Programovanie Registrácie a Loginu
Programovanie Registrácie a Loginu
Ahoj. Chcem si naprogramovať menšiu stránku. Chcel by som tam dať Registráciu a prihlásenie. Konkrétne:
Login: a tu by bola kolónka. Ak nič nenapíše, napíše len jeden znak, nepoužije len písmená a čísla, použije niečo použité upozorní ho na to.
Heslo: a tu by bola kolónka. Ak nič nenapíše, napíše len dva znaky, použije medzery upozorní ho na to. Namiesto jeho znakov sa tu budú zobrazovať guľky apod.
E-mail: a tu bude kolónka. Ak nič nenapíše, nebude tento e-mail fungovať alebo niekto použije rovnaký e-mail, upozorní ho na to.
A potom by tu bolo tlačidlo Registrácia, čo by ho reglo a mne to odoslalo a tlačidlo Zrušiť, čo by vymazalo obsah kolóniek.
Prihlásenie by malo Login a Heslo a tlačidlo Prihlásenie a to by ho dalo na nejakú stránku, kde by začal alebo pokračoval s hrou. Niečo ako Browser hry, ale nie také.
Mohli by ste mi pomôcť?
Login: a tu by bola kolónka. Ak nič nenapíše, napíše len jeden znak, nepoužije len písmená a čísla, použije niečo použité upozorní ho na to.
Heslo: a tu by bola kolónka. Ak nič nenapíše, napíše len dva znaky, použije medzery upozorní ho na to. Namiesto jeho znakov sa tu budú zobrazovať guľky apod.
E-mail: a tu bude kolónka. Ak nič nenapíše, nebude tento e-mail fungovať alebo niekto použije rovnaký e-mail, upozorní ho na to.
A potom by tu bolo tlačidlo Registrácia, čo by ho reglo a mne to odoslalo a tlačidlo Zrušiť, čo by vymazalo obsah kolóniek.
Prihlásenie by malo Login a Heslo a tlačidlo Prihlásenie a to by ho dalo na nejakú stránku, kde by začal alebo pokračoval s hrou. Niečo ako Browser hry, ale nie také.
Mohli by ste mi pomôcť?
Ahoj. neviem ti pomoct s registraciou, ale hodim ti sem kod, ako si spravis stranku na heslo 
formular na stranke s heslom ; formular.php
pass.php (spracovanie)
Dalsie stranky, na ktore plati heslo si nakod, a na zaciatok kodu si daj toto:
Posledna stranka, ta s odhlasenim
Zdroj: http://sablony.hyps.cz/
formular na stranke s heslom ; formular.php
Kód: Vybrať všetko
<?php
session_unset(); ?>
<form action="pass.php" method="post">
Heslo: <input type="password" name="heslo" /><br />
<input type="submit" value="OK" />
</form>Kód: Vybrať všetko
<?php
$heslo = "TU SI NAPIS HESLO";
session_start();
$pass = $_POST['heslo'];/
if (($pass == $heslo) or ($_SESSION['authuser'] == 1)) {
$_SESSION['authuser'] = 1;
}else {
echo "<p>Nie ste prihlaseni</p>\n";
exit();
}
?>
A tu uz len zaheslovany obsah webu... <html>.....Kód: Vybrať všetko
<?php
session_start();
if ($_SESSION['authuser'] != 1) {
echo "<p>Nie ste prihlaseni</p>\n";
exit();
}
?> Kód: Vybrať všetko
<?php
session_start();
$_SESSION['authuser'] = 0;
exit();
?> -
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
.:M4jco:.
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Na jednom webe mám použité toto prihlasovanie. samozrejme že teraz ho mám už upravené, takisto ako aj registráciu, ale na začiatok ti to postačí.
http://tociman.net/2008/09/jednoduche-p ... zivatelov/
http://tociman.net/2008/09/jednoduche-p ... zivatelov/
cafte cel by soms a spytat to co napisal mmartin som cel upravit ten formular aby ked nezadam nic tak vyhodilo spravu v okienku "zadajte heslo" alebo ked sa rovna heslu ktore tam zadam tak nech pokracuje dalej ale ak nie tak nech vyhodi spravu "zadajte spravne heslo":...nevem ci tam mam vsetko spravne o com velmi pochybujem
co us..mosete mi to opravit?...diks
<form action="uvod.php" method="post">
Heslo: <input type="password" name="heslo" /><br />
<input type="submit" value="OK" />
</form>
<?php session_unset();
$heslo = $_POST['heslo'];
$password = array('1234','2345'); /*hesla ktore budu mozne pre pokracovanie*/
if ($heslo==0)
{
echo (message("zadajte prosim heslo")); /*ak je pole nevyplnene tak sprava a vratit spät*/
return true;
}
else
{
if ($heslo!==$password); /*ak naslo rovnake heslo v moznostiach password tak pokracuj*/
continue;
}
else
{
echo (message(zadajte prosim spravne heslo)); /*ak nie tak sprava a vratit spät*/
return true;
}
?>Proste len takto:
<?php
$heslo = $_POST['heslo'];
$password = array('1234','2345');
if (!in_array($heslo, $password)) //ak sa zadane heslo nenachadza v poli $password
{
die( "Nespravne heslo, sorry." ); //vypise oznam a skonci skript
}
?>
<!-- dalej nasleduje obsah stranky, sem sa dostanu len ti, ktori zadaju spravne heslo -->Re: 30 sek googlenia
Veľmi neefektívne. Odosielať pri overovaní zakaždým dotaz na db. To radšej čeknem premennú v SESSION
Môj článok objasňuje základný princíp registrácie a prihlasovania užívateľov. Je plne funkčný, len treba kód pochopiť. To je všetko.
Mmartin napísal:Nabuduce staci 1 min GuGlenia
http://blackhole.sk/index.php?q=node/531
// Odskusane