HDD problem alebo nie?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
melon
Light Star
Light Star

HDD problem alebo nie?

Príspevok od používateľa melon »

Ahojte, mam disk Western Digital Caviar WD2500AAJS- 250GB SATA II, ale stve ma to ze pri niektorych aplikaciach, spustenie Winamp, mail, hry (seknutie na sekundu,nacitavanie(NFSU,Crysis)...) dlhsie nacitava veci...Programom HD Tune som robil nejake testy a pozeram, ze strasne velke skoky mam v tom grafe... Otestoval som bratov Seagate 120 GB IDE disk a tam krasne ta ciara linearne isla az ku koncu trosku klesala, take vykyvy maximalne ze 1 - 5 MB...

Moj disk defragmentujem casto min. raz tyzdenne... A neviem ci je na tom grafe nieco zle...

Mam dva tieto disky, jeden ako systemovy a druhy ako storage... A na obidvoch to ukazuje podobne veci...

Skuste okomentovat tieto vysledky, lebo niekedy mam taky pocit ze moje disky su brzdou celeho systemu...mainstream system... (A na pozadi mi nebezi vela programov, antivir, zvuk, ForteManager...)
Prílohy
No system disk/storage
No system disk/storage
System disk
System disk
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Nebeží Ti na pozadí nejaký program? Nejaký downloader alebo niečo podobné..
melon
Light Star
Light Star

Nie nie praveze nic, ciste, vsetky procesy ok, bez spywaru aj virusov a skusil som vsetko - praogramy vypnut co som mohol a to iste....
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Si si istý, že počas testu ti žiadny iný program nečítal nič z disku (alebo nezapisoval naň)?

PS: Defragmentovať disk každú chvíľu mi príde úplne zbytočné.
melon
Light Star
Light Star

chrono napísal:Si si istý, že počas testu ti žiadny iný program nečítal nič z disku (alebo nezapisoval naň)?

PS: Defragmentovať disk každú chvíľu mi príde úplne zbytočné.
Robil som to uz asi 20x vzdy tie iste vykyvy a nic mi nebezi ani Opera ani Skype,,, a aj ked, tak vysledok je ten isty.... Ale myslim ze nieco na tom bude, ze ta krivka by mala ist plynulo, lebo ked ta ciara pocas testu prudko padne, tak v tej chvili si aj disk "zarapka"

PS. --- Nooo podla toho kolko veci inastalujem a napalujem, rozbalujem, tak fragmentacia vybehne rychlo aj nad 15% ...
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

Uz som tu raz pisal ze WDcka su sroty poprosim k- ako minule... Ako dlho mas tie disky ? Mne zacali wdcka odchadzat tak po roku.
melon
Light Star
Light Star

No urcite ich mam rok...Jeden mam 1rok aj 5 mesiacov a ten dalsi ma viac nez 2 roky...No skoda ze som nerobil tie testy predtym ako boli nove...Ale taketo spravanie diskov, obidvoch co mam pozorujem uz dlhsie...aj pred rokom sa mi zdali menej vykonne ako by mali byt... Jasne je ked ma clovek windows nainstalovany cerstvo ako ked bezi na nom rok...Spomalenie pocitacu je neskutocne v tom pripade....

A brat ma WD 120GB neviem presne model ma ho rok a pol aj viac tusim a ide mu to krasne no ale zas ze tam naslo nejake vadne sektory....
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Shano napísal:Uz som tu raz pisal ze WDcka su sroty poprosim k- ako minule... Ako dlho mas tie disky ? Mne zacali wdcka odchadzat tak po roku.
Ake ake disky odporucas ty? Seagate?Samsung?Maxtor?Hitachi?
Inak ja mam v pc niekolko kuskov od WD a som nadmieru spokojny,nebudem to tu zase referovat preco.Kamos ma pred nedavnom nahovoril na kupu disku od Seagate 1TB,tak som ho teda kupil,bol to moj prvy disk od znacky Seagate a som s nim taktiez spokojny az na jemne brnkanie pri prenose suborov,co som vsak pri WD nikdy nepocul. :)
melon
Light Star
Light Star

plasmon napísal:Ake ake disky odporucas ty? Seagate?Samsung?Maxtor?Hitachi?
Inak ja mam v pc niekolko kuskov od WD a som nadmieru spokojny,nebudem to tu zase referovat preco.Kamos ma pred nedavnom nahovoril na kupu disku od Seagate 1TB,tak som ho teda kupil,bol to moj prvy disk od znacky Seagate a som s nim taktiez spokojny az na jemne brnkanie pri prenose suborov,co som vsak pri WD nikdy nepocul. :)
Ja som si pozeral link co pridal hojko v poslednej reakcii v tejto teme: http://www.hojko.com/problem-s-hard-diskom-t114491.html
Co ja mam skusenosti,tak maxtor neodporucam, je hlucny a vibruje...Ale vela ludi hovori ze WD su dost dobre...odhliadnuc od mojho problemu/neproblemu bezia dost dobre aj co maju kamosi a rodicia vsetko su WD aj dost starsie a bezproblemov,tichucke...

Vsetko zavisi od toho aky dostanes kus, to mas ako v autach, kupis si renault a nemas ziadnu poruchu za 5 rokov a kupis toyotu a hned od vyroby moze byt problem...
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

Odporucam samsung clovek pochopi az ked ho ma, netusil som ze kvalitny disk dokaze tak extremne zrychlit komp
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

A ako sa ta velka poruchovost diskov Seagate prejavuje?
Inak s diskami od Maxtor nemam tiez dobre skusenosti,co som par ludom prerabal pc,tak tie disky sa prehrievaju,hucia horsie ako cirkularka. :)
melon
Light Star
Light Star

Shano napísal:Odporucam samsung clovek pochopi az ked ho ma, netusil som ze kvalitny disk dokaze tak extremne zrychlit komp
V tvojom pripade to bolo tak?Ked parametrami su rovnake napriklad 7200 ot? Lebo ked by som ja svoj vymenil za WD raptor 10000 ot tak to by asi vykonovy rozdiel bol vidiet...

//autoeditácia príspevku ( 12 Mar 2009, 16:30 )
Ok chalani, tak cirou nahodou som si chcel zmenit nastavenie brightness-u v noci na monitore, kedze mam LG L1900, tak sa to da spravit len cez software, lebo jedine tlacitka, teda skor na dotyk je on/off a 3 stupne led osvetlenia...

Forte Manager - mal som tam presets Night/Day,tak som to chcel prepnut, chcelo po mne update a nastval ma ten program, lebo stale ma to hadzalo len na support. Tak som ho vypol! A zdanlivo robil sarapatu ten program, nahodou som spustil zas HDTune a mal som nasledovne vysledky, vid nizsie...

PS:zatial co sa mi tiez zda ze disky menej pracuju nejak...hmm :roll:
A zacina sa to podobat normalu, len na zaciatku je tam nejaky zadrhel...
Prílohy
Systemovy disk vypnuty ForteManager (od LG)
Systemovy disk vypnuty ForteManager (od LG)
Lokalny disk vypnuty ForteManager (od LG)
Lokalny disk vypnuty ForteManager (od LG)
WDC systemovy disk, ziadne beziace programy
WDC systemovy disk, ziadne beziace programy
WDC lokalny disk, ziadne beziace programy
WDC lokalny disk, ziadne beziace programy
WDC systemovy disk, ziadne beziace programy, odpojeny net
WDC systemovy disk, ziadne beziace programy, odpojeny net
WDC lokalny disk, ziadne beziace programy, odpojeny net
WDC lokalny disk, ziadne beziace programy, odpojeny net
Napísať odpoveď