Aky antivir ?

Informácie o software, ankety...

Ktorý antivírus používate a je najlepší

AVG
2
3%
Avira
3
4%
NOD32
26
34%
Panda
0
Žiadne hlasovania
Norton
1
1%
Kaspersky
8
10%
Avast
17
22%
BitDefender
6
8%
McAfee VirusScan
0
Žiadne hlasovania
Microsoft Security Essentials
6
8%
Ashampoo Anti-Virus
0
Žiadne hlasovania
Iný
8
10%

Celkom hlasov: 77

Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Nedavno vysla nova Verzia jak ESET Smart Security 4 tak NOD32 v. 4
Co vy na nu?? Ja som velmi spokojny ... System sa mi zda byt menej zatazeny, Hlbkovy Scan sice trva trochu dlhsie ako v povodnej verzii ale da sa to zniest.
Prekvapilo ma velke mnozstvo statistickych udajov o systeme.
Samozrejme Licencne udaje su zachovane ...
Prílohy
ESS 3.png
ESS 2.png
ESS 1.png
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

ja pouzivam avast... teda donedavna som pouzival AVG ale to mi strasne spomalovalo PC a bralo si okolo 65K kb permanentne co bolo na mojom 800mhz PC naozaj nepristojne... vtedy mi bracho dal avast ktory zere max 10K takze je t v poho... a celkom staci, teda nemyslim si zeby som mal cely PC preplneny spywaremi alebo inym hmyzom...
SaLaDiN666
Novice
Novice

...

Príspevok od používateľa SaLaDiN666 »

oznacovat NoD 32 za najlepsi antivir je mimoriadne velke trufalstvo..a neznalost

NOD 32 alebo ESS, to je v podstate jedno, nema skoro ziadny sebaobranny mechanizmus, vo verzii 3.0 a v predoslych som ho bol schopny zostrelit cez taskmanagera...

Jeho mazacie schopnosti su takmer nulove, ma problem dezinfikovat uz aktivny sa siriaci malware, s rootkitmy si uz neporadi vobec...taktiez som mal problem s dezinfekciou prenosnych medii...

defaultne je dost zle nastaveny, realtime stit ma vypnutu rozsirenu heurestiky, vela veci je vylucenych so skenovania...ak zapnem rozsirenu heurestiku, skenovanie vsetkych suborou, stava sa priemerny antivir...Hlbkovy sken je neskutocne pomaly...

tento AV riesenie je skutocne len AV riesenie...ma slabu databazu spyware, adware....nema ziadne IPS a HIPS....ziadne IPS ani HIPS nema ani ESS....ESS je len antivir s dost chudobnym fw....ako som uz napisal, firewall nema ani IPS ani behaviour blocker...sluzi len na filtrovanie sietovej komunikacie...

niektore problemy boli ciastocne vyriesenie vo verzii 4.0..ako napr. lepsia sebaochrana...tento raz som ho uz nezostrelil cez taskmanagera...ale ta je opat nedostatocna...takze pre KillAV malware ho nebude vypnut...
taktiez bol pridany novy samostatny driver, ktory sa inicializuje po nabehnuti windows...opat nedostatocne riesenie voci konkurencii, ktorych eraser drivery uz nabiehaju pri bootovani...
chyba mi tu funkcia early load...cize nabeh AV pri bootovani spolu s winom...
taktiez verzia 4.0 nema ziadne hips, ips, behaviour blocker...

jedna vec, ktora je na tomto AV rieseni dobra, je heurestika...

cena je taktiez vysoka k pomeru cena/vykon

radsej sa oplati kupit trojlicenciu NIS alebo KIS...ostatne licencie predam, a mozem na tom este zarobit
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

:lol: ty mas ale komplexi z NOD/ESS
a potom preco je vyhlasovany za najlepsi AV v jednotlivych testoch tie ocenenia co ma eset na svojej stranke to su potom co??? podla toho co si napisal by si tie ocenenia nezasluzili ale maju ich cize tvoja domnienka v niektorych pripadoch je zrejme chybna.

ja osobne pouzivam COMODO internet security pretym som mal ESS ale z dovodu toho ze som kazdy mesiac musel instalovat na novo AV (kedze som vyuzival trial) som presiel na COMODO IS ale inak som mal ESS 4 mesiace a nemal som najmensi problem ani jeden vir/trojan/spyware za 4 mesiace a ked nieco z netu prislo tak to hned ESS znicil.

po instalacii CIS som dal robit scan a vysledok??? cisty comp

netvrdim ze ESS/NOD je bezchybny. nie to nieje ani NIS KIS ani ine. kazdy AV ma svoje chyby ale ty si to trosku prehnal s tym svojim hodnotenim

