Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
tomasito13
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

smejo napísal:neviem ci som to spravne pochopil (skus pouzivat aj bodky a ciarky) - chcel si povedat, ze svalovka = poskodene svalove vlakna? :shock:

tak potom asi slabo cvicim ostatne partie :D (teda, mozno este aj triceps po fr tlaku citim...)
tym chcel povedat ze cvicenim sa v svaloch robia mikro trhlniky a to asi citis, to je normalne pri cviceni kedze tieto trhlinky sa pcoas regeneracie zacelia a sval narastie a tvoj "jav" je normalny je to ako na kazdej inej partii ale skus cvicit menej cvikov na hrud a nemal by si mat svalovku ani tam
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

zdravim

nejak som stratil chut do cvicenia a uz dlhu dobu odkladam kupu pernamentky a navstevu posilky...neviete ma nejako nakopnut opat? rok do zadu som cvicil bez prestavky rok (max nejaka choroba ma odstavila na tyzden)

popripade nejaky zaujimavy clanok
thx
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

Cenayus napísal:zdravim

nejak som stratil chut do cvicenia a uz dlhu dobu odkladam kupu pernamentky a navstevu posilky...neviete ma nejako nakopnut opat? rok do zadu som cvicil bez prestavky rok (max nejaka choroba ma odstavila na tyzden)

popripade nejaky zaujimavy clanok
thx
Si pozri film Pumping Iron mna ten film nakopol a donutil ist naspet do posilky.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

smejo tvojr problem je pravdepodobne:

1. Cvicis do uplneho zlyhania
2 Cvicis az privela na prsia a mozno pirmalo na ostatne partie resp ostatne partie necvicis poriadne
3. tvoj trening neni idealny, ked chces cvicit v dnoch ktore si uviedol tak cvici cele telo v kazdom v tom dni.
4. svalovica nema s rastom nic spolocne

Cenayus, pravdepodobne si cvicil stale dokola ten isty trening, skus nejaku zmenu a mozno ta cvicenie zacne viac bavit. A nakopnutie, no ja mam tiez dni ked sa mi moc nechce ale ked na sebe vidim vysledky tak tu chut do cvicenia nestracam prave naopak rastie.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

smejo napísal:chcem sa opytat... cvicim po, str, pia a asi ako vacsina v pondelok mam tlaky (+na sikmej s jc), no v utorky zvyknem mat na cickach svalovku - nie je to taka extra svalovka, ako keby som cvicil prvykrat, ale predsa je

idem tento trening uz piaty ci siesty tyzden a opakuje sa to stale, na inych partiach nie... what´s wrong? stava sa to aj niekomu inemu, resp. je ten tyzden dlha doba, alebo je to ok? pripadne bolo by lepsie zmenit trening na 1+1, alebo uplne inak?
To je normalne, ale da sa to zmiernit tym, ze budes chodit castejsie, pretoze ja mam najvacsiu svalovku po nejakej pauze a tyzden je uz prave ta kriticka dlzka :)
Neviem ako to mas s organizaciou casu, ale nam sa tu osvedcil rezim 2+1. Je to uplne nezavisle na tom, aky je den, ale asi prave preto je to dost ucinne.
A rezimy su kozy+chrbat, biceps+triceps, nohy+ramena, takze kazda partia pride na rad po piatich dnoch.
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SonyPeto »

zdravim...tak ja som dal dalsi trening...
dva dni makat den volna....nohy dako netreba mi :D bo som hraval 6 rokov futbal tak tam daco mam,som celkom spokojny
...
no a jeden den triceps chrbat...
dalsi den biceps prsia...
den volno...
a zvovu...je to podla vas fajn? :)
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Nie. Chybaju ramena...
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

tak porad kde mam supnut ramena
Rammer
Light Professional
Light Professional

Tak najlepsie k noham :D Ak si chces nechat trening 2+1, tak daj jeden den prsia+chrbat a druhy den ramena+biceps+triceps. Mozes ich ale supnut aj ku chrbtu+triceps. Zalezi na tebe.
Ja mam radsej, ked cvicim aspon jednu velku partiu v jednom treningu, lepsie sa mi to osvedcilo.
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Zdravím, mám na vás jednu otázku.

Aký výrobok si mám kupiť pokial chcem pribrať na váhe? Som v tomto obore nový a nemám moc skuseností, tak nejaká rada by sa zišla...viem že to tu niekde je, ale 150 strán sa mi nechce teda čítať moc.

Ďakujem
Rammer
Light Professional
Light Professional

Maso, vajcia, ryby, ryzu, cestoviny a vlocky :)
A ked ti este nejake peniaze ostanu, tak gainer.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

SonyPeto napísal:zdravim...tak ja som dal dalsi trening...
dva dni makat den volna....nohy dako netreba mi :D bo som hraval 6 rokov futbal tak tam daco mam,som celkom spokojny
...
no a jeden den triceps chrbat...
dalsi den biceps prsia...
den volno...
a zvovu...je to podla vas fajn? :)
Nie neni.

