AIKIdo
viko: a presne od toho su treningy pre pokrocilych ked uz vies dobre tie zaklady a vykrucacky atd.... raz mal trener moj vtipnu naladu a spravil trening normalny v tomto style - 2-3 utocnici na jedneho, rozne utoky, rozne techniky v jednom bloku.... a mozem ti povedat ze ked to predvadzal on tak na ulici ho stretnut nechcem ani s 3 kamosmi....
no k muai thai [ thajsky box ] sa mi nepaci pac uz len kvoli je to taka zmes box+kickbox+kopanie kolenom+buchanie laktom a tak podobne..proste nic vynimocne a muai thai nieje aj ked povedzme clovek ,ktory sa venuje muai thai aspon rok a na druhej strane clovek ,ktory sa venuje aikidu rok tak si myslim ,ze aikido by bolo porazene podla toho ako ucen daval pozor a snazil sa..
ale v druhom pripade ak sa nejaky muai thai boxer venuje tomu boj. umeniu respektivne sportu sa da o tom hovorit aspon 10 rokov a nejaky aikidak ,ktory sa tomu venuje 10 rokov tak uz by podla mna vitazil aikidak..muai thai ma absolutne nezaujal proste sa naucis kopat,buchat,rozbijat..ale v aikide sa mozes ucit kolko chces a nikdy ho nebudes vediet stale kedze sa muses neustale zdokonalovat a zdokonalovat a pracovat na sebe..cize mas pracu na cely zivot a dajme tomu aj po..
a muai thai sa napriklad ako 50 rocny venovat uz nemuzes takze uvaz aj to..no ,ze sa nemusis vela namahat by som ani moc nehovoril..a trvde podla toho ako myslis ale ak nieco len zle spravis tak prijemne mat zlomenuj ruku alebo chrbticu nieje..alebo zo 50x popadat na tatami tiez nieje moc prijemne po par treninkoch to zacnes citit ako ta vsetko zacina boliet..ale aikido a muai thai mas uplne ale uplne o niecom inom je cesta harmonie a druhe proste trvdy sport bez hranic..nic viac nic menej..neustale ma drzi aikido cize definitivna odpoved
skusal si aikido? ak nie tak sa radsej zdrz vyhlaseni... vyburit sa tam da velmi dobre, to ti poviem z vlastnej skusenosti.... aj dost dobre dostat nahubu....
utok zozadu... a myslis ze take sa necvici? vravim ti ze ked nevies, nekecaj....
kazde umenie ma nieco doseba a kazde je urcene na nieco ine.... ak chces byt dobry bitkar tak si chod na muay thai, ak chces svoj zivot niecomu aj zasvetit(a nemyslim teraz vypadane zuby a rozkopane kolena) tak chod na aikido napr...nie kazdy chce na ulici niekoho len zmlatit... niekomu bohate staci ked sa dokaze uhnut dokym sa utocnik unavi a vzda to....
utok zozadu... a myslis ze take sa necvici? vravim ti ze ked nevies, nekecaj....
kazde umenie ma nieco doseba a kazde je urcene na nieco ine.... ak chces byt dobry bitkar tak si chod na muay thai, ak chces svoj zivot niecomu aj zasvetit(a nemyslim teraz vypadane zuby a rozkopane kolena) tak chod na aikido napr...nie kazdy chce na ulici niekoho len zmlatit... niekomu bohate staci ked sa dokaze uhnut dokym sa utocnik unavi a vzda to....
maki s tebou súhlasím no výbúrit ako sa to vezme ale cez tu hubu máš pravdu ked si ma učitel zavolá k sebe aby mi ukázal ako sa robí technika a prípadne vylepšil a narovnal..no a ked spravim niečo zle dajme tomu ,že sa neuhnem tak dostanem riadnu bombu pastou už sa mi to stalo..ale mám pred ním velký rešpekt klobúk dolu..no aikido je proste pekné bojové umenie a ak si v tom dobrý súper na teba proste nemá bud ako spomínal maki kým sa neunaví..alebo proste pár zlomenín aj ked v aikide to není to pravé riešenie..ak ideš s úmyslom ublížit vraj sa ti to nepodarí..alebo také niečo nám učitel hovoril napríklad uke nesmie mat strach, a tori nesmiet používat silu aby to ukeho bolelo..atd.atd. ale velmi sa mi to páči
aikido
Aikido je velmi efektivne bojove umenie a da sa perfektne vyuzit v sebeobrane.Dovolim si povedat ze je najefektivnejsie zo vsetkych budo ale treba sa ho ucit velmi dlho a to vacsinou 15 a viac rokov aby sa dalo vyuzit inak je zbytocne ked sa ho niekto uci par rokov a mysli ze je dobry a potom dostane na ulici od nieakeho sraca po hube a skoncil nic mu zrazu nefunguje.Ine bojove umenia maju vyhodu v tom ze sa daju rychlo naucit napriklad thajsky box,karate a ine a clovek sa dokaze dobre obranit.Vela zalezi aj od cloveka a jeho psychiky niektory ho vyuziju za 10 rokov druhy za 30 rokov.Ale clovek ktory da do aikida vsetko tak sa obrani proti kazdemu .A je potom jedno ci ten druhy vie karate alebo thai box bude lietat po celej ulici ked napadne dobre pripraveneho aikidaka. 
nezabudni na mna potom ,makiMaki napísal:no doma budem najskor za mesiac, takze tak....ak to bude este aktualne a nezabudnem tak to skusim nejak ripnut, pripadne aj cele DVD uploadnut - s intrakovym netom to nebude az taky problem
dík
//autoeditácia príspevku ( 02 Apr 2009, 15:37 )
Maki nechcem otravovat ale to DVD sa ti nepodarilo nájst?