Nokia E66
Nemam ho ja, ale mame ho v domacnosti. Konkretne mama. Je s nim spokojna, no ten telefon si v rukach studenta neviem predstavit. Posobi na mna takym prilis "biznis dojmom" a ja osobne symbian nemam velmi rad. Ak to porovnavam s N95 tak neviem. Ako varianta pre mna, teda pre studenta by som skor zobral asi N95-ku, no ak pracujes a potrebujes to skor na pracovne veci, synchronizovat s PC, terminy rozne, pripomienky tak by som si ho asi kupil.
-
D!eSel_78
Star
- Kontaktovať používateľa:
Myslim, ze rozdiely medzi N a E seriou sa zmazavaju, tuto E66 by som kludne dal aj studentovi - preco nie? Kvalitna konstrukcia, vyborna klavesnica, microSD, obstojny fotak, Wi-Fi a dobry displej. Co by malo vadit studentovi a ponuka to N95 okrem fotaku?yazoo napísal:Nemam ho ja, ale mame ho v domacnosti. Konkretne mama. Je s nim spokojna, no ten telefon si v rukach studenta neviem predstavit. Posobi na mna takym prilis "biznis dojmom" a ja osobne symbian nemam velmi rad. Ak to porovnavam s N95 tak neviem. Ako varianta pre mna, teda pre studenta by som skor zobral asi N95-ku, no ak pracujes a potrebujes to skor na pracovne veci, synchronizovat s PC, terminy rozne, pripomienky tak by som si ho asi kupil.
kazdopadne by som bral E66 oproti N95/8GB uz len koli rozmerom, tomu ze to nie je taky plastak ale kus kovu. Osobne mam radsej pevne mobily a na vahe mi az tak nezalezi - osobne mam E71 a som nadmieru spokojny. E66 ma oco a nemam mu velmi co vytknut. Vysuvanie super, fotak sa mi zda kvalitnejsi ako na mojej E71, ma to tiez autofokus, microSD. A v zakladnej ponuke ma predinstalovany office pre symbian (neviem ci aj N95), adobe acrobat reader, skenovac 2D bar kodov.
-
D!eSel_78
Star
Ako vravim, ukaz mi 5 rozdielov medzi E a N series a ja ti zagratulujem. Rozdiely miznu, ide skor o drobne SW upravy a design. Obrazovka je diskutabilna - rovnake rozlisenie ukaze na N95 dost lacno (pixely a pod.) a E66 ma vyhladene fonty aj ikony. Proste nebe a dudy, N95 je uz trosku za zenitomyazoo napísal:N95 je skor na multimedia podla mna. Pre mna lepsia obrazovka ako na E66...
-
tonek
Darca
D!eSel_78 tu maš tych 5 rozdielov:
N95(mal som 8gb tak budem brat do uvahy tu)-nekvalitny slide, GPS stoji za hovno aj vinou nedotiahnuteho softu, obrazovka veľka skutočne veľka až tak veľka že je na nej vidiet pixely(pri takom rozlišeni),trocha na<>cu klavesnica.
E66 - dost kvalitny slide(hh teda pri zaciatkoch to tak vypada!) ako i celkove prevedenie, GPS už je trošku použitelne aj v praxi(ale ozaj len trocha), display je akurat ani velky ani maly presne aky ma byť, a nieje rozpixelovany, klavesnica no proste ja som si na nu zvykol hned...
Našiel by som tych rozdielov aj viac, su to všetko drobnosti ale prave tym sa rozlišuje N-series od E-series : kym eNkové su pre multimedia, zabavu, Ečkove su pre biznis a pracu -> proste tak to bolo aj bude...
Ale na druhu stranu, Ečkove NOKIE su už tak premakane, že presne tak ako tu niekto predo mnou spomenul, určite by to bolo fajn pre nejakeho študenta a už aj vidim, že ten telefon bude mať hodne študakov...Koniec koncov aj ja by som ho odporučil(a zobral) : ved tenka štylovka nabita funkciami : to sa tak často nevidi...
N95(mal som 8gb tak budem brat do uvahy tu)-nekvalitny slide, GPS stoji za hovno aj vinou nedotiahnuteho softu, obrazovka veľka skutočne veľka až tak veľka že je na nej vidiet pixely(pri takom rozlišeni),trocha na<>cu klavesnica.
E66 - dost kvalitny slide(hh teda pri zaciatkoch to tak vypada!) ako i celkove prevedenie, GPS už je trošku použitelne aj v praxi(ale ozaj len trocha), display je akurat ani velky ani maly presne aky ma byť, a nieje rozpixelovany, klavesnica no proste ja som si na nu zvykol hned...