Chybaju tam nohy a ramena. Konkretnejsie drepy, zakladny cviky pre narast celkovej svalovej hmoty, nie len noh.

Ked nohy necces cvicit necvici ich, ale ak chces rast tak musis robit drepy a viacklbove cviky.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

u mna to vyzera takto:

PO:
tlaky na rovnej s velkou (1. seria 50% - 10 opakovani, 2. seria 75% - 10 opakovani, 3. 4. 5. 6. seria 100% 6-8 opakovani)
tlaky na sikmej s JC (4 serie 100% - 9-10 opakovani)
pull over (4 serie 100% - 10 opakovani)
biceps s EZ (rovnako ako pri tlakoch na rovnej s velkou)
scottova (3-4 serie 100% - 9-10 opakovani)
brucho

ST:
mrtvy tah (rovnaky system ako pri tlakoch na rovnej s velkou cinkou)
pritahy v predklone (taktiez)
spodna kladka (3-4 serie 100% - 9-10 op)
tlaky na ramena v sede pred hlavou s velkou cinkou (rovnaky system ako pri tlakoch na rovnej s velkou cinkou)
vypony na lytka (4 serie 100% - 10 op)

PIA:
drepy (1. seria 50% - 16 op, 2. seria 75% - 12 op, 3. 4. 5. 6. seria 100% 8-10 op)
zakopavanie (4 serie 100% 10 op)
bradla (4 serie, pyramida smerom dole /v poslednych uz nedam tolko, ako v prvej/, v prvej serii 8-10op)
francuzsky tlak (rovnaky system ako pri tlakoch na rovnej s velkou cinkou)
brucho

myslite, ze radsej zmenit fixny den na 1+1, resp 2+1?
Rammer
Light Professional
Light Professional

Ja by som dal miesto pritahov alebo spodnej kladky hrazdu. Vyhovuju ti pritahy v predklone po mrtvom tahu? To by som dal tiez opacne, su to len vsak len take poznamocky ako by to vyhovovalo mne.

Ak ti regeneracia nerobi problem mozes kludne prejst na 1+1.
smejo
Addict
Addict

nad chrbatom este budem musiet uvazovat, nakolko po cviceni (spodna kladka, pritahy) citim hlavne pravu stranu (teda lavu plachtu takmer vobec), je aj viac napumpovana, co vytvara istu (viditelnu) asymetriu nie len bezprostredne po cviceni
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

smejo napísal:chcem sa opytat... cvicim po, str, pia a asi ako vacsina v pondelok mam tlaky (+na sikmej s jc), no v utorky zvyknem mat na cickach svalovku - nie je to taka extra svalovka, ako keby som cvicil prvykrat, ale predsa je

idem tento trening uz piaty ci siesty tyzden a opakuje sa to stale, na inych partiach nie... what´s wrong? stava sa to aj niekomu inemu, resp. je ten tyzden dlha doba, alebo je to ok? pripadne bolo by lepsie zmenit trening na 1+1, alebo uplne inak?
k tej svalovici.. zabudas mozno na potreningovy strecing.. :)) skus to, mozno ti to pomoze a mozno nie, ale malo by.. ale podla mna to neni nic nezvycajne, kedze ako uz kali povedal, ze to mozno pri treningu prehanas..
smejo
Addict
Addict

je to pravda potreningovy trening velmi vo zvyku nemam, jedine natiahnutie daneho svalu po skonceni serie

mna ta svalovka v podstate vobec neobmedzuje ani mi neprekaza, len som si nebol isty, ci to nahodou neznaci nejaky zadrhel
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

kali520 napísal:Nie neni.

Chybaju tam nohy a ramena. Konkretnejsie drepy, zakladny cviky pre narast celkovej svalovej hmoty, nie len noh.

Ked nohy necces cvicit necvici ich, ale ak chces rast tak musis robit drepy a viacklbove cviky.
Tak tak... Nohy su aj velmi dobra vec na rozbehnutie metabolizmu. Je to velka svalova partia (ak sa cvicia komplexne), takze po nich to pali ako v kotolni. ;)
Jo a este by som tam urcite zaradil aj brucho. Neviem preco, vela ludi sa tomu brani. Nuz ale mat namakane ramena a prsia s "pupkom" je o nicom.
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

ako mam dosiahnut rozsirenie ramien ? :P nejake cviky alebo mam potlapkat 3 krat po ramene a povedat alofoK ?? :))

zda sa mi na to najlepsie upazovanie s jednoruckami.. neviem..

Kyselinar porad mi :))
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

hehe chalani povedzte,ci mam priradit ku bicepsu a prsiam tie ramena...abo ich dat skor ku tricepsu a chrbatu...
Ale najlepsie,teda najvhodnejsie sa mi zda asi ze:
prvy den makat prsia biceps
druhy den makat chrbat a triceps
treti den volno
stvrty den makat plecia brucho a tie nohy,teda drepy? moze to byt? potom uz ako mi to bude vychadzat...len aby boli dva dni makat a den volno..hm ??
Napísať odpoveď