4 mesiace som pozival ESS a bol som s vykonom spokojny
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Z antivirom Eset som bol vzdy spokojny,niekedy davnejsie som sice pouzival AVG,ale neskor som sa rozhodol pre Eset.Vyuzivam ho do dnes a som spokojny.
Ked som mal AVG alebo Eset 3 gen. tak som kontroloval pc kazdy den a nikdy neprisieli nato, ze v pc som mal dva trojske kone (boli to nejake patche do hry).Som si na 100% isty,ze tie subory som v pc mal nieco cez 2 roky a ziadny antivir ich nenasiel,ale ked som predvcerom nainstaloval Eset 4 gen. tak on mi ich nasiel. :) Mozno to je len nahoda, ale predsa.
SaLaDiN666
Novice
Novice

Príspevok od používateľa SaLaDiN666 »

fanluky napísal::lol: ty mas ale komplexi z NOD/ESS
a potom preco je vyhlasovany za najlepsi AV v jednotlivych testoch tie ocenenia co ma eset na svojej stranke to su potom co??? podla toho co si napisal by si tie ocenenia nezasluzili ale maju ich cize tvoja domnienka v niektorych pripadoch je zrejme chybna.

ja osobne pouzivam COMODO internet security pretym som mal ESS ale z dovodu toho ze som kazdy mesiac musel instalovat na novo AV (kedze som vyuzival trial) som presiel na COMODO IS ale inak som mal ESS 4 mesiace a nemal som najmensi problem ani jeden vir/trojan/spyware za 4 mesiace a ked nieco z netu prislo tak to hned ESS znicil.

po instalacii CIS som dal robit scan a vysledok??? cisty comp

netvrdim ze ESS/NOD je bezchybny. nie to nieje ani NIS KIS ani ine. kazdy AV ma svoje chyby ale ty si to trosku prehnal s tym svojim hodnotenim

4 mesiace som pozival ESS a bol som s vykonom spokojny
takto sem chlapce, komplexY urcite nemam....tieto primitivne poznamky si mozes nechat pre spoluziakov v skole, zvlast, ked nemas ani na original...

ziadna moja domnienka nie je chybna...nakolko keby si sa aspon niekedy pozrel poriadne na stranku esetu...a konkretne na beteverziu 4.0...tak tam este jasne napisali, ze na zaklade ohlasov verejnosti ohladom problemov mazania infikovanych suborov vytvorili samostatny ovladac...

dalej, ze na zaklade ohlasov verejnosti vymysleli novu self-defense technologiu, lebo nebolo problem vypnut ich produkt, ked si mal prava administratora

som rad, ze moje domnienky, ako vravis, mi priamo potvrdil aj Eset..dobre, co

dalej, by som vedel, ze kde je Eset pravidelne vyhlasovany za najlepsi v testoch, ako tvrdis...lebo ako iste nevies....ziskat ocenenie a vyhrat je velky rozdiel

napr. taky Virus Bulletin....mas nejaky pocet malware vzoriek...ak nejake AV riesenie indentifikuje vsetkych 100% tychto vzoriek, a nebude mat ziaden falosny poplach...ziska certifikat VB za dany mesiac a rok....tieto ocenenia ziskava Eset a aj ine firmy...nie je sam...
Apropo, par faktov a sutazi Virus Bulletin...
Na prvom teste Virus Buletin, na ktorej sa Eset zucastnil, neuspel....neidentifikoval vsetky vzorky...neziskal certifikat...neskor sa Eset stal jednym z hlavnych sponzorov...za roky 2008, 2007, 2006 dokonca platinovy...ale nejde o to, kazda organizacia musi z niecoho zit...musi hladat sponzorov...ale v roku 2007 prebehlo jedno testovanie...a co sa nam nestalo...Nod 32 oznacil jeden subor za infikovany...subor bol cisty...cize falosny poplach na strane Esetu...tym neziska ocenenie VB...na druhy den bol subor oznaceny ako nevhodny...vyluceny z testovania a Esetu bolo pridelene ocenenie VB...pritom Nod 32 ho jediny falosne oznacil...tolko k objektivite VB...na tychto testo nikto nevyhrava, moze len ziskat ocenenie....

potom mas napr. testy av-comparatives...za rok 2008 nemal Nod 32 ani raz najvyssiu detekciu...ale ziskal najvyssie ocecenia...ako mnoho inych AV rieseni....

Esetu, a zjavne aj tebe, treba vysvetlit, ze najvyssie ocenenia, zvlast, ked ich ziskaju aj ine firmy s ovela vyssou detekciou, neznamena vyhrat...a byt najlepsi a bla bla bla

na internete mas kopu testov..este aj napr av-test.org....detekcna schopnost nodu za rok 2008 kolisala v rozpati 89 az 96 %...a nasli sa AV, ktore boli pred nim...

takto mozem pokracovat dokola, na trhu sa neda presne urcit, ktore av je jednoznacne najlepsie, ako sa mi to snazi nahovorit Eset...

poznam len dva produkty, ktore sa o to mozu pobit zo vsetkych hladisk..resp. aj tri...dva som napisal...treti je Avira...ak vo verzii 9 vyriesia par bugov a bezp. chyb...

