kedy tam nie je vela cestujucich, teda budu mat pri okienku cas a mozu ti to preratat.
ked studujes na VS tak mas automaticky, ale kolko som platil na zaciatku fuu to netusim no kazdy rok kupujem znamku na nu a stoji tusim 100 ci 150 SK. A trvalo to tak mesiac zhruba ale to bolo hromadne pre celu skolu. Inak skus od zeleznic tu kartu Junior plus rail ci ako sa to vola, spytaj sa na informaciach na stanici, to mas tiez zlavu ako student.Dieg0 napísal:By sme si museli vybavit ISIC karty.Kolko to vlastne stoji?Hodi sa to.Dlho to vyrabaju?Potrebujeme ich do 22heho zhruba
-
makaveli
King
- Kontaktovať používateľa:
a to preco..? ja by som to naopak odporucil aj najlepsiemu kamaratoviGothaR napísal:Vlak je podla mna pre partiu lepsi. Navyse Student Agency...to by som neodporucal ani najvacsiemu nepriatelovi
v cesku na isic zlava na vlak nie je, to by bolo treba si vybavit na zeleznici a v skole nejaku preukazku alebo take nieco.. ani na slovensku neplati 50% zlava na cesky isic, ale treba si vybavit tiez nejaku preukazku, zbytocna byrokracia, asi nechapu co znamena prve "I" v nazve isicdraco napísal:Ak mas ISIC kartu tak ta by mala platit aj v CR
podla mna by ti stacilo euro26, je to na pockanie a tie zlavy su skoro rovnakeDieg0 napísal:By sme si museli vybavit ISIC karty.Kolko to vlastne stoji?Hodi sa to.Dlho to vyrabaju?Potrebujeme ich do 22heho zhruba