Marticonet na 2 PC

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
D34Dlife
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Marticonet na 2 PC

Príspevok od používateľa D34Dlife »

Cawte, kupil som si notebook (MSI EX610X-084Sk) a wifi router (SMC7904WBRB2) ale ked zapojim modem do routra tak mi nejde internet. Na routry je ADSL a ked do toho zapojim kabel z modemu tak modem neblika (nereaguje). Prosim poradte ako to mam zapojit aby som mal PC cez kabel a notebook cez Wifi. Dik K+
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Máš správne nastavený router? Myslím tým IP adresa, brána, atď. Na počítači potom musíš nastaviť získavanie IP automaticky, aby sa rovno pripojil na router. Notebookom sa potom pripojíš na wifi sieť, ktorú Ti nájde. Skús však najprv pozrieť tie nastavenia routru.
pzad
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pzad »

Vystup z modemu marticonet (kablovka v Martine ?) pokial viem je ethernet. ADSL vstup je na pripojenie k ADSL telefonnej linke (takze sa necudujem, ze neblika). Myslim, ze jedina moznost ako to rozbehat je pouzit ho iba ako wifi apcko. To jest, zapojit vystup z modemu do jedneho z konektorov LAN vypnut DHCP (IP adresu musi pridelit kablovy modem) a nastavit router do modu AP a mozno to bude chodit.
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

skontroluj na routeri či ti pridelilo IPčku od providera. ak nie tak nastav MAC adresu na routeri takú akú si mal na svojom PC, všimol som si že občas nechce pripojiť iný stroj kým neprepíšeš MAC adresu
Napísať odpoveď