Našiel by som tych rozdielov aj viac, su to všetko drobnosti ale prave tym sa rozlišuje N-series od E-series : kym eNkové su pre multimedia, zabavu, Ečkove su pre biznis a pracu -> proste tak to bolo aj bude...
Ale na druhu stranu, Ečkove NOKIE su už tak premakane, že presne tak ako tu niekto predo mnou spomenul, určite by to bolo fajn pre nejakeho študenta a už aj vidim, že ten telefon bude mať hodne študakov...Koniec koncov aj ja by som ho odporučil(a zobral) : ved tenka štylovka nabita funkciami : to sa tak často nevidi...
-
D!eSel_78
Star
To som aj spomenul, len hladam rozdiely medzi E a N seriou globalne. Tiez by som bol za E66, takze suhlasimtonek napísal:D!eSel_78 tu maš tych 5 rozdielov:
-
Clean_Up
Professional
Mal som možnosť vyskúšať všetky tri telefóny (N95, N95 8GB, E66). Momentálne používam N95. Ak mám tieto telefóny porovnať tak, je to také všeliaké. No najhoršia je podľa mňa N95 8GB. Otrasný dizajn, síce veľký displej, ale stojí za h*vno. Konštrukcia sa klepe ako keby sa mala každú chvíľu rozpadnúť. Každé stlačenie tlačidla na (vysunutej) vrchnej časti telefónu je sprevádzané klepnutím o spodnú časť (dosť nepríjemne). GPS je ozaj, že na nič (tak ako aj na klasickej N95), ak sa tým plánuješ plnohodnotne navigovať tak nato rýchlo zabudni. Pamäťové karty (u N95) sa mi zdajú byť flexibilnejšie ako integrovaná pamäť u N95 8GB. Navyše nemá ani aktívny kryt fotoaparátu (čo mne dosť vadilo).
E66 je perfektný business telefón (v bielej farbe prekrásny). Perfektné spracovanie, konštrukcia, klávesnica. Rozmerovo menší displej ako u N95/8GB. Len 3Mpix foťák a video 320x240 (oproti 5Mpix a 640x480 u N95/8GB). Má 2,5 mm jack, oproti 3,5 mm u N95/8GB.
Ak ti nevadí horší foťák a video u E66, menši displej plus ten jack, tak určite ber E66, nebudeš ľutovať. Ak sa predsa len rozhodneš pre N95 tak určite radšej klasickú ako 8GB.
E66 je perfektný business telefón (v bielej farbe prekrásny). Perfektné spracovanie, konštrukcia, klávesnica. Rozmerovo menší displej ako u N95/8GB. Len 3Mpix foťák a video 320x240 (oproti 5Mpix a 640x480 u N95/8GB). Má 2,5 mm jack, oproti 3,5 mm u N95/8GB.
Ak ti nevadí horší foťák a video u E66, menši displej plus ten jack, tak určite ber E66, nebudeš ľutovať. Ak sa predsa len rozhodneš pre N95 tak určite radšej klasickú ako 8GB.
-
-MANeKEN-
Medium Expert
mam e66... zatial spokojnost zo vsetkym az na GPS... zatial som nemal tu cest sa stretnut s GPS v mobile ale myslel som ze to bude ovela lepsie... Ked som v budove >ziadny signal ked som v aute >ziadny signal. ked som vonku a stojim niekedy ziadny signal a niekedy ma signal a caka na spojenie strasne dlho... zatial sa mi nepodarilo este spojit so satelitom po pravde... mam to podrbane alebo to je proste normalne u taychto mobilovych GPS chipov?
-
-MANeKEN-
Medium Expert
aha no ved tu budovu este chapem.... ale tak vies ked som niekde vonku a po dost dlhej dobe sa stale nenahodi tak mi to bolo cudne... ale neska asi vybehnem von a necham to co najlhsie... inak zohnal som si dost dobry soft McGuider a ze ten spolupracuje s tym GPS chipom lepsie ako ten original co je tam... ved uvidime zatial prsi tak sa mi von nechce... a tu e65 som v rukach nemal tak nemozem porovnat
re
mam nokiu e66, moj problem je v tom ze bateria mi vydrzi maximalne 1,5 dna bez toho aby som sa mobilu co i len dotkol. kupil som uz aj novu bateriu ale problem neprestal. uz neviem ako je to mozne a pokukavam pomaly po nieco inom od inej znacky...
predny fotak
chcel by som sa spytat ako sa da zapnut predny fotoaparat lebo vobec nemozem najst taku moznost.
diky za radu
diky za radu