vypnuty zdroj piska
vypnuty zdroj piska
Kupil som si novy zdroj Fortron FSP500 60GLN 80+ a ked vypnem pc, tak zacne piskat dost vysokou frekvenciou zvuku. Nie je to hlasne no ja to pocujem. Je to dovod na reklamaciu? Ked na zdroji vypnem sietovy vypinac, tak to samozrejme prestane. Doteraz som mal tiez fortrona FSP400 60GLN, ale toto mi nerobil.
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
V zdroji piskaju kondenzatory.Akurat vcera som robil kamosovi pc,a museli sme dat new zdroj.Pri zapnuti do siete mu nabehol zdroj az po 10tich minutach,dovtedy kondenzatory piskali,co znamena,ze kondiky su uz chybne a nedokazu sa vcas nabit a vyrovnat prud,cize dlho vyrovnavaju prud. A v Tvojom pripade je to naznak,ze mozes ocakavat v najblizsej dobe to iste.Takze ked je new,a mas zaruku,tak to vidim jednoznacne na reklamacku.
To Tacosiho vysvetlenie nabijania sa kondikov je sice blbost,v tom mas pravdu.Shark NX napísal:Tacosi naucime sa zaklady elektroniky potom nieco tvrdime.
Kondenzatory nemozu piskat ... Ked uz tak jedine Filtracne (Neferitove) cievky.
Pulzne zdroje mozu v klude alebo v zatazi tvorit cez 2. alebo 3. Harmonicke rezonancnu frekvenciu cievky ktora potom zacne piskat.
Avsak nemas pravdu v tom,ze kondenzator nemoze piskat.
V tomto pripade by som to tipol na kondik na vstupe pomocneho zdroja.To moze mat za nasledok piskanie,ale taktiez zvysenie vystupneho napätia a mozne znicenie riadiaceho IO...