Vypaľovanie DVD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
kingjan
Light Expert
Light Expert

Vypaľovanie DVD

Príspevok od používateľa kingjan »

Keď si z môjho domáceho archívu vypálim svoje fotografie, či video (predtým zdigitalizované z VHS) na DVD pomocou programu Pinnacle, tak výsledok je výborný. PC mi tieto DVD spustí bez akýchkoľvek problémov. Problém je s komerčnými DVD prehrávačmi: máme doma 3 typy týchto prehrávačov (LG; Technika; Orava) a väčšinou ani jeden z nich takto vypálené DVD "neberie". V minulosti, keď som vypaľoval na DVD-R médiá pre rýchlosť max. 4x, tak ten problém nebol taký výpuklý ako je teraz, keď už dostať väčšinou len DVD médiá pre rýchlosť 16x. tak mi ich už komerčné prehrávače po vypálení ani nazaregistrujú. A to vypaľujem najnižšou možnou rýchlosťou, aby sa znížila chybovosť. Vie mi niekto poradiť nejaké riešenie (napr. typy médií, alebo iné "finty"), aby som nemusel svoj archív prezerať len v PC, ale aj v pohodlí pred veľkou obrazovkou televízora? Ako dosiahnuť, aby stolové prehrávače DVD nemali s mojimi "výtvormi" problémy?
Poznámka: skúšal som aj DVD+R média, ale výsledok je ten istý.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

kingjan: Media su sice 16x, ale ty mozes na ne palit 4x a tak tam problem nevidim, ze by to bolo sposobene prave tymito mediami. Skor by som videl problem niekde inde, mozno v napalovacke, ktoru mas, ktora uz nesluzi ako by mala a tak na nej napalene media sa stavaju tazko citatelne. Dalsi problem by mohol byt v programe Pinnacle Studio, ktory pouzivas, mozno neuzatvara media a tak sa stanu pre prehravace necitatelnymi.

Ak vsak rozne media nejdu prehrat na troch roznych prehliadacoch, tak by som hladal vinu tam, kde som uz pisal, ci uz v napalovacke alebo v programe cez ktory si napaloval.
Napísať odpoveď