a este, aby sme si rozumeli, nemam nic proti Nod/ESS...je to dobry AV s vynikajucou heurestikou...ale rozhodne nema na to, aby bol najlepsi...

najvacsi vyrobca AV je Symantec, potom MacAfee nasledovany Kaspersky Labs...z pohladu svetoveho hladisko je firma Eset skoro len regionalny hrac....vacsi pocet pouzivatelov ma aj AVG, a Avast!...

ak by bol Eset spicka ako tvrdi je PR oddelenie, zastaval by som sa ho...

a ak by si niekedy prisiel do styku so Symantec Antivirus Corporate Edition, Symantec Endpoint Protection ci Kaspersky Business Edition...videl by si, co dokaze skutocny antivir...a co vsetko ma obsahovat...
Plasmon
Darca
Darca

SaLaDiN666:Ty so sa tu este zdrzujes na hojku,ved s tvojimi poznatkami a skusenostami,by si uz mal zacat pisat knihu. :wink:
mLuks
Addict
Addict

nejde o to ze nemam na original ale preco budem platit ak to mozem mat zadarmo (je to to iste ako s win väcsina domacich pc ma nelegalny win a preco lebo sa im nechce dat 100eur za win)

s tymi certifikatmi - ja sa do oceneni a certifikatov nevyznam darmo to tu vysvetlujes je tam napisane ze ziskali 51 oceneni a ze je to jediny AV nad 50 ak si laik toto precita tak hned si povie ze tento je najlepsi

dalej prejdi si vsetkych 29 stran tejto temy a 90% ludi co ma alebo malo skusenost s NOD/ESS tvrdi ze su/boli spokojny s AV

a ak nemas komplexi tak tu napis take kidy aj na Kaspersky. ci kaspersky je bezchybny?????????????

ty normalne vedies vojnu proti skusobnym institutom oni tvrdia ze produkty eset patria na svetovu spicku a ty eset potapas pod vodu
Plasmon
Darca
Darca

Keby len tych 100€, ale aj viac. :wink:
command
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa command »

Ja osobne si myslím ze je jedno ake ocenenia ktory Av ziskal , kazdy je spokojny s tym ktory ma ja osobne pouzivam ESS a zatial som s nim nemal ziadne problemy dokonca som si robil aj nejake testy z jedneho nemenovaneho fora a presiel na 100% a to niektory vravely ze viac ako 80% neziska. Samozrejme tam boli tiez taký machri ako tu SaLaDiN666 a ohlasovali sa ze im tam ESS ukazal na 60% a aj menej. 8)
mr.speedy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mr.speedy »

žiadny
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

osobne pouzivam norton internet security 2008 a spokojnost
NOD 32 by som si v zivote nedal na svoj pc je to odpad ..a presvedcil som sa o tom minuly tyzden ked sme robili revizie pc na skole .. 11 PC a na kazdom nainstalovany nod32 s najnovsou aktualizaciou .. len na kontrolu a preverenie funkcnosti (boli pomale a lagovali) sme instalovali Aviru po teste bolo najdene od 70 do 386 roznich infiltracii (trojany,rootkity,rozne boot cervy...) takze jednoznacny odINSTAl nodu a podme pc prerabat nanovo kedze tam bolo toho tolko a ani rozne ine antiviri si nevedeli poradit ..takze asi tak k nodu
mLuks
Addict
Addict

nehadam sa...ale ja som mal ESS dal som aviru a test a vysledok ziadny odpad teraz mam CIS lebo som potreboval aj firewall
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Ja používam Norton Internet security a končí mi platnosť o dvadsať dní asi prejdem na Nod32... čo vy na to???
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

ja pouzviam Avast a som s nim nadmieru spokojny,..,kedysi som pouzival NOD
Smajlo55
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smajlo55 »

ESET Smart security :D som s nim spokojny:D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Ja som 3 mesiace pouzival KASPERSKY INTERNET SECURITY 2009 a bol som s nim vrcholne spokojny

teraz mam AVAST! 4.8
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

haha11 napísal:Ja používam Norton Internet security a končí mi platnosť o dvadsať dní asi prejdem na Nod32... čo vy na to???
och samovrazda radsej nie
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Sphinx: To akože Nod32 si nemám ištalovať???
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

haha11 napísal:Sphinx: To akože Nod32 si nemám ištalovať???
Vidíš podľa hlasovania, že čo sa používa, to ale nemusí znamenať, že v každom prípade je najlepší.

Skús ten Nod, na bežné použitie by mal stačiť, keď neustále nesťahuješ a nepúštaš rôzne cracky, warez a software z pochybných zdrojov denno-denne. V tom prípade určite stačí Nod.

Keď to robíš tak skôr by som ti poradil Kaspersky Antivirus. Dobrý av je ja Avira, výhodou je že je zadarmo.
Napísať odpoveď