Problem - zdielanie - wifi

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Gordone
Novice
Novice

Problem - zdielanie - wifi

Príspevok od používateľa Gordone »

Zdravim, mam problem s tym, ze cca tyzden dozadu som kupoval nove zariadenie od providera, a stare zariadenie som pouzil na domace wifi ako AP... avsak mam problem s tym, ze mi nefunguje domaca siet, nemozem si tlacit pomocou zdielanej tlaciarne co mi dovtedy fungovalo bez vacsich chyb ...

Akurat mi napada, ze problem by mohol byt v tom, ze pocitac ku ktoremu je pripojena tlaciaren je napichnuty na kabel, kdezto moj notebook je pripojeny cez wifi ... zahadne pre mna je, ze mozem obidva pocitace medzi sebou pingnut, 1 dokonca vidi ten druhy v sieti len sa nan neda pripojit ... povypinal som vsetky firewally, vsetko co by mohlo blokovat ten pristup, avsak to stale nepomohlo ... workgroup mam rovnaku, zdielanie tlaciarni povolene, podla vsetkeho mam nastavene veci spravne ...

Alebo ma este napadlo ... nie som si isty ci som odvtedy ako sme namontovali to nove zariadenie skusal tlacit, mam taky pocit ze nie ... ono to zariadenie nastavoval provider, mne don samozrejme pristup nedal neviem preco, zrejme by sa mu nepacilo keby sa do toho vrtam ale nastval ma s tym, ale je mozne ze tam nieco nenastavil co by mohlo sposobit nefunkcnost domacej siete? ono internet ide vsade, ipcky sa prideluju cez dhcpcko bez problemov, jedine ta domaca siet nejde ...

Za kazdy napad budem vdacny, ak som na nejaku informaciu zabudol doplnim

Dakujem vopred
Arkarian
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkarian »

zkus tu tiskarnu na pocitaci ktery k ni neni pripojeny odpojit a znnovu pripojit.Me to taky udelalo ale pak jsem to odpojil, v ovladacich panelech jsem vytvoril sdilenou tiskarnu a de to ...
Gordone
Novice
Novice

Hmm

Príspevok od používateľa Gordone »

zkus tu tiskarnu na pocitaci ktery k ni neni pripojeny odpojit a znnovu pripojit.Me to taky udelalo ale pak jsem to odpojil, v ovladacich panelech jsem vytvoril sdilenou tiskarnu a de to ...
To som robil uz predtym, len problem je v tom ze tie pocitace sa nevidia takze sa mi ziadna tlaciaren v sieti neda najst hmm

No, takze som to skusil tak, ze som pripojil notebook na kabel, a vsetko fungovalo tak ako ma ... pocitace sa medzi sebou videli, tlaciaren isla bez problemov, proste ako hodinky ... takze podla tohto usudzujem ze bude nejake blbe nastavenie u mojho wifi routra (je to APcko, presny typ je OvisLink 1120AP) ... Neviete nahodou co by som tam mal nastavit? jedine co som s nim spravil bolo to, ze som ho resetol, nastavil ipcku v mojej vnutornej sieti aby som sa nan mohol dostat, nastavil SSID, nejake tie ochrany ako wep key a pristup podla mac adresy, ale nic ine som tam nemenil, vsetko mi islo bez problemov takze som to dalej neriesil, kym som neprisiel na tento problem ...

Vopred dakujem za vsetky napady :)

Btw cital som tu uz na tomto fore podobny problem, potom to chlap vyriesil nastavenim Wifi routra, bohuzial sa uz nezmienil ako to spravil ...[/quote]
Napísať odpoveď