Vztahy USA a Ruska

Diskusie na politické témy...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

to je prípad Všetkých moslimských krajín + Rusko... tam proste demokracia nikdy nefungovala a ani fungovať nebude. :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Vot tak. Co mali Americania spravit (a co povodne aj tvrdili ze spravia) bolo, ze tam nabehnu, odstrania Saddama, zorganizuju volby a cau parky ideme domov. Ibaze... vsetci vieme jak to vyzera v Iraku... mne to pripomina asi najviac babkovu vladu vo Vichy, este kvapku strihnutu protektoratom.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Stoporko napísal:to je prípad Všetkých moslimských krajín + Rusko... tam proste demokracia nikdy nefungovala a ani fungovať nebude. :)
este aj Cina, a mozno Japonsko. Ale ta Cina je nazornym prikladom: do nastupu Maa tam boli obcianske vojny, jednotlive ciske staty sa pridavlai na stranu Japonska, alebo s nim bojovali, ale Mao zjednostil Cinu a od vtedy tam je pokoj...
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Soviet. To , co Rusi spachali v Rusku je nevyvratelny fakt a aj to ,ze bojuju proti terorizmu v Cecensku a na Kaukaze je tiez fakt.
Neviem co je na tom nepochopitelne. Treba pochopit ,ze situacia v Cecensku je uz dnes celkom kludna , kvoli konflikte v Cecensku sa teror a vseliaka zberba rozsirila aj do susednych krajov.

Inak napriklad Rusi minule zmarili nejaky teroristicky utok na ropovod na Kaukaze.

Dnes sa v Rusku dari:
http://www.sme.sk/c/4300921/opity-rusky ... ancov.html

http://www.sme.sk/c/4301132/opilec-v-ru ... ievca.html
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Toto myslis vazne?

Ruska federacia ma takmer 150 mil. obyvatelov a ty tu ides bazirovat na takychto "chu****", o ktorych obdobach sa z casu na cas docitas v ciernej kronike hocjakeho europskeho, regionalneho dennika?

BTW. precitaj si nazov temy.
molotov356
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa molotov356 »

Nieje to nič pekné ale také veci sa dejú všade !!! Mysliš že v iných armádach sa take nestavá?
jackb
Redeemer
Redeemer

sme.sk napísal:Obama chce s Moskvou meniť radar za pomoc s Iránom

MOSKVA. Americký prezident je údajne ochotný odvolať plány Spojených štátov vybudovať protiraketový štít v strednej Európe výmenou za pomoc Ruska pri rokovaniach s Iránom o ich jadrovom programe.

Tak sa uvádza v liste šéfa Bieleho domu adresovanom ruskému prezidentovi Dmitrijovi Medvedevovi. O existencii korešpondencie informoval ruský denník Kommersant s odvolaním sa na nemenované zdroje. Moskva zatiaľ Obamovi neodpovedala.

V liste sa uvádza, že odstránenie iránskej hrozby odstráni dôvod rozmiestnenia radarovej základne v Česku a desiatich raketových striel v Poľsku. Preto ak Washington a Moskva, ktorá štít považuje za ohrozenie svojej vlastnej bezpečnosti, budú postupovať jednotne, "na protiraketovú obranu je možné zabudnúť", píše denník. Obama údajne naliehavo potrebuje ruskú pomoc pri svojom ambicióznom projekte rokovaní s Teheránom.

Obaja svetoví lídri sa po prvýkrát stretnú začiatkom apríla v Londýne a na základe Medvedevovho pozvania má neskôr nový šéf Bieleho domu prísť aj do Moskvy. Český premiér Mirek Topolánek sa v tejto súvislosti vyjadril, že USA by museli v tom prípade vypovedať podpísané zmluvy s Prahou o vybudovaní štítu. Ako dodal, zatiaľ nie je nič definitívne.

Podľa informácií britského The Times z februára plánoval Obama Moskve ponúknuť odstúpenie od plánov vybudovať protiraketový štít v strednej Európe výmenou za jadrové odzbrojenie Ruska. Podľa jedného z členov jeho administratívy chce nový šéf Bieleho domu dosiahnuť zníženie ruského jadrového arzenálu až o 80 percent. Informácie priniesol český spravodajský portál iDNES.
>>>zdroj<<<
zeby sa bliskalo na lepsie casy?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

jackb napísal:zeby sa bliskalo na lepsie casy?
Podla mna nie. Je to presne to o com hovoril Zbigniew Berezinsky, postvite proti sebe Iran a Rusko.

Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

My len pekne dúfajme že Rusko nevyprovokuje nejaký veľký konflikt lebo stlačením jedného tlačidla sa rozpúta 3 sv. vojna.
"Neviem ako sa bude bojovať v tretej svetovej vojne, ale vo štvrtej to budú palice a kamene." Albert Einstein
Tomasito
VIP
VIP

Godlub napísal:My len pekne dúfajme že Rusko nevyprovokuje nejaký veľký konflikt
Preco by "nejaky velky konflikt" malo vyprovokovat prave Rusko?
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Tomasito napísal:Preco by "nejaky velky konflikt" malo vyprovokovat prave Rusko?
Lebo oni to majú v génoch :D proste ja si myslím že Rusi sú blázni nikdy nevedno čo z nich vystane aj keď ich mám radšej ako USA...
Tomasito
VIP
VIP

Godlub napísal:Lebo oni to majú v génoch :D proste ja si myslím že Rusi sú blázni...
Ach tak :roll:
jackb
Redeemer
Redeemer

Godlub napísal:Lebo oni to majú v génoch :D proste ja si myslím že Rusi sú blázni nikdy nevedno čo z nich vystane aj keď ich mám radšej ako USA...
ty si dake alterego od Saba? :evil:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Godlub napísal:Lebo oni to majú v génoch :D proste ja si myslím že Rusi sú blázni nikdy nevedno čo z nich vystane aj keď ich mám radšej ako USA...
No ked sme pri genoch, skor by to vyvstalo z Nemcov alebo Francuzov.
kali520
Darca
Darca

By ma zaujimalo ako si dosiel k tomuto zaveru
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Rusi su mierumilovny narod ale ich vodcovia su nebezpecni.
kali520
Darca
Darca

MakeFake napísal:Rusi su mierumilovny narod ale ich vodcovia su nebezpecni.
Neni to nahodou tak ze si len ty myslis ze su nebezpecny?
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Nie.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

No za poslednych 20 rokov sa zaplietli len s Cecencami a Osetmi. Zatial co uz len nase vojska boli na balkane, v iraku ci v afganistane. Nehovorim o niektorych zapadnych krajinach, ktore maju vojska kde kade. Kto je teda nebezpecny?
Slamy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Slamy »

no, po páde socíku už tak nevyskakujú, ale aj tak si držia svoju silu a post jednej zo svetových veľmocí, čo sa týka vojska... a svoju silu si veľmi dobre uvedomujú a sem tam ju samozrejme aj názorne predvedú (Gruzínsko)... neviem, ale mne Rusi posledných 20 rokov pripadajú ako taká sivá eminencia...
Napísať odpoveď